Girişimcilik Eğitim ve İnkübasyon Merkezi GEMİM'den Haberdar Mısınız?

Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteklediği GEMİM, projesi, genç girişimcileri eğitip, yönlendiriyor; ürünlerinin uluslararası pazarlarda yer alabilmesi için yatırımcılar ve sanayicilerle biraraya getiriyor. Detaylar haberimizde..

Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteklediği GEMİM projesi, genç girişimcileri eğitip, yönlendiriyor; ürünlerinin uluslararası pazarlarda yer alabilmesi için yatırımcılar ve sanayicilerle biraraya getiriyor.

GEMİM, bireysel girişimciler ya da 36 aydan genç firma sahipleri için bir Girişimcilik Eğitim Merkezi ve İnkübasyon Merkezi.

Türkiye’den doğup global başarıya imza atacak girişimleri oluşturmak için kurulan GEMİM; Yenilikçi fikrinin, global ticari bir ürüne dönüşeceğine inanan, henüz firması olmayan veya firması 36 aydan genç olan girişimleri hızlanmaya ve büyümeye çağırıyor.

GEMİM, 6 ayda bir açtığı proje çağrıları ile inovatif fikir ve taze ürün sahiplerini merkezine davet ediyor. Her çağrıda en az 10 firma ya da 20 girişimci seçmeyi planlayan merkez, fikir sahiplerine 12 hafta boyunca haftada 10 saatten, toplamda 120 saat girişimcilik konusunda eğitimler veriyor olacak. Sonrasında 12 hafta boyunca da 12 profesyonel danışmandan 3 ay boyunca toplam 144 saatlik danışmanlık hizmeti sağlanılacak. Sektördeki başarılı girişimciler ile her 2 haftada bir akşam yemekleri organize etmeyi planlayan GEMİM böylece işbirliği ağlarının kurulmasını sağlamayı amaçlıyor. Bu süreç sonrasında da girişimcilerin fikirlerini global başarıya taşımayı hedefliyor.

GEMİM ürünlerin dünya çapında satılması için, girişimcilerini yurt içinde ve yurt dışında yatırımcılar ve sanayiciler ile bir araya getirecek. Ürünler hakkında, Karlsruhe (Almanya), New York, Houston, Chicago, Silikon Vadisi’ndeki yatırımcılar ile geliştirdiği yakın ilişkileri sayesinde Ekonomi Bakanlığı desteği ile yerinde yurt dışı seyahatleri organize edip yerinde görüşmelerini sağlayacak.

GEMİM'e Son Başvuru Tarihi 10 Ocak

GEMİM, farklı yazılım alanlarında açtığı proje çağrıları ile inovatif fikir ve ürün sahiplerini merkezine davet ediyor. İlk çağrı için son başvuru tarihi 10 Ocak 2013 olarak belirlenmiş.

GEMİM hakkında daha detaylı bilgi edinmek için gemim.org web adresini ziyaret edebilir, başvurularınızı online olarak buradan yapabilirsiniz. Ayrıca merkez hakkındaki gelişme ve paylaşımları facebook ve twitter hesaplarından takip edebilirsiniz.

Haberimizi global başarıyı hedefleyen girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyor, sizleri GEMİM tanıtım videosuyla başbaşa bırakıyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor