KOBİ'lerin E-Ticaretteki Payı Giderek Büyüyor!

Türkiye’de 4216 işletmeye e-ticaret alt yapısı hizmetleri veren IdeaSoft, 2013 yılı Kobi E-ticaret raporunu açıkladı. Rapora göre KOBİ'lerin e-ticaretteki payı giderek büyüyor. Detaylar haberimizde..

Türkiye’de 4216 işletmeye e-ticaret alt yapısı sağlayan IdeaSoft, 2013 yılı Kobi E-ticaret raporunu açıkladı. 19 Şubat’ta gerçekleşen Webrazzi E-ticaret Konferansı'nın açılışında bir konuşma yapan IdeaSoft yönetici ortağı Seyhun Özkara, 2013 yılında e-ticaret hacminin büyüdüğüne, KOBİ'lerin büyüme rakamlarının e-ticaret sektörü ortalamasının üzerine çıktığına, e-ticaret hacminin büyümesinde küçük ve orta ölçekli işletmelerin önemli bir pay sahibi olduğuna dikkat çekti. 

Raporda yer alan verilere göre IdeaSoft alt yapısıyla e-ticaret yapan işletmeler 2013 yılında 11.5 milyon ürün satışa sunmuş ve 1milyonun üzerinde sipariş alarak 2012 yılına oranla %60'ın üzerinde bir büyüme gerçekleştirmiş bulunuyor. Raporda paylaşılan verilerin içerisinde dikkat çeken bilgilerden bir tanesi de tüketicilerin küçük ve orta ölçekli e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken %68 oranla kredi kartı ile ödemeyi tercih etmesi. 

IdeaSoft yönetici ortağı Seyhun Özkara Webrazzi E-ticaret konferansında yaptığı sunumda şunları söyledi; “2013 yılı verilerini yorumladığımızda bir önceki yıla göre e-ticaret hacminde ciddi bir artış gerçekleşmiş durumda. Bu artışta önemli pay sahibi ise küçük ve orta ölçekli e-ticaret işletmeleri. E-ticarete yeni başlayan veya fiziki mağazacılığın yanına e-ticaret operasyonlarını da önemli oranda dahil eden Kobilerin internette satılan ürün sayısının ve alışveriş yapan kullanıcı sayısının artmasında önemli bir rol oynadıklarını görüyoruz. 2014 yılında ticaretin değişimine ayak uydurarak e-ticarete başlayacak olan işletme sayısının artması e-ticaret hacminin de artmasına olumlu katkıda bulunacaktır.” 

IdeaSoft Kobi E-ticaret infografiği ilginç veriler içeriyor. 2013 yılında Türkiye’de dikey kategoride açılan mağaza adedinde ciddi bir artış gözlemleniyor. Hırdavat, kozmetik, otomotiv ve teknoji sektörü öncelikli olmak üzere hemen her sektörde yeni bir çok sanal mağaza açılmış. 

Tüketicilerin ödeme konusunda öncelikli tercihi %68 oranıyla kredi kartı. Havale/EFT %15, kapıda ödeme %12, mobil ödeme %3, mail order %2 oranına sahip. Bir diğer dikkat çekici veri ise 100 TL ve altı alışverişlerde %78 oranında tek ödeme (tek çekim) tercih edilirken, 100 TL üzeri alışverişlerde ise bu oran %50'de kalıyor. 100 TL altı yapılan alışverişlerde takstili alışveriş öncelik görmezken, 100 TL üzeri yapılan alışverişlerde tüketicilerin büyük çoğunluğunun 2,3,6 ve 12 taksit tercihi dikkat çekiyor.

Kurumsal Haberler kaynaklı bu haberimizi e-ticaretle ilgili verileri ve gelişmeleri takip eden okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor