Anlık Mesajlaşmanın Atası ICQ Yeniden Küllerinden mi Doğuyor?

Anlık mesajlaşmanın öncüsü ICQ, tamamen Türkçe olarak geri dönüyor. Yepyeni mobil ICQ uygulaması, ücretsiz SMS, sesli ve görüntülü görüşmenin yanı sıra grup sohbetleri gibi ekstra özelliklere de sahip. Aşina olunan ileti uyarı sesi yeniden her yerde duyulmaya başlayacak. Detaylar haberimizde..

1995 - 1996 yıllarında İsrailli bir grup olan Mirabilis tarafından yazılan dünyanın en çok kullanılan anında mesajlaşma programların'dan biri olan ICQ, şimdiler de Mail.Ru bünyesinde ve yeniden mobil dünyanın önemli aktörlerinden birisi olmak istiyor.

Anlık mesajlaşmanın öncüsü ICQ, tamamen Türkçe olarak geri dönüyor. Yepyeni mobil ICQ uygulaması, ücretsiz SMS, sesli ve görüntülü görüşmenin yanı sıra grup sohbetleri gibi ekstra özelliklere de sahip. Aşina olunan ileti uyarı sesi yeniden her yerde duyulmaya başlayacak.

İnternet’in Türkiye’de yeni yeni kullanılmaya başlandığı ilk dönemlerde, büyük sosyal ağların ya da akıllı telefonların bile olmadığı zamanlarda, insanların kullanmaktan vazgeçmediği bir anlık mesajlaşma programı vardı. Duyulduğunda kullanıcıları heyecanlandıran efsaneleşmiş uyarı sesi, ileti yazarken çıkan daktilo sesleri, çiçek logosu ve düşük hane sayılı kullanıcı numaraları ile insanların övündüğü ICQ yepyeni, modern ve tamamen Türkçe bir şekilde aramıza geri döndü.

Mail.ru Group bünyesine dahil olan ICQ’nun mobil uygulaması yeniden tasarlanmış ve Türkçe olarak kullanıma sunuldu. İnternet üzerinden ücretsiz iletişim konusunda öncü olan ICQ’nun mobil uygulamasının yeni ve geliştirilmiş sürümü görüntülü ve sesli görüşme, grup sohbetleri, çok farklı ikon ve duvar kağıdı seçeneklerine sahip.

Eski ICQ Numaranızı Kullanabilirsiniz

ICQ mobil uygulamasını kullanmak için kullanıcı adı ya da şifre belirlemeye gerek yok. Uygulamayı indirip kurduktan sonra telefon numaranızı girmeniz yeterli. Yeni ICQ uygulaması geçmişle bağını da koparmış değil. İstenildiği takdirde eski ICQ numarası yazılarak da uygulama kullanılmaya başlanabiliyor.

ICQ’nun Android, iOS ve Windows Phone için yeniden geliştirdiği mobil uygulama, ücretsiz sesli ve görüntülü görüşmenin yanı sıra ücretsiz SMS gönderme özelliğine de sahip. Mobil uygulama kurulduğu zaman kişi listesinde yer alan ICQ kullanıcıları anında görülebilir. ICQ kullanıcısı olmayan kişilere ise uygulama üzerinden, hiçbir ücret ödemeden SMS gönderilebiliyor.

Sadece ses, video ve fotoğraf değil istenilen tüm dosyaları gönderme avantajı sağlayan ICQ uygulaması, masaüstü versiyon ile de beraber çalışabiliyor. Bu sayede bilgisayar başındayken de arkadaşlar ile kolaylıkla konuşulabiliyor. Grup konuşmalarında da 200’ün üzerinde kişinin aynı anda konuşmasını sağlayan ICQ her konuşmaya ayrı arka plan atama gibi kişiselleştirme özelliklerine de sahip.

Anlık mesajlaşmanın öncüsü ICQ’nun rakiplerinden üstün özellikleri ile dikkat çeken yepyeni ve tamamen Türkçe uygulamasını indirmek isteyen okurlarımız Google PlayApp Strore ve Windows Phone aracılığı ile uygulamayı indirebilirler.

Mail.Ru çatısına girmesiyle birlikte yeniden hareketlenen ICQ küllerinden yeniden doğabilecek mi hep beraber göreceğiz. Haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor