Mobil Toplu Taşıma Uygulaması TRAFI Artık Türkiye'de!

Daha önce Practica Capital'den aldığı 500bin dolarlık tohum yatırım ile Türkiye pazarına giren Trafi, Trafi Türkiye olarak bugün itibari ile AppStore ve Google Play'lerde yerini aldı. Detaylar haberimizde..

Gerçek zamanlı trafik verileri ile kapıdan kapıya destek veren bir yer tarifi uygulaması olan TRAFI, kullanıcılarına toplu taşıma yoluyla gerçekleştirilen ulaşım türlerinde gerçek zamanlı trafik verilerini de göz önüne alarak güzergah ve toplu taşıt önerileri sunuyor. Uygulama, Türkiye için bütün toplu taşıma taşıtlarını entegre halde sunarken, açık adres girmek yerine sadece gideceğiniz yer isimlerini FourSquare üzerinden aramanıza imkan tanıyor.

TRAFI CEO’su ve Kurucu Ortaklarından Martynas Gudonavicius, “Özellikle İstanbul olmak üzere yaşanan trafik sorununu göz önünde bulundurarak Türkiye genelindeki en iyi toplu taşıma uygulamasını sunmak istiyoruz. Uygulamamızı sürekli güncelleyerek ve yeni özellikler ekleyerek kullanıcılarımız için en kullanışlı ve yararlı hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Bizi sosyal medya hesaplarımızdan da takip ederek yenilenen ve eklenen özelliklerimizden hemen haberdar olabilirsiniz” diyor.
Gudonavicius ekliyor: “Fikir ve önerileriniz bizim için çok önemli. Geri dönüşleriniz doğrultusunda uygulamamızı sürekli güncelliyor olacağız.”

Litvanya’da aylık 300 binden fazla aktif kullanıcıya sahip olan TRAFI, şu an Türkiye’de İstanbul, Ankara ve İzmir  illeri için hizmet veriyor. Diğer iller ise uygulamaya hızlı bir şekilde eklenecek.

Mobil uygulamanın iOS7 ve Android sürümleri mevcut;

TRAFI'nin Özellikleri:

  • Rota/Güzergah arama
  • En yakın durakların harita üzerinde interaktif sunumu
  • Metrobüs, otobüs, vapur, tramvay ve metro tarifeleri
  • Gerçek zamanlı bilgi
  • Otobüs hareketlerinin gerçek zamanlı sunumu
  • Bir sonraki toplu taşımanın geliş saati
  • İngilizce ve Türkçe dil özelliği
  • Favori duraklar – hızlı erişim için sık kullandığınız güzergah ya da durakları kaydedebilirsiniz.

Trafi Hakkında:

Trafik yoğunluğuna göre toplu taşıma kullananlar için yol tarifi veren Litvanya merkezli TRAFI, Ekim 2013’te Practica Capital’den 500 bin dolar tohum yatırım aldı. Aldığı yatırım sonrasında Nokia Haritalar’ın eski sorumlu şefi Sylvain Grande’yi de ekibine katan TRAFI, Aralık 2013 ortasında öncelikle İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere Türkiye pazarına girdi.

TRAFI'yı denemek için Android ve iOS linklerinden uygulamayı indirebilirsiniz. Haberimizi büyükşehirlerimizde yaşayıp toplu ulaşımı kullanan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor