Girişimcilerin Motivasyonunu Düşüren 12 Temel Neden!

Motivasyon, girişimciler için en temel yakıtlardan birisi. Kazanımı ve koruması zor, ancak kaybetmesi oldukça kolay olan motivasyonunuzu bakın aslında neler düşürüyor.. Detaylar haberimizde..

Motivasyon, girişimciler için en temel yakıtlardan birisi. Bazılarımız bu konuda daha şanslı oluyor, zira motivasyon dinamiklerini içten gelen bir enerji ile sağladıkları için yeniden harekete geçmeleri ve enerjilerini yüksek tutmaları zor olmuyor. Zor olan kısım motivasyonu düşüren nedenleri bulmak ve bunlar üzerinde iyileştirme yapmak. İşte kazanımı ve koruması zor, ancak kaybetmesi oldukça kolay olan motivasyonunuzu bakın aslında neler düşürüyor.

Amacını Bulamama

Kendinize bir zaman ayırın ve net bir şekilde düşünün. Bu hayattan beklentilerim neler ? Ardımda bıraktıklarımla insanlar beni nasıl hatırlayacak ? İnsanlara nasıl bir etki bırakmak istiyorum ? Eğer bir amacınız yoksa hayat sizi çok boş gelebilir. Biraz düşünün ve amacınızı bulun. 

İstek Eksikliği

Eğer motivasyondan bahsediyorsak bir amacınız olsa dahi, isteğiniz çok zayıfsa motivasyonunuz kolayca düşebilir. Zayıf olan bu istediğinizi güçlendirmek için kendinize çok güçlü nedenler bulmalı, ya da sizi gerçekten mutlu edecek ve heyecanlandıracak bir amaç bulmalısınız.

Sonuç Alamama

Bazı aldığımız kararların bile biran önce sonuç vermesini istiyoruz.Bu kısa zamanda sabırsızlık ve çok fazla beklentiden kaynaklanıyor. Aklınızda bir zaman çizelgesi belirleyin. Doğru adımları atmışsanız zamanı geldiğinde gerçekleşmemesi için hiçbir sebep yoktur. 

Destek Eksikliği

Etrafınızdaki insanlar sizin bir işi yapabileceğinize inanmıyorsa, motivasyonunuzu korumak zordur. Bu nedenler sadece sizi inanan ve sizin yaptığınız işleri destekleyen insanlarla birlikte olun. Bunların size pozitif olarak geri dönüşü muhteşem olacaktır. 

İnanç Eksikliği

Kalkıştığınız bir işe "Zaten yapamayacağım" diye başlıyorsanız, kendinize inanmıyorsunuzdur.Motivasyonunuz tam bile olsa bu sizi olumsuz olarak etkileyecektir.Bu yüzden aklınızdaki tüm negatif düşüncelerden kendiniz soyutlamalı ve şüphe duymamalısınız. Aklınızı pozitif olarak doldurursanız eğer altından kalkamayacağınız bir şey olmaz.

Düşük Enerjili Olma

Her şeyiniz tamam ama vücudunuzda hareket edecek enerji bile kalmamış. Böyle durumlarla karşılaşmamak için beslenmenize çok dikkat etmelisiniz ve düzenli olarak egzersiz yapmalısınız. Enerjiniz tam olur ise üretkenliğiniz artacaktır. 

Dikkat Dağılması

Günlük hayatta dikkatimizi dağıtan çok fazla şey vardır.Bu dikkat dağıtıcı etmenleri ortadan kaldırmak için yaptığınız şeyin sizi amacınıza ne kadar yaklaştırdığını düşünün. Böylelikle dikkat dağınıklığıyla başa çıkmış olursunuz.

Eylemsizlik Hali

Bir amaç belirleyen, bir plan yapan ama harekete geçmek için mükemmel zamanı bekleyen bir çok insan vardır. Yeni yılı bekleyenler, önümüzdeki aynı bekleyenler, yazın bitmesini bekleyenler... Harekete geçmek için en doğru zaman, amacınızı belirlediğiniz zamandır. Çünkü o zaman daha istekli olursunuz ve yüksek motivasyonla işe başlarsınız. 

Net Bir Plan Yapmamak

Amacınıza ulaşmak adına net bir planınız yoksa eğer çok fazla zaman ve enerji tüketirsiniz. Bu sizi yorar ve motivasyonunuzu düşürür. Bu nedenle her zaman bir planınızın olması sizi amacınıza daha çok yaklaştırır.

Çok Fazla Amaç

Sadece tek bir amaç bile gerçekleştirilmesi zorken, birden fazla amaç dikkatinizi dağıtır. Muhtemelen hiçbirine ulaşamazsınız. Bu yüzden adım adım ilerlemek ve tek bir amaca odaklanmak daha iyidir.  

Başarısızlık Korkusu

Bu motivasyonu düşüren en büyük nedenlerden biridir. Bazı insanlar için başarısızlık düşüncesi bile o işten vazgeçmek için yeterlidir. Başarısızlık korkusunu yenmek zordur ama unutmayın ki en büyük başarılar, önceki başarısızlıkların sonucudur.

Kendini Başkalarıyla Kıyaslamak

Kendinizi başkalarıyla kıyaslamak çoğu zaman motivasyonu düşüren faktörlerdendir.Bunun yerine her insanın farklı olduğu ve amaçlarınızın ortak olmadığını düşünün. İnsanların başarısının sizin başarınızı engellemesine izin vermeyin.

Sizler de motivasyonunuzu yüksek tutmanın yollarını arıyorsanız, girişimciler için motivasyon ve başarı taktikleri başlıklı haberimizi okuyabilirsiniz.

Global CV kaynaklı haberimizi motivasyon güçlüğü çeken okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 25.835 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Rehberi

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor