SAP, Globalleştireceği "Büyük Veri" Girişimlerini Seçiyor!

SAP, Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası iş birliğiyle başlattığı Startup Focus Program (Tekno-Girişimcilik Hızlandırma Programı) ile Türkiye’de büyük veri alanında çalışan girişimcileri küresel pazara taşımayı hedefliyor. Detaylar haberimizde..

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP,büyük veri alanında çalışan girişimcilere yeni uygulamalar geliştirmenin kapılarını açıyor.

SAP, Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası iş birliğiyle başlattığı StartupFocus Program (Tekno-GirişimcilikHızlandırma Programı) ile Türkiye’de büyük veri alanında çalışangirişimcileri küresel pazara taşımayı hedefliyor.

Büyük veri alanında yenilikçi fikirlere sahip gençler, çözüm geliştiren girişimciler ve teknoloji şirketlerine açık bir yarışma olarak kurgulanan programa yapılacak başvurular, 17 Şubat 2014 tarihine kadar devam edecek.

Dünyada veri hacmi her yıl katlanarak büyüyor. Önümüzdeki 9 ayda, tarih boyunca yarattığımız kadar yeni veri üretileceği öngörülüyor. Bu veri yığınının içerisinden şirketler için bilgilerin doğru analiz edilmesi ve anlamlı hale getirilmesi her geçen gün daha zor bir hale geliyor. Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP, SAP HANA platformu üzerinden sunduğu gerçek zamanlı yenilikçi çözümlerle büyük veriyi yöneterek şirketlere hız ve verimlilik artışı sağlıyor.

SAP, Girişim Fabrikası ile yaptığı işbirliğiyle Türk iş dünyasının büyük veri kavramıyla daha hızlı tanışıp,hızlı ve yenilikçi çözümler geliştirilmesinihedefliyor.

En iyi projeler, Demo Günü’nde yatırımcılara sunulacak

SAP StartupFocus Program Türkiye kapsamında yarışmaya katılmak isteyenler, Özyeğin Üniversitesi bünyesindeki Girişim Fabrikası’na 17 Şubat 2014 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Başvuranlar arasından 12 proje seçilecek ve bu katılımcılar 3 Mart 2014’te Girişim Fabrikası’nda, SAP’nin uzmanlığıyla düzenlenen beş haftalık hızlandırma programına başlayacak. Bu süreçte teknik eğitimlerin yanında atölye çalışmaları ve alanında önde gelen isimlerin mentorluk programları da yer alacak.

Beş haftanın sonunda katılımcılar, edindikleri bilgi ve yönlendirmelerle geliştirdikleri ürünlerini SAP Türkiye ve Girişim Fabrikası değerlendirme kuruluna sunacaklar. Ön eleme niteliği taşıyan bu aşamayı geçen projeler programa devam edecek. 22 Mayıs 2014 tarihinde özel bir etkinlik olan ‘Demo Day‘ düzenlenerek, katılımcıların çalışmaları davetli yatırımcılarla paylaşılacak.

Program, üniversite öğrencilerinin yanı sıra girişimciler ve yazılım geliştiren KOBİ’lerin faydalanabileceği eğitimleri de içeriyor. Bu eğitimler,büyük veriyi gerçek zamanlı olarak tek bir bellek-içi platformda analiz edebilen uygulama geliştirme platformu SAP HANA üzerinden büyük veri yönetiminde farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Amerika’da 2012’de başlatılan SAP StartupFocus Program, dünya genelinde 1.000’den fazla yeni büyük veri uygulamasının geliştirilmesini sağladı. Programın temel hedefi,  inovasyonu teşvik etmek ve programda seçilen şirketlerin çözümlerini SAP HANA’ya taşıyarak global piyasada yer almalarına destek olmak.

Keskin: “SAP, StartupFocus Program kapsamındadünyada 1.000’den fazla girişimciyi destekliyor”

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, işbirliğiyle ilgili şunları söyledi:“Hızla gelişen ve dönüşen iş dünyasında teknolojinin önemi her geçen gün artıyor. Kurumsal uygulama pazarındaki 41 yıllık tecrübemize dayanarak,dünyada her gün yeni uygulamalar geliştirilmesini destekliyor ve Türkiye’de de girişimcilik ekosistemiyle bu projeyi başlatıyoruz. SAP StartupFocusProgramı’na katılanların elde edeceği en büyük fayda, SAP’nin global müşteri ağı ve büyük veri alandaki uzmanlığı ile yeni pazarlara açılmak olacak.”

SAP Türkiye İnovasyon Takım Lideri Cenk Sezgin program ile ilgili “Gelecek, her zaman geçmişin üzerine kurulmak zorunda değil; gelecek bazen de bir şeyi yeniden tasarlamak demek. Biz de bu sebeple, birlikte geleceği tasarlamak için platformumuzu Türkiye’deki girişimcilerin hayal gücüne ve yeteneğine sunuyoruz’’ diyerek girişimcileri programa başvurmaya davet ediyor” dedi.

Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü İhsan Elgin, SAP işbirliği hakkında şöyle konuştu:“3 yıldır girişimcilerle kurucu ortak olarak çalışan ve bugüne kadar 18 girişimci mezun veren Türkiye'nin ilk hızlandırma programı Girişim Fabrikası, 2014 yılında uluslararası açılımları ve özel konseptli programları ile büyümeye devam ediyor. Girişimci adaylarına daha doğru ve yoğun destek verebilmek için dikeyleşme stratejisine odaklanan Girişim Fabrikası olarak, ilk konu için dünyanın da sıcak gündeminde olan Büyük Veri'yi seçtik. Türkiye'de büyük veri ile uğraşan birçokKOBİ’nin daha daetkinleşmesi ve verimli hale gelmesi için Büyük Veri'nin önemli olduğuna inanıyoruz. Dünyanın lider markası SAP’ninuzmanlığını ve imkanlarını genç girişimcilere ulaştırmak bizim için önemli ve motive edicidir.”

Daha fazla bilgi için wwww.girisimfabrikasi.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi big data alanında iddialı girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor