Ülkemiz Bilişim Sektörünün 500 Büyük Oyuncusu Belli Oldu!

İnterpromedya tarafından düzenlenen ve Türkiye’deki bilişim sektörüne ışık tutmayı amaçlayan Bilişim 500 araştırmasının sonuçları düzenlenen törenle açıklandı. Detaylar haberimizde..

İnterpromedya tarafından bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen Bilişim 500 araştırmasının sonuçları, 25 Haziran’da Maslak TİM Center’da düzenlenen törenle açıklandı. Tören, başta Bilgi ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer olmak üzere Türkiye bilişim sektörünün önde gelen isimleri ve Türkiye’de bilişime yön veren şirketlerin temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Törenin açılış konuşmasını yapan İnterpromedya Genel Müdürü Murat Göçe, Türkiye’de benzer bir örneği olmayan Bilişim 500’ün sektöre ve katılımcılara birçok yönden fayda sağladığına dikkat çekti. Göçe, şunları söyledi:

Bilişim 500 sayesinde şirketler kendi performanslarını ölçme ve rekabetteki yerlerini görme şansı yakalıyorlar. Ayrıca araştırma sektör tarafından önemli bir referans kaynağı olarak kabul ediliyor. Özellikle kurumsal şirketlerin satınalma ve bilgi işlem birimleri açısından, Bilişim 500’ün ortaya koyduğu sıralamalar satın alma kararında belirleyici rol oynuyor. Son olarak, araştırmamızı Türkçe’nin yanı sıra İngilizce olarak da yayımlıyoruz. Bu sayede Bilişim 500 Türkiye’deki bilişim sektörünün büyüklüğüne dair yurtdışında da önemli bir kaynak olarak konumlanıyor. Bu da yurtdışına açılmak ve yurtdışı ortaklıklar kurmak isteyen şirketler için Bilişim 500’ü önemli bir pazarlama aracı haline getiriyor.

Bilişim sektörünün objektif ve sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesinde sektörden toplanan verilerin çok önemli olduğuna değinen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Bilişim 500’ü bu nedenle çok önemsediğini söyledi. Acarer, “Yıllardır bu konuda ısrarla çalışan İnterpromedya’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Listedeki 300 Şirket Yılı Büyümeyle Kapattı

Bilişim 500 sonuçlarına göre 300 şirketin 2013 yılını büyümeyle kapattığına dikkat çeken Göçe, yüzde 100’ün üzerinde büyüyen şirket sayısının 19, yüzde 50 ile 99 arasında büyüyen şirket sayısının 56 olduğunu söyledi. Göçe, ayrıca bu yıl sıralamaya ilk kez giren 74 şirketin 9’unun ilk 100’de kendine yer bulduğunu belirtti.

Bilişim 500 sonuçlarına göre Türkiye bilişim sektörünün önümüzdeki yıl yüzde 12 oranında büyüyeceği öngörülüyor. İnterpromedya Pazar Araştırma Grubu I-Research’ün pazar analizlerine göre kamu, finans ve telekom sektörünün hala en büyük satın almayı yapan sektörler olarak dikkat çekiyor.

Kurumsal tarafta veri depolama donanımı, felaket yönetimi, mobil uygulama, kurumsal kaynak planlaması, iş analitiği, sanallaştırma, veri güvenliği veri merkezi hizmetleri, büyüyen alanlar olarak öne çıkıyor.

KOBİ’ler En Çok Parayı Bilgisayara Harcıyor

Araştırmaya göre KOBİ’lerin yıllık BT bütçeleri önceki yıllara göre yüzde 50’nin üzerinde arttı. Ancak öncelikli yatırımları arasında halen ilk sırada bilgisayar yer alıyor.

İletişim teknolojileri pazarında rekabet katma değerli servislerle devam ediyor. Akıllı telefon satışları ve internet, iletişim teknolojileri pazarını büyüten unsurlar olarak dikkat çekiyor.

Bilgi Teknolojilerinde Teknosa, İletişimde Türk Telekom Lider

15’inci Bilişim 500 araştırmasında gelen talepler doğrultusunda önemli bir yeniliğe imza attıklarını söyleyen Murat Göçe, araştırmada bu yıl ilk kez bilgi ve iletişim teknolojileri alanında sıralamanın ayrı olarak değerlendirildiğini söyledi.

Bilgi Teknolojileri ana kategorisinde ilk 3’e giren şirketler Teknosa, İndeks Bilgisayar ve Penta olarak sıralanırken, İletişim Teknolojileri ana kategorisinde ilk 3 sırayı Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone aldı.

Diğer kategori birincileri ise şu şekilde sıralandı:

Bilişim 500 hakkında daha fazla detay için www.interpromedya.com.tr/bilisim-500 adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bilişim 500 listesindeki yerli sermaye bilişim şirketlerimizin sayısının artmasını diliyor, BTnet.Com.tr kaynaklı haberimizi bilişim sektöründeki okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor