Türkiye Ekonomisi "Melek" Yatırımcılarla Daha da Büyüyecek

Melek yatırımcılığın Türkiye’de gelişimine önemli katkı sağlayan BIC Angel Investments bu alana yatırım yapmak ve daha detaylı bilgi edinmek isteyen yatırımcılara yönelik olarak Swissotel’de bilgilendirme toplantısı düzenledi.Detaylar haberimizde..

Avrupa ve Amerika’da hızla gelişen Melek yatırımcılık son yıllarda Türkiye’de de büyük bir ilgi görüyor. Melek yatırımcılığın Türkiye’de gelişimine önemli katkı sağlayan BIC Angel Investments bu alana yatırım yapmak ve daha detaylı bilgi edinmek isteyen yatırımcılara yönelik olarak Swissotel’de bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Hazine Müsteşarlığı Daire Başkanı Hakan Ertürk, 212 Risk Sermayesi Direktörü Ali Karabey, GastroClub Kurucu Ortağı Çağlar Karataş ve BIC Angel Investments Kurucusu Joachim Behrendt’in katıldığı, moderatörlüğünü Ozan Sönmez’in yaptığı panelde Türkiye’deki Melek Yatırım Ekosistemi tüm yönleriyle ele alındı.

Türkiye’de melek yatırımcı lisansı almaya hak kazanan ilk yabancı olan BIC Angel Investments’ın kurucusu Dr. Joachim Behrendt girişimciler ile gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantılarını bu sefer yatırımcılar ile gerçekleştirdi.

Büyük bir ilgi ile takip edilen toplantıda katılımcılara Bireysel Katılım Sermaye Sistemi hakkında bilgi veren Hazine Müsteşarlığı Daire Başkanı Hakan Ertürk girişimciliğin, yeni iş olanakları yaratmada ve ekonominin büyümesinde etkili olduğunu vurguladı.  İşsizlik oranının yüksek ve hızla artan genç nüfusunun olduğu bölgelerde yeni, başlangıç aşamasındaki şirketleri destekleyecek politikalar geliştirmenin iş yaratma, ekonomik büyüme ve toplumsal istikrarın sağlanması için önemli olduğunun altını çizen Ertürk, girişimciliğin gelişmesi için yardımcı kurumsal çevre, iyi tasarlanmış kamu politikaları ve destekleyici kültürel etkenlerin sinerji içerisinde olması gerektiğini paylaştı. Melek yatırımcı sayısının Amerika Birleşik Devletlerinde yaklaşık 268 bin ve İngiltere’de ise 18 bin olduğunu söyleyen Ertürk sistemin amacı ve Türkiye’deki mevzuatlar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

212 Risk Sermayesi Direktörü Ali Karabey, girişimlerde ekip olmanın, ortak seçmenin, risk almanın öneminden bahsederken GastroClub Kurucu Ortağı Çağlar Karataş bir girişimci olarak yatırım alma sürecinde değerlendirme kriterlerinin neler olduğunu, neden girişim almak istediklerini ve yatırım aldıktan sonraki aşamalar hakkında bilgiler verdi.

Yatırımcı ihtiyaçlarına göre kendimizi geliştiriyoruz

Yatırımcı buluşmaları ile yoğun geçen bir yıl içerisinde Türkiye melek yatırımcılık eko sistemi hakkında çok değerli bilgiler edinme fırsatı bulduklarını söyleyen BIC Angel Investments’ın kurucusu Dr. Joachim Behrendt, Türkiye melek yatırımcı eko sisteminin dünya ile karşılaştırıldığında oldukça genç olduğunun altını çizdi. Behrendt sistemin yüksek eğitimli yatırımcı profili ile hızla geliştiğini ekledi. Behrendt, bir yıla yakın süre zarfında 350’den fazla projeyi değerlendirmeye aldıklarını, aynı dönemde telefonkilifim.com, GastroClub ve Kargoweb’e gibi 3 önemli projeye yatırım yaparak 2013 yılında en fazla yatırım yapan melek yatırımcı şirketler arasında yer aldıklarını ekledi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor