Teknoloji ve İnovasyon Girişim Sermayesi Fonu: TEKNOFUND!

Girişimcilere destek sağlayacak önemli bir işbirliğine imza atan ODTÜ Teknokent Yönetim A.Ş.ve Rhea Portföy, Ankara ve İstanbul’da yapılan geniş katılımlı toplantılarda Melek Yatırımcılarla buluştu ve Türkiye’nin ilk erken aşama Teknoloji ve İnovasyon Girişim Sermaye Fonu olan "TEKNOFUND" tanıtıldı.

1 Temmuz 2014 tarihi itibariyle kuruluş başvurusu yapılması planlanan fon hakkında ayrıntılı bilginin verildiği ve yatırım stratejilerinin paylaşıldığı 5 Mart 2014 tarihinde Ankara’da, 12 Mart 2014 tarihinde İstanbul’da düzenlenen “Melek Yatırımcılar Paylaşım ve İstişare Toplantısı” yapıldı.

Melek yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği toplantılara, Rhea Portföy Yönetimi Yönetim Kurulu Başkanı Onur Takmak, ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İ. Kızıltaş, Metutech BAN Yönetim Kurulu Üyeleri T.Hürsel Kendir ile Rhea Portföy Yönetim Kurulu Üyesi ve Rhea Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Seda Önen katıldı.

GSYF ile girişimciliğe yönelik yeni model

Toplantıda inovasyon ekosisteminin finansmanına dönük yeni bir dönem başladığına değinen ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İ. Kızıltaş konuşmasında, “ SPK’nın özel sektör yatırımlarına yeni bir pencere açan 2 Ocak 2014 tarihli Girişim Sermayesi Yatırım Fonları tebliği, girişimcilik ekosistemin geliştirilmesi ve desteklenmesi bakımından tarihsel öneme sahip, son derece stratejik bir adım oluşturuyor. Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarıyla, girişimciliğe yönelik yatırımlarda yeni bir model hayata geçerken, aynı anda, tek noktadan çok sayıda şirkete yatırım imkanı sunan alternatif yatırım fırsatları doğuyor. Çekirdek ve başlangıç aşamasında olup kaynak ihtiyacı bulunan girişim şirketlerine ve projelere finansal destek sağlamak üzere kuracağımız “Teknoloji ve İnovasyon Girişim Sermayesi Fonu” ile sadece kurumsal yatırımcılara yeni fırsatlar sunmakla kalmayacağız. Girişimciliğin önemine inanmış, maddi ve manevi olarak girişimcileri desteklemek, yüksek getiri potansiyeli taşıyan çok sayıda şirketin böylesi bir enstrümanda bir sepet olarak konsolide edilmesini ve etkin yönetilerek bu değerin realize edilmesini sağlamak isteyen siz değerli melek yatırımcılarımıza da, alternatif ve yenilikçi yatırım fırsatları sunmaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.

Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarıyla, girişimciliğe yönelik yatırımlarda yeni bir model hayata geçerken, aynı anda, tek noktadan çok sayıda şirkete yatırım imkanı sunan alternatif yatırım fırsatları doğuyor. SPK’nın özel sektör yatırımlarına yeni bir pencere açan 2 Ocak 2014 tarihli Girişim Sermayesi Yatırım Fonları tebliği, girişimcilik ekosistemin geliştirilmesi ve desteklenmesi bakımından tarihsel öneme sahip, son derece stratejik bir adım oluşturuyor.

ODTÜ Teknokent ve Rhea Portföy olarak, devletin kayda değer vergi avantajlarıyla desteklediği yeni yatırım enstrümanı TEKNOFUND sayesinde, çekirdek ve başlangıç aşamasındaki kaynak ihtiyacı olan girişim şirketlerine ve projelere finansal destek sağlanacak.

Vergi teşviklerine büyük avantaj

ODTÜ Teknokent ve Rhea Portföy arasında imzalanan işbirliği protokolüne göre; birden fazla GSYF’nin kurulmasına imkan veren protokole göre, TeknoFund - I’in  80 - 100 milyon liralık bir büyüklüğe sahip olması öngörülüyor. Vergi teşvikleri başta olmak üzere nitelikli yatırımcılara pek çok yatırım avantajı sağlayan GSYF’ler, özel sektör yatırımlarına da yeni bir pencere açıyor. Vergi teşviklerinden faydalanmak isteyen yatırımcıların vergi beyannamesini vermeden, nisan ayı sonuna kadar bu yönde karar almış olmaları gerekiyor.

TeknoFund hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.teknofund.com web adresini ziyaret edebilirler. Haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor