Evden Eve Nakliyat Sektörüne Yeni Bir Soluk: Karşılıklı Taşın!

KarşılıklıTaşın.com kişilerin bireysel hareket etmeleri yerine karşılıklı hareket etmelerini sağlayan, böylece hem bireysel ekonomilerine, hem devlet ekonomisine katkıda bulunan, dahası çevreye olan duyarlılığı ortaya çıkaran bir girişim. Detaylar haberimizde..

KarşılıklıTaşın.com kişilerin bireysel hareket etmeleri yerine karşılıklı hareket etmelerini sağlayan, böylece hem bireysel ekonomilerine, hem devlet ekonomisine katkıda bulunan, dahası çevreye olan duyarlılığı ortaya çıkaran bir girişim.

Evden eve nakliye işlemlerini tek bir çatı altında toplamayı hedefleyen bu girişim,taşınmak isteyen kişileri güvenli ve kaliteli hizmet veren evden eve taşıma firmalarıyla buluşturuyor.

Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknopark’ta KOSGEB tarafından desteklenen, şehirlerarası taşınmalarda yaşanan dolandırıcılık, hırsızlık vb. birçok sorunun önüne geçebilecek Türkiye’de bir ilk olan Karşılıklı Taşın girişimi ülke genelinde hizmet veriyor.

Yılda ortalama 500 binden fazla şehirlerarası taşınmanın yaşandığı ülkemizde, taşınan vatandaşlarımıza; yaşanan sıkıntılara karşı güvenilir evden eve nakliye firmalarına ulaşabilme, sigorta güvencesiyle ve kanuni taşıma sözleşmesi yaparak taşınabilme ve daha ekonomik ödeme seçenekleri gibi kolaylıklar sunuluyor. Ayrıca doğru araç planlamaları yapılarak trafiğe daha az kamyon çıkması sağlanmakta ki böylece doğaya verilen zarar en aza indiriliyor.

EVOS Bilişim A.Ş. tarafından geliştirilen Karşılıklı Taşın projesi 2 yıl süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda tüm Türkiye genelinde faaliyetine başlamış.

Çalışmalar sayesinde şehirlerarası taşınma modelini oldukça yenileyen ve sektöre farklı bir açıdan bakmamızı sağlayan proje sayesinde örnekle; benzer tarihlerde Mersin’den İstanbul’a taşınacak bir kişi ile İstanbul’dan Mersin’e taşınacak 2 farklı kişiyi sistemde buluşturularak, bu gidiş-dönüş taşımayı tek seferde gerçekleştiriyor.Farklı bir odak noktası da; tek bir aracın dönüş yükünü hazır bulmasıyla gidiş-dönüş olarak karşılıklı taşımayı daha az CO2  salınımı ile gerçekleştirereksağlıyor.

Girişimin en can alıcı noktası ise;tüm pazar araştırmalarının yapıldığı bu sistemde taşınma bedellerinin ciddi oranda indirimli olması ve bedellerin taksitle ödenebilme imkânının olması.

Peki,Sistem Nasıl Çalışıyor?

  1. Taşınma Bilgilerinizi Girin: Taşınacak eşyanızın hangi adresten alınıp hangi adrese götürüleceğini, taşınmak istediğiniz size en uygun tarih aralığını ve evden eve nakliye şirketinden istediğiniz taşınma standardını belirtiyorsunuz.
  2. Fiyat Teklifi Alın: Eşyanızın alınacağı adrese en optimum uzaklıktaki adrese taşınacak başka bir kişiyle otomatik olarak eşleştiriliyorsunuz. Bu eşleşmeyle tek seferde iki iş yapacak firmaların daha uygun fiyatta vereceği tekliflerinden en uygun olanı size sunuluyor.
  3. Taksitli Ödeyin: Firmalardan gelen fiyat tekliflerinden uygun olanını size sunularak taşınma ücretinizi, World, Bonus, Maximum ve Axess kredi kartlarıyla 9 aya varan taksitlerle veya Havale / EFT yaparak ödeyebiliyorsunuz.
  4. Taşının: Karşılıklı Taşın güvencesiyle size verilen tarihlerde taşınıyor, taşınma sonrasında ise aldığınız hizmeti değerlendirerek karsiliklitasin.com ile taşınmanın keyfine varıyorsunuz.

“Düşünmeyin, Taşının!” sloganıylaüyelerine hizmet veren girişime www.karsiliklitasin.com adresinden ulaşabilir, buradan üye olup sistemin tüm avantajlarını inceleyebilirsiniz.

Haberimizi nakliye sektöründe faaliyet gösteren girişimci nakliye firmaları ve sisteme ilgi duyan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor