Üniversiteli Öğrencilerden Kurumsal Bir Girişim: İstanbulMarka

Web hizmetleri sektöründeki açığı gelire çevirmeyi hedefleyerek Sakarya Üniversiteli bir grup öğrenci tarafından web uygulamalarının pazarlaması ile ilgili kurumsal bir girişim yapıldı, adı İstanbulMarka™ Web Hizmetleri. Detaylar haberimizde..

Son dönemde popüler sosyal ağların sayısının artması, internet üzerinden işletmelere ticari, reklam ve pazarlamaya yönelik uygulamaların iyice yaygınlaşması ile birlikte şirket yöneticileri ve işletme sahipleri bu uygulamaların verimli kullanımı ve yönetimi için bazı aracı sistemlere ihtiyaç duyar hâle geldi. Bu noktadaki açığı gelire çevirmeyi hedefleyerek Sakarya Üniversiteli bir grup öğrenci tarafından web uygulamalarının pazarlaması ile ilgili bir girişim yapılmış, adı İstanbulMarka™ Web Hizmetleri.

İstanbulMarka, Sakarya Üniversitesi Matematik bölümü 3. sınıf öğrencilerinden Volkan Dilsiz’in 2012 başlarında kurmuş olduğu bir web hizmetleri şirketi. Kendi deyimleriyle "Yenilikçi İşletmelere İnternet Çözümleri” sunan genç girişim 1 seneyi aşkın sürede 36 kurumsal müşteriye hitap edecek duruma gelmiş. Şirket işletmelere; web tasarım, e-ticaret çözümleri, arama motoru yönetimi, reklam yönetimi, toplu sms ve e-posta gönderimi, sosyal medya yönetimi gibi konularda hizmet veriyor. Şirketin son dönemde işlem ve bütçe hacmi aylık binlerce lira ile telaffuz edilebilecek noktalara gelmiş olması başka genç girişimcilere umut olma anlamını da taşıyor."

Genç girişimin henüz üniversitede öğrenim gören öğrenciler tarafından yönetilmesi nedeniyle piyasa değerlerinin çok altında bütçelerle hizmet vermesi birçok ulusal boyutta markanın da dikkatini çekmeyi sağlamış. Özellikle son dönemde yurt dışından da taleplerin gelmesi genç girişimcileri heyecanlandırıyor. Son olarak Bulgaristan’da faaliyet gösteren Mirchev Ideas adlı e-ticaret yazılımları üreten dev bir şirketin Türkiye’de İstanbulMarka™ ile ortak bir çalışma yürütme isteği yerli e-ticaret pazarında önemli bir haber olarak gündeme düştü. Başta balkan ülkeleri olmak üzere toplam 8 farklı ülkede 3600 müşterisi bulunan köklü şirket Mirchev Ideas 9. ülke olan Türkiye’deki e-ticaret pazarına girme isteği sonrasında yaptığı araştırmada İstanbulMarka’nın üzerinde durmuş ve bu şirketle temasa geçerek Türkiye’deki dijital reklam ve pazarlama hizmetlerini üstlenmesi için İstanbulMarka’ya bir teklif getirmiş. Son dönem hızlanan çalışmalar sonrasında anlaşma sağlanırsa ülkedeki e-ticaret hacminin artması ve genç girişimcilere ilham olacak nitelikte bir yatırım ve döviz girdisinin Türkiye’ye yönelmesi mümkün olacak gibi görünüyor.

Girişim şirketinin kurucu yöneticisi Volkan Dilsiz verdikleri hizmetlerle alakalı olarak “Henüz yapmak istediğimiz her şeyin başlangıç aşamasındayız. İstanbulMarka adı altında kaliteli işler ve öncü teknolojiler geliştirmeyi planlıyoruz. Şu an sunduğumuz web hizmetleri sadece planımızın bir parçası. Büyük resimde, buradan elde ettiğimiz maddi kaynakları daha büyük ve yenilikçi projelerde kullanarak, basamak basamak ilerleyip dünyada lider bir teknoloji şirketi kurma hayalimiz var.” şeklinde konuştu.

İstanbulMarka Web ile ilgili detaylı bilgi için www.istanbulmarka.net web adresini inceleyebilirsiniz. 

Haberimizi dijital pazarlama ile ilgilenen girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorumlar

Süleyman Selim
Süleyman Selim
Genç yaşta yaptıkları girişimlerle bu ülkenin menfaatlerini düşünen bu insanları görünce geleceğimize yönelik körelmiş umutlarım yeşeriyor.
Süleyman Selim
Süleyman Selim
Başarılarının devamını dileriz...

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor