İSTEV, Gençlere Sosyal Girişimcilik Dolu Bir Yaz Sunuyor!

İlim Sanat Tarih ve Edebiyat Vakfı İSTEV "Bu Yıl Farklı Olsun" diyerek gençleri sosyal bir yaz etkinliğinde buluşturuyor. Detaylar haberimizde..

Vakıf kültürü ve medeniyetini yaşatmayı öncelikleri arasında bulunduran, Dünya tarihinin sanat ve  edebiyatla desteklenerek gelecek nesillere aktarılmasında güçlü bir köprü olmayı hedefleyen İlim Sanat Tarih ve Edebiyat Vakfı İSTEV, "Bu Yıl Farklı Olsun" diyerek gençlere sosyal ve manevi yönlerini güçlendirebilecekleri bir fırsat sunuyor.

İSTEV gençlere yönelik dveam ettirdiği Sosyal Girişimcilik Okulu ile gençlerin ülkemizi ilgilendiren sorunların çözümü için ortak çalışmalar yapması; bu sorunların çözümünde şirketlerle, derneklerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla etkin ve birebir proje yönetmesi; kişisel beceri ve donanımlarını belirli bir amaca yönelik olarak proje bağlamı içinde kullanması; bunun sonucunda sosyal çevreye karşı sorumluluk hisseden bireyler olarak "Sivil Toplum" bilincini geliştirip bu kazanımlarını yaşama yansıtabilmelerini amaçlıyor.

Vakıf bir diğer etkinlik dizisi olan Anlam Arayışı Seminerleri ile ise; Surelerin beş vakit namazla birlikte hayata serpiştirilmesindeki hikmeti, onların mesajını çözmeyi ve böylece gençlere  İlahi Kitab’ı anlama, yorumlama, yaşama yansıtma alışkanlıklarını kazandırmayı amaçlıyor.

Eyüp Belediyesi'nin katkılarıyla toplamda 12 hafta olarak planlanan Yaz Okulu Programı: Sosyal Girişimcilik Okulu ve Anlam Arayışı Seminerleri'ni birleştirilerek gençlerin özellikle Eyüp’te çeşitli sosyal projelerde aktif görev almalarına olanak sağlamayı amaçlıyor. Sosyal Girişimcilik eğitimleri ile pratik hayatta yapılması gerekenleri öğrenen gençlerimiz Anlam Arayışı Seminerleriyle de meselelerin ahlaki boyutunu kavramış oluyor.

Ramazan ayında huzur, sağlık, barış, iyi netice, kurtuluş gibi manalara gelen Selam'ın bir kişiye yapılacak en güzel dua olduğunu anlatmak amacıyla hemen faaliyete geçen gençler ilk projelerinin heyecanını Eyüp'te "Bana Selam Ver!" ile atacaklar.

İlim Sanat Tarih ve Edebiyat Vakfı İSTEV hakkında ve çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi için www.istev.org.tr web adresini ziyaret edebilir, vakfın çalışmalarını Facebook ve Twitter sayfalarından takip edebilirsiniz.

Haberimizi genç okurlarımız ve ebeveny okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor