12 Yıldız, Türkiye'nin #EZBERBOZANLAR'ını Dünya İle Buluşturuyor!

Usta-Çırak kültürü ile sosyal girişimciliği birleştirerek dünyaya pozitif değer üretmek ve iz bırakmayı amaçlayan Türk sosyal girişimi olan 12 Yıldız, #Ezberbozanlar projesiyle dünyaya açılıyor, #EZBERBOZANLAR'ı dünyayla buluşturuyor. Detaylar haberimizde..

Usta-Çırak kültürü ile sosyal girişimciliği birleştirerek dünyaya pozitif değer üretmek ve iz bırakmayı amaçlayan Türk sosyal girişimi olan 12 Yıldız, #EZBERBOZANLAR projesiyle dünyaya açılıyor.

İlk yılında 800 başvuru arasından seçilen 12 gençten oluşan ve her yıl yenilenen 12 Yıldız, ikinci yılına girerken Türkiye’deki tüm üniversitede Üniversite Yıldızları, tüm illerinde Şehir Yıldızları ve ilk yıl için 12 ülkedeki Ülke Yıldızları yapılanmayla 3 boyutlu büyüme adını verdikleri bir büyüme modeli geliştirdi.

12 Yıldız Kurucusu Ömer Ekinci bu büyüme modeline bağlı olarak organize ettikleri yeni projeleri #EZBERBOZANLAR’ı şöyle anlatıyor.

“Hepimizin bildiği 18-20 dakikalık TED konuşmaları, hem ilham verici hikayeleri hem de kısa ve net oluşuyla çok etkili bir iletişim kurma yöntemi. Biz de 12 Yıldız ile TED’in bu konseptinden ilham alarak gençlere yönelik ilham verici, etkisi ve eğitici yönü yüksek bir organizasyon dizayn ettik.

Ama bu organizasyonu, klasik konferans ya da zirveler gibi bir salonu dolduran insanların gelip, dinleyip gittiği bir organizasyon şeklinde tasarlamadık. Gençler yapıyorsa bi farkı olmalıydı.

Adını #EZBERBOZANLAR koyduğumuz bu etkinlik, sadece ticari başarıyı, sadece girişimciliği kapsamıyor, her alanda fark yaratmış, ezberleri alt üst etmiş isimleri Türkiye’nin 81 ilinden bulup destekçimiz Anadolujet ile İstanbul’a getireceğiz.

30 dakikalık 4 oturumdan oluşan #EZBERBOZANLAR’ın ilkinde; 30 yaşında Genel Müdürlük koltuğuna oturduğu İDO’yu bir dünya markası haline getiren Dr. Ahmet Paksoy, çok başarılı bir uluslararası kariyere sahip olan “Beyaz Yakalı Girişimci” kitabının yazarı Fatmanur Erdoğan, 7 yaşında ilkokul 1’de okuldan ayrılmak zorunda kalan, Urfa’dan İstanbul’a taşınınca da berber çırağı olarak başlayan, bugün basılı 3 kitabı ve birçok restaurant yatırımı olan Ramazan Bingöl ve Eğitimci Yazar Emrah Altuntecim, hayatlarından önemli kesitleri ve bu kesitlerden öğrendiklerini anlatacak. “

26 Ekim Cumartesi günü saat 10.00-14.00 arası Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Marmara Medya Merkezi’nde gerçekleşecek olan #EZBERBOZANLAR’a katılmak için http://bit.ly/ezber-boz linkindeki formu doldurmak yeterli.  Katılım sınırlı olduğu için katılmayı düşünüyorsanız formu hızlıca doldurmanız tavsiye ediliyor.

Aynı zamanda 12 Yıldız Ülke Yıldızlarının olduğu Almanya, İngiltere, Bosna-Hersek, Azerbaycan, Hindistan, Kazakistan, Kosova, Makedonya, Rusya, Özbekistan, Sudan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde de 12 yıldız temsilcileri tarafından her ülkede en az bir salonu dolduran ülke gençlerine simultane çeviri ile izletilecek olan #EZBERBOZANLAR’ı sadece salonlarda 2000 kişinin izleyeceği tahmin ediliyor. Etkinliğin sonuna doğru bu ülkelere canlı bağlantı yapılarak ülke temsilcisinin, o ülkeden mesajları iletmesi ve Türkiye’ye söylemek istediklerini paylaşması sağlanacak. 2 yıl içinde hedef 50 ülkede temsilcilik ve 50 ülke gençlerine Türkiye’nin rol modellerinin, #EZBERBOZAN’larının hikayelerini dinletmek.

Tv.marmara.edu.tr adresinden canlı yayınlanacak organizasyonun twitter hashtag’i #EZBERBOZANLAR

12 Yıldız ve diğer çalışmaları hakkında bilgi sahibi olamk için www.12yildiz.org web sitesini ziyaret edebilir, oluşumun gelişmelerini twitter  ve facebook hesaplarından takip edebilirsiniz.

Unutmayın, etkinlik 26 Ekim Cumartesi günü (yani yarın) saat 10.00-14.00 arası Marmara Üniversitesi'nin Nişantaşı'ndaki İletişim Fakültesi Marmara Medya Merkezi’nde. Kayıt için tıklayın.

Ülkemiz girişimcilik ekosistemi için önemli çalışmalara imza atan Ömer Ekinci'yi ve adını sıkça duyacağımız 12 Yıldız'ı projeleri için tebrik ediyor, haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor