Girişimciler, Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar Fuarı Sizleri Bekliyor!

Bu yıl ikincisi düzenlenen İnovasyon Türkiye "Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar" Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açtı. Fuarı 27 Ekim 18'e kadar ziyaret edebilirsiniz. Detaylar haberimizde..

Bu yıl ikincisi düzenlenen İnovasyon Türkiye "Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar" Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açtı. Fuarı 27 Ekim 2013 18:00'a kadar ziyaret edebilirsiniz.

850 yeni buluşun sergilendiği fuarın açılışını, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Davut Kavranoğlu, Güney Kore Bilim ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Park Hang Sık, Norveç Bilim Konseyi Başkanı Arvid Hallén, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ve Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptı.

Açılış töreninde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Davut Kavranoğlu, hükümet olarak Ar-Ge’ye son derece büyük önem verdiklerine dikkat çekerek, “Hedeflediğimiz ihracat rakamlarını yakalamak için teknolojiye önem vermeliyiz. Ülkemizde büyük teknoparklar kuruluyor. Bugün 40'tan fazla teknoparkımız var. Binlerce araştırmacı şirket orada faaliyet gösteriyor” dedi.

Yüzlerce buluşun sergilendiği 2. İnovasyon Türkiye, Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar Fuarı’nda merdiven çıkan bavul, otomatik karıştırıcı tencere, görüntü oynatabilen tepsi, otomatik çivili oto lastiği, kendinden ışık veren asfalt, bitlenmeyi engelleyen toka, kendini soğutan ısı yalıtımlı saksı, bebek yıkama cihazı, görme engelliler için oyuncak, anne sütlü emzik, kedi tuvaleti, çift kollu hareketli rimel, uzay koltuk gibi patenti alınmış 850 proje bulunuyor.

TÜBİTAK’ın en son teknolojik projelerini büyük bir stantla sergilediği fuara, 36 üniversite de üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde araştırıp geliştirdiği projeleriyle katılıyor.

2. İnovasyon Türkiye, Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar Fuarı hakkında detaylı bilgi için www.inovasyonturkiye.com web adresini ziyaret edebilir, fuarı gezmek için kaydınızı buradan yapabilirsiniz.

Dün açılan 2. İnovasyon Türkiye Fuar 24-27 Ekim tarihlerinde 10.00-18.00 arasında ücretsiz olarak ziyarete açık olacak. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor