Endeavor 55. Uluslararası Seçim Paneli İstanbul'da Sonuçlandı!

Girişimcilere maddi ve manevi sermayeyi bir arada sunmayı hedefleyerek Etkin Girişimcileri destekleyen Endeavor, 22-24 Ekim tarihleri arasında 55. Uluslararası Seçim Paneli'ni İstanbul’da düzenledi. Detaylar haberimizde..

Girişimcilere maddi ve manevi sermayeyi bir arada sunmayı hedefleyerek Etkin Girişimcileri destekleyen Endeavor, 22-24 Ekim tarihleri arasında 55. Uluslararası Seçim Paneli'ni İstanbul’da düzenledi. Organizasyona, başta Endeavor Global Yönetim Kurulu Başkanı Edgar Bronfman başta olmak üzere dünyada yatırım piyasalarına yön veren önemli fikir liderleri katıldı. 23 şirketin Endeavor Girişimcisi ünvanı aldığı 55. Uluslararası Seçim Paneli’nde, 4 Türk şirketi bu ünvana kavuştu.

Endeavor "55. Uluslararası Seçim Paneli" 22-24 Ekim 2014 tarihinde İstanbul’da gerçekleştiridi. Ekonomik kaynakları düşük üretkenlik alanlarından yüksek alanlara aktarmak ve girişimcilik ekosisteminin genişlemesi için Türkiye’de 8 yıldır faaliyet gösteren Endeavor Türkiye, 55. Uluslararası Seçim Paneli’nde girişimcileri, dünyanın önde gelen fikir liderleri, yatırımcılar ve Endeavor Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya getirdi.

Endeavor, Uluslararası Seçim Paneli’nde girişimciler rol model potansiyelleri, iş fikirleri, sürdürülebilir ve ölçeklendirilebilir iş modelleri gibi kriterlerle değerlendiriliyor. Ortalama altı ay süren bu sürecin ardından Endeavor Girişimcisi seçilen yüksek büyüme potansiyeline sahip olan tüm girişimciler, Endeavor’ın kendilerine sunacağı hizmetler çerçevesinde bu potansiyellerine ulaşmada büyük fırsat ve kolaylıklar ediniyor.

Seçilen Endeavor Girişimcileri, Endeavor’ın Bain & Co Danışmanlık firması ile geliştirdiği metodoloji doğrultusunda hizmet alıyor. Büyüme aşamasındaki şirketler için özel olarak hazırlanan bu yol haritası ile her Endeavor Girişimci Şirketi’ne Endeavor ağından sektör uzmanlıklarına göre üçer kişilik Danışma Kurulları atanıyor. Danışma Kurulları senede en az 5 kez buluşarak bir yönetim kurulunun izlediği uygulamaları takip ediyor. Böylece girişimcilerin stratejiyi ön planda tutması ve kritik karar almaları gereken zamanlarda fikir alışverişi yapabilecekleri kişilerle bir araya gelmesi sağlanıyor. Seçilen girişimciler aynı zamanda Endeavor’ın uluslararası ağı ve finansmana erişim destekleri gibi diğer kaynaklardan da yararlanıyor.

Endeavor, 55. Uluslararası Seçim Paneli’nde Endeavor Girişimcisi ünvanını alan şirketler;

  • Aemulus, Malezya
  • Aldeamo, Kolombiya
  • Brainbox, Yunanistan
  • DaBridge, Mısır
  • DeliverLean, Miami
  • EnMedio, Kolombiya
  • Enocta, Türkiye (www.enocta.com)
  • Farmers Republic, Yunanistan
  • Female Daily Network, Endonezya
  • Game Planet, Meksika
  • Ginnybakes, Miami
  • Glowork, Sudi Arabistan
  • Imaginex, Şili
  • Innovators Conveyor Belt, Şili
  • Insider, Türkiye (www.useinsider.com)
  • Iyzico, Türkiye (www.iyzico.com)
  • Madfoo3atCom, Ürdün
  • Matter, Mısır
  • Mobile Dreams Factory, İspanya
  • Nola Bakery, Mısır
  • Secure Drive, Türkiye (www.securedrive.com.tr)
  • Think Digital, Yunanistan
  • Vela Asia, Endonezya

Endeavor Girişimcisi ünvanı alan Türk şirketleri daha yakından tanıyacak olursak;

Enocta (Girişimciler- Ahmet Hançer ve Burak Yücelyiğit): Online eğitim platformu, özellikle de kurumsal eğitim fırsatlarını karşılamakta önder bir şirket. Detaylı bilgi için: www.enocta.com

Insider (Girişimciler- Hande Çilingir, Arda Koterin, Serhat Soyuerel, Sinan Toktay): Dünya e-ticaret ve internet yayıncılığı sektörünün gittiği nokta olan ‘her bir kişiye özel websitesi' ihtiyacını, kullanıcı davranışlarını belirleyen, belirlediği bu davranışlara göre, arka planda çalışan akıllı algoritmalar ile kullanıcıyı hızlı bir şekilde satın almaya ya da hedeflenen aksiyonu almaya yönlendiren, eş-zamanlı çalışan ve entegrasyonu 5-10 dakika içerisinde gerçekleştirilen, tamamı teknolojik, bulut-tabanlı ve internet sitesi üzerinde calışan, 16 farklı uygulama ile karşılıyan bir şirket. Detaylı bilgi için: www.useinsider.com

İzyco (Girişimciler- Tahsin Isin, Barbaros Özbugutu): E-ticaret şirketlerine, kolay ve güvenli ödeme sistemi yönetim platformu. Detaylı bilgi için: www.iyzico.com

Secure Drive (Girişimci- Murat Şahin): Havaalanı ve başka özel transfer sağlayacısı bir kuruluş. Detaylı bilgi için: www.securedrive.com.tr

Murat Özyeğin: "Ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz"

Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin 55. Uluslararası Seçim Paneli’ni düzenlemenin kendilerine büyük bir heyecan verdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de ekonomik kalkınma ve istihdam yaratma hedefleri için en önemli enstrumanın girişimcilik olduğu gerçeği her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. 2002 yılında hazırlanan Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Endeksi’nde Türkiye, 173 ülke içinde 85’inci sırada bulunuyordu. Aynı endekste 2014 yılında ise ülkemiz 187 ülke ve bölge arasında 69’uncu sırada yer alıyor. 12 yılda aldığımız yol ortada. Hedefimiz tabii ki çok daha üst sıralara yükselmek. Bu hedefe ilerlerken en önemli araçlarımızdan biri de kuşkusuz girişimcilik. Ekonomik kaynakları düşük üretkenlik alanlarından yüksek alanlara aktarma süreci hızını artırarak sürüyor. Girişimcilik, bu sürece en büyük bir ivme kazandırmaktadır Endeavor Türkiye, 8 yıldır ülkemizde girişimcilik ekosisteminin genişlemesi için faaliyetlerini sürdürüyor. Seçtiğimiz girişimcilerin ulaştığı başarılar ve ülke ekonomisine katkıları Endeavor Türkiye’nin doğru işler yaptığını gösteriyor.”

Endeavor’ın 20 Ülkede Ofisi Bulunuyor

Çok yönlü etkinlikler düzenleyerek Türkiye’de Etkin Girişimcilik bilincinin oluşmasında öncü rol oynayan Endeavor Türkiye, 2006 yılından bu yana toplam 39 şirketi "Endeavor Girişimcisİ" seçti; bu şirketlerin 27’si halen aktif olarak hizmet veriyor. Merkezi New York’ta olan, Arjantin, Şili Brezilya, Uruguay, Meksika, Kolombiya ve Güney Afrika’dan sonra, 2006 yılında Türkiye’de faaliyetlerine başlayan Endeavor’un, bugün 20 ülkede ofisi bulunuyor. Endeavor Türkiye, Yönetim Kurulu’nun, Danışma Kurulu Üyeleri’nin ve Endeavor Rehberleri’nin desteğiyle faaliyetlerini sürdürerek, Endeavor Girişimcileri’ni tespit edip destekiyor.

Nisan 2013’ten itibaren Endeavor Türkiye’nin Yönetim Kurulu Murat Özyeğin başkanlığında Ali Koç, Alp Saul, Bülent Çelebi, Cansen Başaran Symes, Ebru Özdemir, Emre Kurttepeli, Ferit Şahenk, Hayri Çulhacı, Işık Keçeci Aşur, Mahmut Ünlü, Mustafa Say, Özcan Tahincioğlu, Selçuk Yorgancıoğlu, Sina Afra, Suzan Sabancı Dinçer, Ümit Boyner ve Vuslat Doğan Sabancı’dan oluşuyor.

Endeavor Türkiye hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.endeavor.org.tr web adresini ziyaret edebilirler.

Haberimizi ekosistemimizdeki girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 14.767 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Girişim Gelişmeleri, Uluslararası, Yatırım, Girişimci Ekosistemi
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor