TTNET Teknoloji Vadisiyle Yeni Dijital Fikirler Hayat Buluyor!

TTNET, girişimcilere yönelik hazırladığı "TTNET Teknoloji Vadisi Programı" ile girişimcilerden gelen iş fikirlerinin ve projelerin hayata geçirilmesi ve onların yatırımcılarla buluşmasına destek oluyor. Detaylar haberimizde..

TTNET, 2013 başında hayata geçirdiği TTNET 360 vizyonudoğrultusunda, ekosistemini büyütecek dijital girişimcilik projelerine ‘TTNET Teknoloji Vadisi Programı’ ile destek olmaya devam ediyor.

Bugüne kadar 600’ün üzerinde girişimcinin başvurduğu programda, ön elemeyi geçen 34 girişimci için TTNET tarafından sunulan eğitimler tamamlandı.Projeler; yenilikçie-ticaret uygulama ve platformları, eğitim, sağlık, inşaat, reklamcılık ve eğlence alanlarında sektörel çözümlere yönelik platform ve simülasyon çözümleri gibi farklı dijital iş fikirlerinden oluşuyor. Süreci tamamlayan projeler TTNET’in İzmir, İstanbul ve Ankara’daki Kuluçka Merkezlerine yönlendirilecek ve yatırımcılar ile buluşması sağlanacak.

Türkiye’nin iletişim ve eğlence şirketi TTNET, yeni vizyonu TTNET 360 doğrultusunda, ekosistemini büyütecek dijital girişimcilik projelerine destek olmaya devam ediyor.

Yeni vizyonuyla dijital reklamcılık ve e-ticaretten, dijital ödeme ve tahsilat sistemlerine kadar pek çok teknolojik yeniliği kullanıcılarıyla buluşturan TTNET, dijital ekosistemi daha da büyütmek için iş ortaklarının yanı sıra girişimcilerle de birlikte hareket ediyor.

TTNET, girişimcilere yönelik hazırladığı ‘TTNET Teknoloji Vadisi Programı’ ile girişimcilerden gelen iş fikirlerinin ve projelerin hayata geçirilmesi ve onların yatırımcılarla buluşmasına destek oluyor.

TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya: “İcat çıkaracak fikirleri destekliyoruz"

Türkiye’nin dijital dönüşümünde yenilikçi fikirlerin önem taşıdığını vurgulayan TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, TTNET’in girişimcilere verdiği desteği şu sözlerle ifade etti: “Geçtiğimiz eylül ayında yapılan 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası sonrasında, gençlere ve girişimcilere çağrıda bulunarak, ‘Bizlere hep, “başımıza icat çıkarma” dendi. Biz ise tam tersini söylüyoruz. “Gelin icat çıkaralım” demiştik.’ Bu çağrı ile girişimciliğe ne kadar önem verdiğimizi ortaya koymak istedik. Türkiye’nin dijital dönüşümünde rolümüzü sadece internet erişimiyle sınırlı olarak görmüyoruz. Esas gelişimin dijital ekosistemi daha da büyütecek yenilikçi fikirlere yapılacak yatırımla sağlanacağını biliyoruz. Ülkemizde yeni fikirlerin hayata geçirilmesine ve ekonomiye katılmasına destek olmak amacındayız. Bu alandaki adımlarımızda yanımıza gençleri, girişimcileri alabileceğimiz platformlara yatırım yaparak Türkiye’deki başarılı dijital iş fikirlerini destekliyoruz. Bu bakışımızın en önemli örneklerinden biri olan ‘TTNET Teknoloji Vadisi Programı’ ile girişimcilere projelerini test etme ve olgunlaştırma imkânı veriyoruz. İzmir, İstanbul, Ankara’daki kuluçka merkezlerimize, girişimcileri yönlendiriyoruz. Buradan yeni iş fikirlerinin çıkması ve hayata değer katması bizleri çok heyecanlandırıyor. TTNET olarak bundan sonra da dijital iş fikirlerine desteğimizi sürdüreceğiz.”

‘TTNET Teknoloji Vadisi Programı’na bugüne kadar 600’ün üzerinde girişimci başvurdu. Başvurular arasından ön elemeleri başarıyla geçen 34 girişimci için uygulanan eğitim programı da tamamlandı.

KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) tarafından desteklenen eğitim programına, TTNET bünyesinden yöneticiler de katıldı.

Program kapsamında girişimciler ile;

  • Girişimcilik Nitelikleri ve İş Kurma Süreçleri,
  • Girişimciler İçin İletişim ve Sunum Teknikleri,
  • Pazarlama Planı Hazırlama,
  • Finansal Plan Hazırlama, 
  • Yönetim Planı Hazırlama,
  • Üretim Planı Hazırlama

konularında eğitim gördüler. Ayrıca “İş Modeli Geliştirme”, “İş Planı” ve “ Sunum Teknikleri” konularında çalıştaylar yapıldı.

Eğitimlerin ve seçici komitenin değerlendirmesinin ardından kısa listeye giren girişimcilerin birbirinden farklı dijital iş fikirleri TTNET’in İzmir, İstanbul ve Ankara’daki kuluçka merkezlerine yönlendirilecek.

İnovatif projeler değerlendiriliyor.

TTNET Teknoloji Vadisi Programı’nda pek çok inovatif proje değerlendiriliyor. Alışveriş oyunu, farklı alanlar için indirim uygulamaları, online eğitim platformları, KOBİ’lere yönelik çözümler, dijital reklamcılık, hasta yakınlarına ve engellilere yönelik uygulamalar girişimcilerin değerlendirilen projelerinden sadece birkaçı.

Kuluçka Merkezine yönlendirilen adaylara burada uygulanacak kuluçka sürecinde; teknolojik altyapı, danışmanlık ve TTNET de dahil olmak üzere farklı kaynaklardan mentorluk desteği verilecek. TTNET, kuluçka süreci sonrasında ise girişimcileri potansiyel yatırımcılarla buluşturarak, fikirlerinin ve projelerin hayata geçirilmesi için destek olmaya devam edecek.

TTNET Teknoloji Vadisi Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek için www.ttnetteknolojivadisi.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor