4. GİV Girişimcilik Ödülleri 6 Kategoride Başvurularınızı Bekliyor!

GİV'in her yıl Ocak ayında Hayati Üstün’ün girişimcilik yönünü ortaya çıkartmak, Türkiye’de başarılı girişimleri ödüllendirmek ve fikirlerini girişime dönüştürmek isteyen insanlara destek ve cesaret vermek amacıyla düzenlediği GİV Girişimcilik Ödülleri'nin başvuruları başladı..

Güncelleme (24.12.2014): Sponsorlarından olduğumuz 4. GİV Girişimcilik Ödülleri başvuruları 30 Aralık 2014'e kadar uzatılmıştır.

Güncelleme (10.01.2015): 13 Ocak'ta yapılması planlanan 4. GİV Girişimcilik Ödülleri Ödül Töreni titiz değerlendirme süreci ve yüksek katılım ilgisi nedeniyle daha sonra açıklanacak ileri bir tarihe ertelenmiştir. Tarihi siz okurlarımıza duyuruyor olacağız.


Girişimci İşadamları Vakfı (GİV), her yıl Ocak ayında Hayati Üstün’ün girişimcilik yönünü ortaya çıkartmak, Türkiye’de başarılı girişimleri ödüllendirmek ve fikirlerini girişime dönüştürmek isteyen insanlara destek ve cesaret vermek amacıyla Girişimcilik Ödülleri düzenliyor. Bu sene 4. kez düzenlenecek ve 2015 Ocak ayında sahiplerini bulacak olan 4. GİV Girişimcilik Ödülleri’nin başvuruları tüm hızıyla devam ediyor.

GİV Girişimcilik Ödülleri; projelerini hayata geçirmiş, özgün ürün veya hizmet ortaya çıkartarak başarıyı elde etmiş, Ar-Ge’ye ve inovasyona dayanarak işletmesine ve ülkesine değer katmış işletmeleri ödüllendirmeyi ve model olarak sunmayı hedefliyor.

4. GİV Girişimcilik Ödülleri, GİV İcra Kurulu tarafından temel kriterleri sağlayan firmaların tespit edildiği ve Değerlendirme Heyeti tarafından seçilen işletmelere veriliyor.

Bu sene Girişimcilik Ödülleri 6 farklı kategoride verilecek;

  • Yeni Girişimcilik Ödülü (0-5 yıl arası faaliyette olan ve başarılı olmuş firmalar)
  • Kurumsal Girişimcilik Ödülü (6 yıl ve üzeri faaliyette bulunan başarılı firmalar)
  • Proje/Fikir Ödülleri (Para ödülleri 1. 2. 3. Ödülleri ve 2 Adet mansiyon)
  • Üniversite Girişimcilik Kulüp Ödülü
  • Kamu Yöneticisi Ödülü
  • Medya Ödülü

Yeni Girişimci Ödülü (0-5 yıl arası başarılı firmalar): Girişimcilik dünyasına yeni katılmış fakat yaptığı çalışmalarla, önemli başarılara imza atmış, firmasını ve kendisini geliştirmiş, fark edilir bir şekilde ihracat, AR-GE ve yatırımlarla farkındalık oluşturmuş firması henüz 0-5 yaş aralığında olan başarılı girişimcilere “Yeni Girişimci Ödülü” verilecek.

Kurumsal Girişimci Ödülü (6 yıl ve üzeri): Projelerini hayata geçirmiş, özgün ürün veya hizmet ortaya çıkartarak başarıyı elde etmiş, AR-GE’ye ve inovasyona dayanarak işletmesine ve ülkesine değer katmış; Ülkesine, bulunduğu topluma, yaşadığı çevreye, değişen dünyanın değişen pazarlarına uyum sağlayan firması 6 yıl ve üzeri yaşta olan başarılı girişimcilere “Kurumsal Girişimci Ödülü” verilecek.

Proje/Fikir ödülleri: Değerlendirme Heyeti tarafından tespit edilen kriterlere göre yapılacak ticarileşmemiş yeni proje ve fikirlerle ilgili yapılan başvurular arasından seçilen 5 projeye para ödüllü “Proje/Fikir Ödülleri” verilecek. Yeni ve girişimcilik için önem arz eden inovasyon içerikli açılımlar sunan bu tür proje ve fikirlerin desteklenmesi ülkemiz için önem arz etmekte.

Üniversite Girişimcilik Kulübü Ödülü: Üniversite içinde kurulmuş olan Girişimcilik Kulüpleri aracılığı ile üniversite içinde veya üniversite dışında girişimcilikle ilgili yapılmış olan başarılı faaliyet, etkinlik ve çalışmalarda bulunmuş girişimcilik kulüplerinin ödüllendirilmesi, desteklenmesi, teşvik edilmesi amacıyla “Üniversite Girişimcilik Kulübü Ödülü” verilecek.

Kamu Yöneticisi Ödülü: Dünyadaki ve Ülkesindeki gelişmelere duyarlı, ülkesinin gelişimine katkı yapacak şekilde yasa, kural ve kaideler çerçevesinde azami gayret göstererek, girişimciliği destekleyerek bulunduğu bölgenin veya kurumun gelişmesine katkı sağlayan yerel veya merkezi kamu yöneticisine “Kamu Yöneticisi Ödülü“ verilecek.

Medya Ödülü: Basın-Yayın Dünyasında yayınlanan haber, araştırma veya röportaj yolu ile ülkemizde başarılı girişimleri ve deneyimlerini kamuoyu gündemine taşıyan ve bu yolla girişimcilik ruhunu ve kültürünü özendiren ve farkındalığı arttıran medya kurumuna veya basın mensubuna “Medya Ödülü” verilecek.

Ödüllere Siz de Aday Olabilirsiniz!

Eğer siz de bu altı kategoriden birinde, başarılı işler yaptğınızı, ülkemiz girişimcilik ekosistemine katkı ve katma değer sağladığınızı düşünüyorsanız ödüllere aday olabilirsiniz. Üstelik başvurunuzu 20 Aralık 30 Aralık 2014'e kadar www.girisimcilikodulu.com üzerinden hızlıca yapmanız mümkün.

4. GİV Girişimcilik Ödülleri Yarışmasının Değerlendirme Heyeti şu isimlerden oluşuyor;

  • Erdal KILIÇ / GİV Heyet Başkanı
  • Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK / İTÜ Rektör Yardımcısı
  • Dr. Servet KOÇAK / KOSGEB Boğaziçi Bölge Müdürü
  • Yrd. Doç. Tuncay SEVİNDİK / Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi
  • Fevzi ÖZTÜRK / Yeni Şafak Yazarı
  • Aziz BATTAL / KuveytTürk Kurumsal Bölge Müdürü
  • Ali KILIÇ / Mayalabs Genel Müdürü
  • Yusuf AKSU / Bahariye Melek Yatırımcı Ağı Bşk.
  • Sezer PAL / TÜBİTAK Bilgi-İşlem Daire Bşk.
  • Bahri ÇETİN / GİV Genel Sekreteri

Unutmayın, 20.000 TL ödüllü yarışma için son başvuru tarihi 20 Aralık 30 Aralık 2014 ve kazananların açıklanacağı Ödül Töreni ise 13 Ocak 2015'de tarihi çok yakında açıklanacak.

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından organize edilen 4. GİV Girişimcilik Ödülleri hakkında daha fazla bilgiye ve başvuru sayfalarına www.girisimcilikodulu.com web adresinden ulaşabilir, daha önceki yıllarda verilen ödüllere buradan ulaşabilirsiniz.

Haberimizi ekosistemimizdeki işletme sahibi girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

Ali
Ali
Eleştirmeyim diyorum da 20bin nedir arkadaş? Bu rakamın 100bin altında olmaması gerekiyor

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor