iyzico, 2.9 Milyon TL'lik Yatırımla Türkiye Pazarındaki Gücünü Artırıyor!

Ödeme sistemleri alanında Türkiye e-ticaret pazarına pek çok hizmet sunan ve yenilikçi yapısıyla farkını konuşturan iyzico, önemli bir yatırım aldığını duyurdu. Detaylar haberimizde..

Ödeme sistemleri alanında Türkiye e-ticaret pazarına pek çok hizmet sunan ve yenilikçi yapısıyla farkını konuşturan iyzico, önemli bir yatırım aldığını duyurdu. Toplamda 2,9 milyon TL seviyesindeki ikinci tur yatırımı yapıldı. iyzico bu yatırımı yerel ve global bir satış ekibi kurmak, yeni ödeme kurumu lisanslı çalışmalarına hız vermek ve yeni çözüm ve hizmetler geliştirmek için kullanacak.

Türkiye’nin önde gelen ödeme sistemleri platformu olan iyzico, 2,9 milyon TL’lik bir yatırım aldığını duyurdu. Yatırım, Türkiye odaklı yatırım şirketi 212 Capital Partners ve iyzico’ya daha önce de yatırım yapan Avusturya odaklı Pahicle Invest tarafından yapıldı. Bu sayede iyzico, Türkiye pazarına yönelik hamlelerini daha hızlı hayata geçirmek için çalışacak.

Geçen sene aldığı 2,5 milyon TL’lik yatırımdan bu yana Kredi Kartı Saklama, Abonelik Sistemi ve iyzico Platform gibi pek çok yeni hizmet ve çözüm geliştiren iyzico, 2,9 milyon TL’lik son yatırım ile yenilikçi, güvenilir ve kaliteli hizmet sunma anlayışına devam edecek. iyzico’nun yeni ödeme kurumu lisanslı çalışmalarına hız katacak olan yatırım ile yerel ve global çapta bir satış ekibi de kurulacak.

Ödeme sistemleri ve banka sektörleri konusunda tanınmış bir isim olan, Stefan Klestil liderliğindeki Speedinvest’in de içinde bulunduğu, Avrupa ödeme dünyasından birçok üst düzey ismin ortaklığındaki Pahicle Invest, iyzico’nun Avrupalı yatırımcısı. Numan Numan ve Ali Karabey tarafından 2010 yılında kurulan 212 ise Türkiye’de teknoloji firmalarına erken dönem girişim sermayesi sağlayan bir yatırım şirketi. Bu iki grubun ortaklaşa gerçekleştirdiği yatırım, iyzico’nun hedeflerine hem ekonomik hem de vizyon anlamında önemli katkılar yapacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan iyzico CEO’su Barbaros Özbugutu, şunları söyledi: “Yeni aldığımız yatırım ile iyzico’nun büyümesine hız verip, müşterilerimize ilk günden beri vermeye özen gösterdiğimiz kaliteli servisi daha da artırmaya devam edeceğiz. Türkiye odaklı 212, piyasadaki bağlantı ve tecrüberleri ile bize büyük değer katacak. Numan Bey gibi start-up dünyasını büyütmek için çalışan değerli bir kişiyi iyzico‘nun yönetim kuruluna kazandırabilmek bizi çok mutlu etti.

Geçtiğimiz yıl aldığımız 2,5 milyon TL’lik yatırımdan bu yana altyapı çalışmalarımızı güçlendirme ve yeni ürün geliştirme odaklı ilerledik. Bugün 3900‘ün üzerinde kayıtlı üye iş yeri ve 850‘nin üzerinde aktif üye iş yerimiz var. Her hafta sistemimize 50’nin üzerinde aktif üye iş yeri dahil ediyoruz. IBM, Metro Grossmarkt, Siberalem, Michelin gibi global markaların yanı sıra teknoloji sektöründe gelecek vaad eden parasut.com, fongogo.com ve evebirilazim.com gibi girişimler de bizim çözümlerimizi kullanıyorlar. Bundan sonra da kendi tarzımızda bilinçli ve sağlam adımlarla yolumuza devam edeceğiz ve e-ticaret yapan şirketlerin hayatlarını kolaylaştıracak birçok yeni hizmeti piyasaya süreceğiz."

iyzico hakkında

Avrupa’da e-ticaret ve ödeme sistemleri alanlarında Firstdata, ClickandBuy, Klarna gibi saygın şirketlerde önemli kariyerlere sahip olan Barbaros Özbugutu ve Tahsin Isin tarafından 2012 yılında İstanbul’da kurulan iyzi Payments’ın yenilikçi ürünü olan iyzico, kolay ve güvenli ödeme sistemi yönetim platformu olarak e-ticaret dünyasına çözüm sunuyor. e-ticaret sektöründe önemli bir boşluğu dolduran iyzico, kısa sayılabilecek bir sürede önemli bir başarı göstererek 3500’ü aşkın kayıtlı üye iş yeri sayısına ulaştı. Dünya standartlarındaki PCI-DSS sertifikasına sahip altyapısı ve e-ticarete aşık olan bir ekibin yönetiminde Türkiye pazarına adapte edilen iyzico, katma değerli çözümleriyle İnternet’te ve mobil dünyada ödeme kabul eden herkesin hayatını daha da kolaylaştıracak.

iyzico hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.iyzico.com'u ziyaret edebilirler.

Haberimizi e-ticaret sektöründeki okurlarımız ve girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor