KariyerİST Projesi 2013 Mezuniyeti ve Yarışması Yarın Gerçekleşiyor!

Ülkemizin özgün projelerinden KariyerİST Kariyer ve Girişimcilik Merkezi, yapacağı tam günlük Final organizasyonu ile 31 Ekim 2013 Perşembe günü, KariyerİST Kariyer ve Girişimcilik Merkezi mezuniyetini ve 1. KariyerİST Proje Yarışmasını gerçekleştiercek. Detaylar haberimize..

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle İstanbul Mülkiyeliler Vakfı, Kültür Üniversitesi, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında yürütülen KariyerİST Kariyer ve Girişimcilik Merkezi Projesi, yapacağı tam günlük Final organizasyonu ile 31 Ekim 2013 Perşembe günü 1. KariyerİST Proje Yarışması'nı gerçekleştirecek.

İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu’nda yapılacak organizasyonda, KariyerİST mezunları yapılacak Mezuniyet Töreninde diplomalarını alacaklar.

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın "Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı" çerçevesinde başarılı projeler arasında seçilerek onaylanan ve diğer 61 proje ile birlikte hibeye layık bulunan “KariyerİST Kariyer ve Girişimcilik Merkezi Projesi" 18 Aralık’ta yapılan Proje Lansmanı ile başlamıştı.

Lansmanından bu yana düzenlenen Kariyer Gelişim Döngüsü Eğitimleri ile çok sayıda öğrencinin bilinçlenmesini ve geleceğini planlamasını sağlayan projede; 1300 başvuru arasından seçilen 40 Üniversite 73 Bölümden 400 öğrenci eğitim aldı.

KariyerİST Kariyer ve Girişimcilik Merkezi Projesi'nde eğitimleri tamamlayan genç öğrenciler 31 Ekim Perşembe günü “mezuniyet belgelerini” alacaklar ve hazırladıkları kişisel kariyer projeleri ile KariyerİST Proje Yarışması'nda yer alıp yarışacaklar.

Bu projeyle Türkiye'de bir ilk gerçekleşiyor!

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ve gençlerin kendi gelecek kariyer projeleri ile katılacakları, “1. KariyerİST Proje Yarışması”na KariyerİST Mezunları katılacak. Ülkemizde ilk defa bu projeyle, üniversitelerinin 3. ve 4. sınıfına giden katılımcı öğrenciler, proje kapsamında uzun soluklu kariyer ve girişimcilik eğitimlerinden sonra kendi projelerini hazırlayıp KariyerİST Proje Yarışması'na aday oldular.

Finale kalan öğrenciler yapacakları sunumlarla kendi kariyer planlarını, 5-10 yıllık gelecek hedeflerini yaratıcı bir sunumla, özel sektörden kendi alanlarının temsilcisi firmaların  temsilcileri ve bu alanda kendilerini kanıtlamış uzmanlardan  oluşan bir jüriye aktaracaklar. Jüri üyeleri finalistler arasından ilk üçü belirleyecek ve kazananlara çeşitli ödüller verilecek.

KariyerİST Proje Yarışması'nın Program Akışı

SABAH OTURUMU :
09.00-10.00 Kayıt ve ikram
10.00-10.30 Açılış ve Sunum..
10.30-11.15 KariyerİST Hikayeleri – Panel -  KariyerİST’e katılan öğrenci ve yeni mezunlardan kendi hikayeleri , Proje Deneyimleri , katılımcılardan soru ve katkılar.
11.15-11.30 Çay -  Kahve arası
11.30-12.15 PANEL - KariyerİST – Farklılaştıran Kariyer İstasyonları- Yeni bir Kariyer ve Gelecek Planlama Yöntemi
Katılımcılar : KariyerİST Proje Ekibi ve Eğitmenleri  Prof Dr. Durmuş Dündar –Kamil Kasacı– Mevlüt Güleç  – Haluk Sayar – Sinan Bayraktar – Salih Keskin – İpek Aral Kişioğlu

ÖĞLEDEN SONRA OTURUMU
13.00-14.00 Protokol Karşılama
14.00-14.30 AÇILIŞ KONUŞMALARI
     İKÜ Rektörü, Sıddıka Semahat Demir,
     İMV Başkanı, Hüseyin ERGÜN
     HABİTAT  Başkanı İlhan ERMİŞ ya da Onursal Başkanı Sezai HAZIR
14.30-15.30 Mezuniyet Töreni
15.30-15.45 Çay Kahve arası
15.45-16.00 KariyerİST – Sunum ve  Konuşma , Yarışma ve Jüri Takdimi – Kamil Kasacı
16.00-17.00 Finale kalan Projelerin takdimi ve Proje Sunumlarının yapılması
17.00-17.20  Müzik dinletisi – Jüri Proje Değerlendirmeleri
17.20-18.00 Yarışma sonuçlarının açıklanması ve Ödül Töreni
18.00–19.30 Kokteyl

Siz değerli okurlarımızı da bekliyoruz!

KariyerİST Kariyer ve Girişimcilik Merkezi Projesi projesinin meyvesi olan projeleri dinlemek ve birbirinden özgün ve inovatif projelere şahit olmak için yarın İstanbul Kültür Üniversitesi Oditorium'a gelmeniz yeterli. Biz Girişim Haber olarak orada olacağız.

31 Ekim'deki Mezuniyet Töreni ve Yarışma Finaliyle ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

KariyerİST Kariyer ve Girişimcilik Merkezi Projesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek için www.kariyerist.org web adresini ziyaret edebilirsiniz. Eğitimlerle ilgili gelişmeleri KariyerİST Facebook sayfasından ve Twitter profilinden takip edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okuyucularımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor