TÜBİTAK 3 Yeni Çağrıyla Geleceğimizi Bilimle Buluşturanları Destekliyor!

TÜBİTAK, geleceğimiz olan gençlerimizin ve çocuklarımızın bilime daha fazla ilgi duyması ve bilime önem veren bir kuşağın yetişmesi için eğitim dünyasını ve akademik dünyayı 4004, 4005 ve 4007 Destek programlarıyla desteklediği 3 yeni çağrıyı duyurdu. Detaylar haberimizde..

TÜBİTAK, geleceğimiz olan gençlerimizin ve çocuklarımızın bilime daha fazla ilgi duyması ve bilime önem veren bir kuşağın yetişmesi için eğitim dünyasını ve akademik dünyayı 4004, 4005 ve 4007 Destek programlarıyla desteklediği 3 yeni çağrıyı duyurdu.

4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısı

4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısı, bilginin topluma anlaşılır bir biçimde aktarılmasını, bunu yaparken de bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla desteklenmesini amaçlıyor. Projelerde katılımcılara, olabildiğince fazla bilgi aktarılması değil, basit bilimsel olguları fark etmeleri sağlanarak, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi önem arz etmekte.

4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz  www.tubitak.gov.tr/4004 web adresini ziyaret edebilirsiniz.

4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Çağrısı

4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Çağrısı, öğretmenlere; öğrencilerde ve toplumda bilime ve bilimsel konulara ilişkin olumlu tutum geliştirilmesi amacıyla, kendi branşlarına ve genel olarak öğretmenlik mesleğine özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılmasını amaçlıyor.

4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Çağrısı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tubitak.gov.tr/4005 web adresini ziyaret edebilirsiniz.

4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı Çağrısı

4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı, bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için sergi, sahne şovları, gösteri, atölye/laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler vb. etkinlikler yoluyla katılımcıların temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesini amaçlıyor.

Doğa, bilim ve teknolojiyle ilgili konularda farkındalık yaratmayı, bilimsel bilgiyi topluma eğlenceli ve anlaşılır bir şekilde kavratmayı ve toplumun her kesiminden ve her yaş grubundan kitlelerin katılımını sağlamayı amaçlayan ve açık ve/veya kapalı mekanlarda, bilimsel içerik, konu, kavram ve süreçleri daha çok etkileşimli uygulamalarla belirli bir program dahilinde sunan etkinlikler bu çağrı kapsamında.

  • Belediyeler (Büyükşehir, İl ve İlçe) ile Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşları başvuru yapabilir.
  • TÜBİTAK tarafından desteklenen Bilim Şenlikleri Destekleme Programında proje yürütücüsü olmanın koşulu; en az lisans derecesine sahip olmak ve Projenin Yürütüldüğü Kurum/Kuruluşta tam zamanlı personel kadrosunda bulunmak.

4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tubitak.gov.tr/4007 web adresini ziyaret edebilirsiniz.

TÜBİTAK kaynaklı haberimizi bilim alanındaki gelişmeleri takip eden ve ilgi duyan gençlerimiz ve akedemisyenlerimiz  başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor