EkoKariyer Yeşil Marka Elçileri Projesi Yakında Başlıyor!

Türkiye’nin ilk ve tek “Yeşil Yaka” kariyer portalı olan EkoKariyer'in ilk kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan “Yeşil Marka Elçileri” projesi çok yakında başlıyor. Detaylar haberimizde..

2014 yılında yepyeni ve heyecan verici bir Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi başlıyor; EkoKariyer Yeşil Marka Elçileri.

Hedef Kitleleri 18-25 Yaş arası gençler, Üniversite Öğrencileri, Üniversite Kulüpleri olarak belirlerken gençlere çağrıda bulunuyorlar; “Mezun olduğunda gelecek kaygısı yaşamamak için, kendi geleceğini kendin çiz! Ekokariyer.net’in Marka Elçisi ol, Yeşil Ekonomiyi birlikte yaratalım!

EkoKariyer, ilk KSS Projesi olan “Yeşil Marka Elçileri” projesi ile gençlerin/üniversite öğrencilerinin birer Yeşil Marka Elçisi olarak çevrelerindeki diğer gençleri de takımlara dahil ederek çevresel sürdürülebilirlik, yenilenebilir enerji, yeşil ekonomi, çevre vb. projeleri geliştirmelerini hedefliyor.

EkoKariyer; bu gençlerin online buluşma platformu olarak faaliyet göstemenin yanı sıra, projelerin gerçekleştirilmesi için fikir, bilgi, deneyim ve iletişim ağı desteği sağlayacaktır. Ayrıca, Yeşil Marka Elçileri’nin kendilerini geliştirmesine yönelik eğitimler düzenleyecek, yönlendirici dökümanlar hazırlayıp sunacak ve de beyin fırtınasına imkan tanıyan gençlik zirveleri organize edecek.

EkoKariyer’in “Yeşil Marka Elçileri” projesini, tüm üniversite kulüpleri ve gönüllü grupların bir şemsiye ve destek organizasyonu olarak düşünülebilir.

Yeşil Marka Elçileri, kendilerini hızla gelişmekte olan yeşil ekonominin dinamikleri konusunda geliştirme fırsatı bularak ve kariyerlerinde fark yaratarak, mezun olduklarında yeşil ekonomi içinde istedikleri iş fırsatlarını daha kolay yakalayabilme imkanı sağlayamayı hedefliyor.

Yeşil Yaka Felsefesi Hakkında

Türkiye’nin ilk ve tek “Yeşil Yaka” kariyer portalı olan girişimimiz EkoKariyer.net, sürdürülebilir büyüme, kurumsal sosyal sorumluluk, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve çevre korumacılığını temel değerler olarak benimsemiş şimdinin ve geleceğin lider şirketleri ile bu tür şirketlerde iş arayan şirket kültürüne uygun yüksek kalitede insan kaynağını buluşturmayı hedefliyor. Yapılan iş veya pozisyondan bağımsız, bu değerleri yaşam ve iş felsefesinin merkezine koyan ve yürütülmekte olan çalışmalarda bu tutum ve yaklaşımı ön planda tutan çalışanları “yeşil yakalılar” olarak tanımlanıyor.

EkoKariyer.net günümüzün iki önemli sorununa bir arada bir çözüm sunuyor; çevresel sürdürülebilirlik ve istihdam. Şirketlerin sürdürülebilirlik vizyonlarının ve politikalarının tüm şirket çalışanları tarafından desteklenebilmesi için bu kavramların şirketin en önemli varlığı olan insan kaynakları tarafından bilinir ve benimsenmiş olması büyük önem taşıyor. Bu anlamda, konu ile ilgili farkındalık yaratabilmeyi ve bu bilince sahip bir topluluğun izlediği ve referans olarak kullandığı bir kaynak noktası olmayı hedefliyorlar. Ayrıca, bu konularda bilinç seviyesine ulaşmış ve bu temel değerlere uygun kurumsal kültüre sahip şirketlerde çalışmak istediğinin farkındalığına ulaşmış iş arayanlar için istedikleri işe giden bir köprü oluşturuluyor.

EkoKariyer.net, Yeşil ve Sürdürülebilir Şirketler için Butik bir İnsan Kaynakları Web Portalı. EkoBlog ise tüm bu konularla ilgili Yeşil ve Sürdürülebilir Şirketler için İnsan Kaynakları odaklı paylaşımlarda bulunulan interaktif bir blog.

Sosyal Girişimciliğin en temel prensiplerinin paylaşmak ve paydaşlarla çalışmak olduğu fikri benimseniyor. Pozitif değişim/dönüşüm yaratmak istenilen alanlarda daha büyük bir etkiyi ancak işbirlikleri ve birlikte çalışarak yakalanabileceğini. İlgilenenleri sadece bloglarını okumakla kalmayıp iletişime geçmeye davet ediyorlar. info@ekokariyer.net adresine mail atararak yetkililere ulaşabilirsiniz.

Haberimizi genç girişimcilerimiz ve yeşil ekonomiyle ilgilenen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Yasemin Öksüz Hakkında

Lisansını Başkent Üniversitesi “Halkla İlişkiler ve Tanıtım” bölümünde tamamlayan yazar, Ankara Üniversitesi “İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı” alanında yüksek lisans yaptı. Ulusal bir reklam ajansında reklam koordinatörü olarak da görev yapan yazar bu görevinin yanı sıra  Ocak 2013 ve Aralık 2013 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor