Üniversiteliler, Enter Prize Girişimcilik Yarışması Başvuruları Başladı!

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü, 60. yılında genç girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirebilmesi için fırsatlar sağlayan Türkiye çapında bir girişimcilik yarışması düzenliyor. Detaylar haberimizde..

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü, 60.yılında genç girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirebilmesi için fırsatlar sağlayan Türkiye çapında bir girişimcilik yarışması düzenliyor.

Yarışma etabı boyunca çeşitli eğitimlerden ve mentorluk desteğinden yararlanacak gruplar arasından dereceye girecek olanlar, 75 000 TL lik maddi ödülün yanı sıra melek yatırımcılar tarafından projelerinin hayata geçmesi noktasında yatırım alma şansına sahip olacaklar.

Türkiye'deki üniversiteler arasındaki en eski ve en büyük öğrenci kulübü olan Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü, bütün bir akademik yıl sürecek olan bir girişimcilik yarışması organize ediyor. Son yıllarda Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin girişimciliğe gösterdiği ilgiye paralel olarak, BUİK girişimcilik konusundaki yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Bu sene 60.yılını kutlayan İşletme ve Ekonomi Kulübü yarışmanın düzenlenmesinde üniversite bünyesinden ve özel şirketlerden büyük destek alıyor.

DenizBank, eTohum ve SAP ana sponsorluğunda gerçekleşecek Enter Prize- Girişimcilik Yarışması 28 Ekim’den itibaren başvuru alınıma başladı. Türkiye’nin dört bir yanından lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilerin her alandaki iş fikirlerinin başvuru geliyor.

Başvuruların www.facebook.com/ideAlem platformundaki uygulamadan alınmasının ardından yapılacak değerlendirmeye göre seçilen 50 grup, 20-21 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan Girişimcilik Zirvesi’ne katılmaya hak kazanacak.

Zirve kapsamında; uygulamalı girişimcilik, iş modeli ve planı oluşturma, finansal yönetim, iş hukuku, etkili sunum teknikleri ve pazarlama stratejileri gibi her girişimcinin sahip olması gereken temel eğitimlerden geçecek gruplar bu aşamanın ardından 6 haftalık özel mentor desteğine sahip olacak.

Geleceğin iş dünyasında önemli rol oynayacak olan katılımcılar rekabetin ve eğitimin bir arada olduğu uzun bir süreçten geçerek Mayıs ayında Türkiye’nin önde gelen iş adamlarının karşısında projelerinin sunumunu yapacaklar.

Yarışma sonucunda ilk 10’a verilecek maddi desteğin yanı sıra pek çok gruba ofis ve mentorluk desteği ile melek yatırımcılara sunumlarını yapma gibi imkanlar da sağlanacak. Enter Prize- Girişimcilik Yarışması hakkında detaylı bilgiye yarışmanın web sitesi olan www.bogazicienterprize.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü ile yaptığımız Enter Prize- Girişimcilik Yarışması röportajımızı buradan okuyabilirsiniz.

Unutmayın, başvurularınızı 21 Kasım 1 Aralık 2013'e kadar www.facebook.com/ideAlem adresinden yapabiliyorsunuz. Haberimizi tüm üniversiteli öğrenci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor