Birleşik Krallık, GREAT Startup İle Teknoloji Girişimcilerine Göz Kırpıyor!

‘GREAT’ kampanyası kapsamında Türkiye’nin genç teknoloji girişimcilerini hedefleyen ‘GREAT Startup’ yarışması düzenleniyor. 6 kategoride yapılacak yarışmada birinci olan şirketler, Birleşik Krallık’a seyahat hakkı kazanacak ve Birleşik Krallık’ta iş kurmak için danışmanlık hizmeti alacaklar..

Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı (UKTI), Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki ticaret ve yatırımı desteklemek amacıyla yürütülen GREAT kampanyası kapsamında Türkiye’deki genç teknoloji şirketleri arasında düzenlenecek ‘GREAT Startup’ yarışması düzenliyor.

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu ve Ticaret ve Yatırım  Ajansı Orta Asya, Güney Kafkaslar ve Türkiye Genel Direktörü Leigh Turner, Birleşik Krallık’ın dünyanın en büyük ve en yenilikçi Bilişim ve İletişim Teknolojileri pazarlarından biri olduğunu ifade etti. Turner şunları söyledi. ‘Bilişim ve İletişim Teknolojileri (BİT) sektöründe dünya lideri olan Birleşik Krallık, bu alanda devletin sağladığı destek ile Avrupa ülkeleri arasında yatırımcılara en cazip iş ortamlarından birini sunuyor. Birleşik Krallık’ın 58 milyar Sterlin büyüklüğündeki BİT sektörü yılda 930 milyon Sterlin tutarında AR-GE yatırımı çekiyor. Aralarında Microsoft, IBM, HP, Google, Facebook ve Intel’in de bulunduğu 100.000 BİT şirketine ev sahipliği yapıyoruz.’

Birleşik Krallık Hükümeti’nin, GREAT kampanyasını 2013 yılında başlattıklarını hatırlatan Turner;‘Bilişim ve İletişim Teknolojileri de bu kampanyanın odaklandığı kilit alanlardan birisi. Bu açıdan GREAT Startup Yarışmasını çok önemsiyoruz. 'Şu ana kadar gelen başvurulardan gördüğümüz kadarıyla üst düzey bir yarışma olacak. Bu projenin Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki BİT işbirliklerini de artıracağını umuyoruz’ dedi.

Türkiye’deki genç teknoloji girişimcilerini hedefleyen ‘GREAT Startup’ yarışmasına Türkiye’de yaşayan, en az bir yıl önce kurulmuş şirketinde ana hissedarlardan biri olan, 40 yaşını geçmemiş bütün girişimciler başvurabilecek.

‘Kadın Teknoloji Girişimcisi’, ‘Üniversiteli Genç Girişimci’, ‘Anadolu’dan Teknoloji Girişimcisi’, ‘Sosyal Teknoloji Girişimcisi’ ve ‘Jüri Özel Ödülü’ olmak üzere 5 farklı kategoride ödül dağıtılacak olan yarışmanın jurisi şu isimlerden oluşuyor;

  • Leigh Turner - Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu ve UKTI Türkiye, Orta Asya ve Güney Kafkasya Genel Direktörü,
  • Daniel King - UKTI Küresel Operasyonlar Hızlı Büyüyen ve Gelişmekte Olan Pazarlar Başkanı, 
  • James Tyler -  Telecity Group International Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcı,
  • Ali Sabancı - Pegasus Havayolları CEO’su,
  • Nevzat Aydın - Yemek Sepeti.com CEO’su,
  • Canan Özsoy - GE Türkiye CEO’su,
  • Sina Afra - Markafoni.com kurucusu,
  • Ümit Boyner – Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi,
  • M. Rauf Ateş - Capital, Ekonomist, Startup Business Genel Yayın Yönetmeni,
  • Fatih İşbecer - Monitise Turkey CEO’su, 
  • İhsan Elgin - Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü,
  • Tuğrul Tekbulut - Logo Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı
  • Hasan Aslanoba -  Angel Investor / Aslanoba Grubu Kurucusu.

Türkiye’nin gelecekteki büyük teknoloji girişimcilerini ortaya çıkarmayı, desteklemeyi, başarı öykülerini paylaşmayı ve onlara global bir vizyon vermeyi hedefleyen GREAT “Startup” Yarışması’nda her kategoride ilk üç şirketin ismi kamuoyuna açıklanacak. Kategori birincisi olan şirketler ise risk sermayesi şirketlerinin katılımıyla gerçekleşecek Birleşik Krallık seyahatine katılım hakkı, Birleşik Krallık’a bir iş seyahati hakkı, Birleşik Krallık’ta iş kurmak isteyenlere danışmanlık/ilgili kişilerle tanışma ve Birleşik Krallık’ta iş yapmakta olan kişi ve şirketlerle tanışma/fikir alışverişinde bulunma olanağını kazanacaklar.

Başvuruların 20 Haziran – 30 Eylül arasında kabul edileceği yarışmada jüri, katılımcı şirketleri şu  kriterlere göre değerlendirecek; 

  • Yeni bir ürün ve hizmet fikrini geliştirme,
  • Özgün bir iş modeli/iş fikri oluşturma, 
  • Girişimcilik ruhu ve risk alabilmek,
  • Sürdürülebilir bir şirket stratejisi oluşturma,
  • Geleceğe yönelik sağlam bir iş planı,
  • Bulunduğu pazara hakimiyet ve kuruluşundan bugüne büyüme hızı

1-18 Ekim 2014 tarihlerinde yapılacak değerlendirmelerin ardından sonuçların açıklanacağı ödül töreni Ekim 2014’de gerçekleştirilecek.

GREAT Kampanyası Hakkında

2012 yılında, dünyayı turizm, eğitim ve ticaret için Birleşik Krallık’a  gelmeye teşvik etmek için Birleşik Krallık’ın sunduğu fırsatları tanıtmak amacıyla hayata geçirilen GREAT kampanyası, Birleşik Krallık Hükümeti’nin en iddialı uluslararası pazarlama kampanyası niteliğinde. Kampanyanın Türkiye lansmanı geçtiğimiz yıl Mart ayında Bursa’da Uludağ Ekonomi Zirvesi sırasında gerçekleşmişti. Yabancı girişimcilere birçok kolaylık ve teşvik sunan Birleşik Krallık için Türkiye kampanya dahilinde büyük önem arz ediyor. Türkiye’deki markalar ve şirketler uluslararası ölçekte büyümek ve dünya markası olmak için büyük bir potansiyele sahip. Kampanya bu alanda tüm dünyada en iyi fırsatları sunan Birleşik Krallık’ta iş yapmak ve ticari ortaklıklar oluşturmak isteyen Türk şirketlerine fırsatları daha iyi anlatma ve bilinilirlik yaratma misyonunu da taşıyor.

GREAT “Startup” Yarışmasına başvurada bulunmak isteyen okurlarımız başvurularını www.gov.uk/great-startup-turkey sayfasından gerçekleştirebilirler.

Haberimizi teknoloji alanında projeleri olan ve globale açılmak isteyen girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 9.065 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Genç Girişimciler, Kadın Girişimci, Yarışma
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor