TEB Akıl Fikir Yarışmasıyla İcat Çıkarın, Fikriniz Çöpe Gitmesin!

Finans sektöründe bir ilk olan ve artık geleneksel hale gelen TEB Akıl Fikir Yarışması bu sene 7. defa tekrarlanıyor. 15 Ocak 2014 tarihine kadar öğrenci, müşteri ve teknolojik girişimci olarak başvurularınızı yapabilirsiniz. Detay haberimizde..

Finans sektöründe bir ilk olan ve geleneksel hale gelen TEB Akıl Fikir Yarışması bu sene 7. defa tekrarlanıyor. TEB Akıl Fikir Yarışması: kişilerin; bankacılık ve finans sektörüne (leasing, faktoring, tüketici finansmanı, sigorta ...vb) yönelik yaratıcı fikir/projelerini hayata geçirebilme fırsatı bulabilecekleri bir inovasyon yarışması.

Üniversite öğrencilerinin, yeni mezun profesyonellerin ve TEB müşterilerinin yenilikçilik ve yaratıcılıklarını gösterebildikleri yarışmanın ilki 2007 yılında gerçekleştirildi. TEB İnsan Kaynakları Grubu / İnovasyon Yöneticisi Murat Aydıner yarışmayı ve amacını şöyle özetliyor;

"Ana konusu “Finans Sektöründe İnovasyon” olan yarışmadaki amacımız;

  • Üniversite öğrencilerini ve genç profesyonelleri “yenilikçilik – yaratıcılık” konusunda bilinçlendirmek, yetkinliklerini geliştirmek
  • Yaratıcı, yenilikçi gençlerle, fikir ve projelerle buluşmak, onları ödüllendirmek
  • Üniversite öğrencilerinin finans sektörü ile yakınlaşmasını sağlamak
  • Özel sektör ve üniversite işbirliğine örnek olacak bir proje gerçekleştirmek
  • Müşterilerimizle buluşmak, onların mevcut ürün ve hizmetlerimizi inceleyip yenilikçi görüş ve önerilerini almak

TEB Akıl Fikir Yarışması’na ilgi her geçen yıl büyüyor ve artık bir marka haline gelen yarışmamıza, geçen yıl 137 üniversiteden 7050 yaratıcı fikir başvurduğunu her geçen yıl başvuru sayılarının arttığını belirtti. Finale kalan proje sahipleri fikirlerini aralarında TEB üst düzey yöneticilerinin ve sektörün önde gelen isimlerinin de olduğu jüri üyelerine bizzat sunma şansı yakaladılar.

Katılımcılarımıza MBA bursu ve finansal ödüllerin yanı sıra TEB’de kariyer fırsatları da sunuyoruz. Şimdiye kadar yarışmamızdan 5 finalist TEB ailesine katıldı. TEB Akıl Fikir Yarışması öğrencilerimize ve müşterilerimize yenilikçi, yaratıcı yanlarını ortaya çıkarabilmeleri, bir icat çıkarmak için potansiyellerini zorlamaları, kısacası kendilerini keşfetmeleri için iyi bir fırsat. TEB Ekranlı Banka Kartı, TEB Pratik Çağrı Merkezi, Esnek Bonus Zamanı ve TEB She Card yarışmamızdan gelerek hayata geçen bazı ürün ve hizmetlerimizden. Ayrıca yine yarışmadan gelen ve hayata geçirmek üzere çalıştığımız birçok projemiz bulunuyor."

Fikirleri Öğrenciler İçin Kariyer ve Eğitim Fırsatı Olabilir

Ana konusu “Finans Sektöründe İnovasyon” olan yarışma, öğrencilere yaratıcı ve yenilikçi yanlarını ortaya çıkarabilmeleri, bir icat çıkarmak için potansiyellerini zorlamaları, kısacası kendileri keşfetmeleri için iyi bir fırsat. Yarışmada dereceye giren öğrencilere MBA bursu, finansal ödüller, inovasyon grup çalışmalarına katılma, farklı sektörlerin üst düzey yöneticilerinden oluşan jüri üyelerine sunum yapma, kariyer, staj fırsatları sunuluyor. Tüm üniversite öğrencileri yarışmaya katılabilirler.

Finans Sektörü İçin Fikirleriniz mi Var?

Yenilikçi-yaratıcı proje/fikir üretin; hem parlak fikirlerinizi uygulama fırsatı bulun, hem de büyük ödüllere hak kazanın! Banka, finans sektörünü ilgilendiren yatırım ürünleri, hizmet, verimlilik, şube tasarımı, yeni teknoloji, leasing ya da faktoring fark etmez; aklınıza ne gelirse yaratın! Fikirleriniz parlak ise bu yarışma tam size göre. Üstelik sadece ödül değil, kariyer ve eğitim fırsatı da yine bu yarışmada!

Üniversitelerin tüm bölümlerinden öğrenciler, 5 yıla kadar deneyimli profesyoneller ve tüm TEB müşterileri yarışmaya katılabiliyor.

15 Kasım 2013 tarihinde başvuruları başlayan yarışma hakkında, ödüller ve takvim hakkında ayrıntılı bilgi için www.icatcikar.com sitesini inceleyebilir, 15 Ocak 2014 tarihine kadar öğrenci başvuru ve müşteri başvuru ve teknolojik girişimci başvurusu adreslerinden başvurularınızı yapabilirsiniz.

Haberimizi finans sektörüne yönelik fikri veya projesi olan tüm üniversite öğrnecilerimiz, finans sektörü profesyonelleri ve Teb müşterileri başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Yasemin Öksüz Hakkında

Lisansını Başkent Üniversitesi “Halkla İlişkiler ve Tanıtım” bölümünde tamamlayan yazar, Ankara Üniversitesi “İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı” alanında yüksek lisans yaptı. Ulusal bir reklam ajansında reklam koordinatörü olarak da görev yapan yazar bu görevinin yanı sıra  Ocak 2013 ve Aralık 2013 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor