Türk Girişimciler Amerika'da Akıllı Ev Projesi İçin Yarışıyor!

Genç Türk girişimcileri tarafından geliştirilen uygun maliyetli kullanıcı dostu akıllı ev sistemi projesi, Intel ve UC Berkeley tarafından düzenlenen dünyanın en prestijli teknoloji iş planı yarışması Intel Global Challenge’da Türkiye’yi temsil edecek. Detaylar haberimizde..

Genç Türk girişimcileri tarafından geliştirilen uygun maliyetli kullanıcı dostu akıllı ev sistemi projesi, Intel ve UC Berkeley tarafından genç girişimcileri teşvik etmek amacıyla düzenlenen dünyanın en prestijli teknoloji iş planı yarışması Intel Global Challenge’da Türkiye’yi temsil edecek.

Intel Türkiye tarafından genç ve dinamik girişimcilerin kurduğu, belli bir olgunluğa erişmiş girişimlerin Silikon Vadisi deneyimi yaşamasına, küresel pazarlara açılma fırsatı edinmesine destek olmak amacıyla ODTÜ Teknokent işbirliği ile düzenlenen Intel Challenge Turkey Yarışması sonuçlandı.

İlk yılında 60’ın üzerinde şirketin davet edildiği yarışmada 1. olan Ingenious adlı ekip, “PHI Ingenious Akıllı Ev Sistemi” ile 6 – 9 Ekim tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri’nde Silikon Vadisi’nde düzenlenecek olan 9. Intel Global Challenge 2013 Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. Ingenious ekibi, Intel Global Challenge Yarışması’nda 100 bin dolarlık büyük ödülü kazanmak için dünyanın dünyanın dört bir yanından gelen 26 proje ile mücadele edecek.

Intel Challenge Turkey Yarışması’nda 2. olan Alictus adlı ekip de, yüklenen bir uygulama ile cep telefonlarını harekete duyarlı oyun konsollarının sunduğuna benzer bir oyun deneyimi sunar hale getiren GamePho Projesi ile 9. Intel Challenge Yarışması’na gözlemci olarak katılmak üzere Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazandı. Alictus ekibi, yarışma süresince yeni bağlantılar kurmak, işbirlikleri oluşturmak ve ürünün tanıtımı için çalışmalar yapacak.

Ingenious Akıllı Ev Sistemi Nedir? 

Özyeğin Üniversitesi’nde Girişimcilik Yüksek Lisansı yapan Burak Adalı, Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu Atilla Bilgiç ve Ingiltere Newcastle Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü mezunu Emre Sancar tarafından hayata geçirilen Ingenious akıllı ev sistemi, özetle kullanıcı deneyimine odaklanmış bir tak-çalıştır akıllı daire sistemi.

Ingenious Akıllı Ev Sistemi, pazardaki mevcut yüksek fiyatlı, profesyonel montaj gerektiren, karmaşık sistemlerin aksine; ulaşılabilir fiyata sahip olacak, kolayca temin edilebilecek ve evinizi kolaylıkla “akıllı” hale çevirecek. Kullanıcı dostu Ingenious, ev sahibinin evdeki kumanda yığınından kurtularak, kumandası olan hemen her cihazı, ev ışıklarını ve elektronik cihazlarını tabletinden tek bir hareket ile rahatça kontrol etmesine olanak tanıyacak.

Sistemin kullanıcı alışkanlıklarını öğrenerek evdeki elektrik tüketimini optimize ederek enerji tasarrufu sağlaması da hedefleniyor.Standart bir tablet kullanıcısı, montajını sadece 15 dakikada tek başına yapabilecek.  Taşınma durumunda kullanıcı Ingenious akıllı ev sistemini aynı kolaylıkta yeni evine de taşıyabilecek. Ingenious Projesi, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı desteği ve Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası mentorluğunda yürütülüyor.

Alictus – GamePho Projesi

Alictus’un kurucu ekibi Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşuyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde MBA eğitimine devam eden Ecem Baran, Fizik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Arif Emre Taş ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Onur Dilek‘ten oluşan Alictus’un “GamePho” Projesi, akıllı telefonları hiçbir ekstra donanım gerektirmeden harekete duyarlı oyun kumandasına dönüştüren bir uygulama.

GamePho kullanıcılara yeni bir donanım satın almadan halihazırda sahip oldukları cep telefonlarını kullanarak yüksek bütçelerle satın alabilecekleri Nintendo Wii, Playstation Move ya da Xbox Kinect gibi harekete duyarlı oyun konsollarının sunduğuna benzer oyun deneyimine sahip olma olanağı veriyor. Kullanıcılar sadece cep telefonlarına GamePho uygulamasını indirerek, uygun fiyatla ve kolaylıkla cep telefonlarını harekete duyarlı hale getirebiliyor, örneğin cep telefonlarını raket gibi kullanarak tenis oynayabilecekler. GamePho ile kontrol edilen ilk oyunların birkaç ay içinde OUYA adlı mikrokonsolda tüketicilerin beğenisine sunulması hedefleniyor.

Yarışmada birinci olan ve 9. Intel Global Challenge 2013 Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanan Ingenious ekibini kutluyor, başarılar diliyoruz. 

Intel Global Challenge yarışmasının detaylarına www.entrepreneurshipchallenge.org web adresinden, Intel Challenge Turkey yarışmasının detaylarına ise www.intelchallengeturkey.com web adresinden ulaşabilirsiniz.

Ingenious ve Alictus ekilerine bu global yarışmada başarılar diliyor, Scroll kaynaklı haberimizi teknoloji ve inovasyon meraklısı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor