Girişim Kampüsü'nde Finale Kalan 15 Proje Belli Oldu!

Liyakat Derneği ve Ege Üniversitesi işbirliği ile bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ‘Girişim Kampüsü’ projesinin değerlendirme süreci tamamlandı. Bu kapsamda değerlendirilen 250 proje içinden, kazanan 15 proje açıklandı ve kazananlara sertifikaları verildi. Detaylar haberimizde..

LİYAKAT Derneği ve Ege Üniversitesi İİBF işbirliği ile ikincisi gerçekleştirilen Girişim Kampüsü Projesi değerlendirme süreci tamamlandı. 200’ün üzerinde girişimcilik projesi başvurusu içinden 15 tanesi seçildi.

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve LİYAKAT - Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği işbirliği ile ikincisi gerçekleştirilen Girişim Kampüsü Projesi’nin birinci aşaması tamamlandı.

Girişim Kampüsü’ne bu yıl başvuran 200’ün üzerindeki proje sahipleri projenin birinci aşaması kapsamında bir seri eğitim aldılar. Eğitimlerin tamamlanmasından sonra hayata geçme olasılığı yüksek olan genç fikirlerden başarılı olabilecek 15 girişimcilik projesi seçildi.

Girişim Kampüsü Projesinde Finale Kalan Girişimci Adayları

  • Ahmet Yalın Yıldırım
  • Ali Rıza Ateş
  • Anıl Yıldız
  • Aslı Benli
  • Caner Bağlan
  • Cevval Ulman
  • Cihan Yılmaz-Dalga Yılanı
  • Ezgi Neubert
  • Gökalp Urul
  • Gökhan Turgut Ünal
  • Lütfi Mutlu
  • Nalan Tüngür
  • Özkan Yalçın-Rent A Tech
  • Tuna Yazıcı
  • Turgut

LİYAKAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay ESKİNAZİ, "Girişim Kampüsü Projemizin birinci aşamasını tamamlamaktan mutluluk duyuyoruz. Liyakat derneği olarak kurulduğumuz günden itibaren girişimciliği desteklemeyi hedef edindik. Bu süreçte gençlerin ve kadınların girişimcilik projelerine destek olmaya çalıştık. Propjelerimizin sürdürülebilir olması bizim dernek olarak ana prensiplerimizden en önemlisi. Amacımız daha çok proje ile daha çok kişiye ulaşmak.İkincisini gerçekleştirdiğimiz Giirşim Kampüsü projemiz ile yeni ve yaratıcı fikirlere imkan tanımak, girişimci adayları ile bir arada olmak ve projelerin hayata geçiş sürecine katkıda bulunmak en büyük hedefimiz." dedi.

Girişim Kampüsü LİYAKAT Proje Koordinatörü Av. Burcu Bekemler,"Girişimcilik projelerinin ve gençlerin iş dünyasına kazandırılmaları amacıyla gerçekleştirdiğimiz ve girişmcilik adına bir Örgün öğretim ve e-learning olarak verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan girişimci adaylarının projeleri içierisinden jürümiz on beş projeyi seçti. Bu gün burada bu projeleri ve mentorlarını açıklamak için bir araya geldik." dedi.

“Seçilmeyen projeler başarısız sayılmamalı”

Ege Üniversitesi Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Haluk Soyuer ise, seçilen 15 projenin dışında kalan projelerin başarısız sayılmaması gerektiğini ve içlerinde çok önemli projelerin olduğunu ifade ederek, “Bizler gelen projeler arasından yardımcı olabileceğimiz projeleri seçtik. Belki seçilmeyen projeler arasında bilim sanayi alanında başarılı olacak projeler de vardı. Bu bakımdan seçilen 15 proje dışında kalan projeler başarısız olarak değerlendirilmemeli” dedi. Bundan sonraki süreçte kazanan projeler birer mentor atanacağını belirten Soyuer, projelerin mentorlar eşliğinde devam edeceğini ifade etti.

Projenin ikinci aşamasında finale kalan projeler konusuna göre atanan uzman mentorların destekleri ile ticari hayata geçirilecek. Böylelikle girişimciler, projelerinin ticari hayattaki uygulanabilirliğini işin ehli mentorlardan öğrenecekler. Galata Business Angels ve Keiretsu Forum İstanbul destekleri ile girişimciler, iş fikirlerini doğrudan melek yatırımcılara aktarma fırsatı da yakalayacaklar.

Bu yıl ki mentörler Hulusi Berik (Sirwinston Tea House Yönetim Kurulu başkanı ve Melek Yatırımcı), S. Barış Akyelli (Adepo.com Genel Müdürü), Ece Erbirlik (İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi), Osman Can Özcan (Ozpack Kurucusu), Serdar Kalaycıoğlu (Peryön Ege Bölgesi Başkanı ve İnsan Yönetimi ve Eğitim Danışmanı), Gediz Ersin (Shapes for Women Kurucusu). Ayrıca yine bu ikinci süreçte proje sahipleri için Girişimciler için Stratejik Yönetim ve Planlama
Girişimciler için Finans Yönetimi, Müşteriye Ulaşmak (Satış&Pazarlama) , e-ticaret ve Dijital Pazarlama, Girişimciler için Koçluk olmak üzere work shoplar düzenecek.

Organizasyonda emeği geçen tüm kişi kurumları, başvuru yapan ve finale kalan tüö girişimcileri tebrik ediyoruz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor