Tekno-Yatırım Destek Programı'nın İlk Çağrısı Yoğun İlgi Gördü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Teknoyatırım Destek Programı'nın ilk çağrısına yapılan başvurular sonuçlandı. İlk çağrıya gelen 183 proje başvurusu için Bakanlıktan talep edilen destek miktarı 580 milyon lira oldu. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Teknoyatırım Destek Programı'nın ilk çağrısına yapılan başvurular sonuçlandı. İlk çağrıya gelen 183 proje başvurusu için Bakanlıktan talep edilen destek miktarı 580 milyon lira oldu.

Türkiye'nin yüksek teknolojili firma sayısını artırarak teknolojik dönüşümünü sağlamak amacıyla hazırlanan Teknoyatırım Destek Programı'nın ilk çağrısına yoğun ilgi gösterildi.

Ar-Ge ve yenilik projeleri sonucunda Teknoparklardaki işletmelerce geliştirilen ve incelemeli patentle koruma altına alınan teknolojik ürünleri yatırıma dönüştürerek, ülkeye teknoloji tabanlı ve rekabet gücü yüksek firmaların ortaya çıkmasını sağlayacak programla, katma değeri ve ihracat birim fiyatı yüksek ürünlerin üretilmesi amaçlanıyor.

Teknolojik ürünlerin üretimine yönelik yatırımları destekleme  konusunda ilk olma özelliğini taşıyan programın ilk çağrısında toplam 183 Ar-Ge projesinin üretime dönüşmesi için başvurusu alındı. Bu başvuruların 51'i yüksek teknoloji alanlarından, 132'si ise orta-yüksek teknoloji alanlarından geldi.

En Çok Yatırım Ankara'ya

Müracaatlarda ilk 3 sırayı,

  • 56 proje ile makine ve ekipman imalatı,
  • 21 projeyle kimyasallar ve kimyasal ürünlerin imalatı,
  • 20 projeyle de bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı

aldı. Projeler kapsamında en çok yatırım yapılması planlanan iller ise 59 proje ile Ankara, 34 proje ile İstanbul, 14 proje ile İzmir, 12 proje ile Kocaeli ve 11 proje ile Konya oldu.

580 Milyon Lira Destek İsteniyor

İlk çağrıya gelen 183 proje başvurusu için Bakanlıktan talep edilen destek miktarı 580 milyon lira oldu. Yapılacak yatırım değerlendirme süreci sonuçlandıktan sonra desteklenmeye değer bulunan projeler, Bakanlığın internet sitesinden ilan edilecek.

Program kapsamında desteklenmesi uygun görülen işletmelere, işletme ölçekleri dikkate alınarak makine-teçhizat, kredi faizi ve işletme gideri destek unsurlarından yaralanmaları sağlanacak. Küçük ve orta büyüklükteki işletmelere 10 milyon liraya, büyük işletmelere ise 2 milyon liraya kadar geri ödemesiz destek sağlanacak.

Bakanlık, ilk çağrının değerlendirmesi bittikten sonra hemen 2. çağrıya da çıkacak. Teknoyatırım Destek Programı 2. çağrısını ve diğer destek programı çağrılarını kaçırmamak için haberlerimizi takip etmeye devam edin.

"Teknoyatırım Destek Programı" hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz teknoyatirim.sanayi.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor