2014 KOBİ ve Girişimcilik Ödüllerine Başvurular Devam Ediyor!

KOSGEB Başkanlığınca, geleneksel olarak her yıl verilen “KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri” için 2014 yılı başvuruları devam ediyor. Ödüllere son başvuru tarihi 15 Haziran. Detaylar haberimizde..

KOSGEB Başkanlığınca, geleneksel olarak her yıl verilen “KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri” için 2014 yılı başvuruları devam ediyor. Ödüllere son başvuru tarihi 15 Haziran. Detaylar haberiminiz devamında..

Başvuruda bulunacak işletmelerde aranan özellikler

Başvuruda bulunacak işletmelerin KOSGEB Veri Tabanında kayıtlı ve güncel KOBİ Beyannamesi onaylı olması ilk şart olarak kabul ediliyor. Kategorilere göre başvuru sahibi işletmelerde aranacak özellikler aşağıdaki gibi;

a) Yılın Başarılı KOBİ Büyük Ödülü: Son 3 (üç) yıl içinde istikrarlı bir büyüme sağlayan, en az 5 mali bilanço yılı önce kurulmuş ve yüksek bir pazar payına sahip olmak, ihracat oranı, verimlilik düzeyi, sağladığı istihdam ile katma değer oluşturmak, kurumsallaşmasını tamamlamış, marka tanınırlığı yüksek olmak ve sosyal sorumluluk projelerinde yer almak.

b) Yılın Başarılı KOBİ Ödülleri

  1. Yılın İnovatif KOBİ Ödülü: Son 3 (üç) yıl içindeki ar-ge ve inovasyon faaliyetleri ile mevcut/yeni pazarlara başarı ile sunulan yeni bir ürün, hizmet, uygulama, yöntem veya iş modeli fikri ile başarı elde etmiş olmak.
  2. Yılın İşbirliği-Güçbirliği Yapan KOBİ Ödülü: Son 3 (üç) yıl içindeki performansı dikkate alınarak, en az 5 (beş) işletmenin bir araya gelerek yaptıkları işbirliği-güçbirliği kapsamında;  üretim, istihdam, teknoloji düzeyi ve ihracatın arttırılması ile tasarım, pazarlama ve işbirliği kültürünün gelişmesi konularında bulundukları bölgeye katkı sağlayarak, en iyi işbirliği-güçbirliği modelini oluşturmuş ve sürdürülebilirliğini sağlamış olmak.
  3. Yılın İhracatçı KOBİ Ödülü: Son 3 (üç) yıl içinde her yıl cirosunun en az %50’sini ihracat gelirlerinden elde etmiş ve bunu ilgili resmi kuruluşlardan belgelemiş olmak.

c) Yılın Başarılı Girişimci Ödülleri: Geleceğe dair büyüme stratejileri geliştirmiş, istihdam ve ciro bakımından artan bir performans sağlamış, girişimciler için rol model oluşturmuş ve işletmesini son 3 (üç) yıl içinde kuran girişimcilerden;

  1. Yılın Genç Girişimci Ödülü: İşletmesini kurduğu yıl itibariyle 35 yaşını geçmemiş genç girişimci olmak,
  2. Yılın Kadın Girişimci Ödülü: Kadın girişimci olmak,
  3. Yılın Küresel Doğan Girişimci Ödülü: Yıllık ciro değerinin %25’ten fazlası ihracat gelirlerinden oluşmak ve uluslar arası işbirliği yapmış olmak,
  4. Yılın İnovatif Girişimci Ödülü: İnovatif bir iş fikri ile işini kurmuş olmak.

Başvuru İçin Son Tatih 15 Haziran 2014

“KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri’’ne başvurular, www.turkiyegirisimcileri.org web sayfası üzerinden online olarak yapılabiliyor. Yapılan başvurunun imzalı ve kaşeli çıktısının, ekli belgeler ile KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlükleri’ne 15 Haziran 2014 tarihi mesai bitimine kadar teslim edilmesi gerekiyor.

Değerlendirme komisyonları marifeti ile değerlendirilerek, Ödül Jürisi tarafından yapılacak çalışma ile belirlenen işletmeler ödüllendiriliyor ve bu işletmelere "KOSGEB Yılın Başarılı İşletmesi Logosu"nu bir yıl boyunca kullanma hakkı sağlanıyor. Finale kalan işletmeler de KOSGEB’in bültenlerinde başarı hikayeleri olarak kendilerine yer bulmaya hak kazanıyorlar.

Unutmayın, “KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri’’ne son başvuru tarihi 15 Haziran ve başvurunuzu www.turkiyegirisimcileri.org web sayfasından yapabiliyorsunuz.

KOSGEB kaynaklı haberimizi KOBİ'lerimiz ve girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor