Teknoloji İle Sosyal İnovasyon Yarışması'nın Kazananları Belli Oldu!

Intel'in başlattığı ve Türkiye'nin en kapsamlı sosyal inovasyon projesi olan Çözüm Kumbarası'nda kazanan projeler belirlendi. Gençlerin teknolojiyi kullanarak, toplumsal faydayı odağına alan ve hayatı kolaylaştıran iş çözümleri geliştirmelerini amaçlayan Çözüm Kumbarası finalistleri belirlendi.

Intel'in başlattığı ve Türkiye'nin en kapsamlı sosyal inovasyon projesi olan Çözüm Kumbarası'nda kazanan projeler belirlendi. Gençlerin teknolojiyi kullanarak, toplumsal faydayı odağına alan ve hayatı kolaylaştıran iş çözümleri geliştirmelerini amaçlayan Çözüm Kumbarası'ndan seçilen üç yaratıcı projeden birinci 25 bin TL, ikinci 15 bin TL, üçüncü ise 10 bin TL destek almaya hak kazandı.

Gençlere, proje geliştirme eğitimleri, işbirliği fırsatları, mentorluk ve yatırım desteği sunarak iş çözümlerini hayata geçirmede gerekli tüm aşamalarda destek olan ve Türkiye’de gerçekleştirilen en kapsamlı girişimcilik ve sosyal inovasyon projesi olan Intel Çözüm Kumbarası’nda final heyecanı yaşandı. Çözüm Kumbarası projesi kapsamında bir yıl boyunca 6 ilde, 6 üniversite ziyaret edilerek 1665 genç ile buluşuldu. Ashoka, Endeavor ve Galata İş Melekleri (GBA) işbirliğiyle hayata geçirilen projede, daha iyi bir toplum ve gelecek için teknoloji kullanımıyla toplumsal faydanın sağlandığı yenilikçi iş çözümlerinin üretilmesi amaçlandı.

Çözüm Kumbarası'nın finalinde, son 10 proje arasından en iyi üçü jüri üyeleri tarafından belirlendi. İşte Çözüm Kumbarası'nın finalistleri;

  • Birinci: Online alışverişler üzerinden sivil toplum örgütlerine destek sağlayan ve kar amacı gütmeyen sosyal girişim olan "Yuvarla" ile Emre Danacı
  • İkinci: Duruş bozukluklarını önlemeyi amaçlayan giyilebilir sağlık cihazı "Paó" ile Halit Soysal
  • Üçüncü: MENA-CIS bölgesini kapsayan vizyonla hareket eden lokal bir kitlesel fonlama platformu olan "Fongogo" ile Ali Çebi

"Dünyadaki Tüm Toplumların Geleceğine Yatırım Yapıyoruz"

Türkiye'de gerçekleştirilen en kapsamlı girişimcilik ve sosyal inovasyon destek projesi olma özelliği taşıyan Çözüm Kumbarası'nın ödül alan ilk üç projesinin basın toplantısında bir konuşma yapan Intel Yeni Teknolojiler Bölümü Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz;  bugüne kadar hep gelişmiş ülkelerden çıkan inovasyonun, son yıllarda artık gelişmekte olan ülkelerden de çıkmaya ve dünyaya yayılmaya başladığını vurguladı. İldeniz,  Türkiye'nin sahip olduğu genç nüfus ile önemli bir inovasyon potansiyeli taşıdığının ve sosyal inovasyon projeleri ile daha iyi bir geleceğin bizleri beklediğinin altını çizdi.

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, Intel olarak yenilikçi bakış açılarını inovasyon ağırlıklı böyle bir projeye aktardıkları için memnun olduklarını belirtti. Gelişen teknolojiye herkesin uyum sağlaması gerektiğinin altını çizen Aydın, "Intel olarak sadece teknolojinin değil, dünyadaki tüm toplumların geleceğine yatırım yapıyoruz. Gençleri odak noktamız olarak belirliyor ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Intel inovasyon ve ekonomik gelişime, toplumsal ihtiyaçlara teknolojik çözümler getirerek katkı sağlıyor" dedi.

Çözüm Kumbarası'nın sosyal inovasyon ve girişimcilikte yarattığı farka da dikkat çeken Aydın, "Çözüm Kumbarası diğer oluşumlardan farklı olarak çok yönlü bir birliktelik sunuyor ve girişimci adaylarımızın fikirlerinin gelişimine katkı sağlayacak tüm destek ve yönlendirmeleri bir arada sunarak yüksek fayda sağlıyor. Çözüm Kumbarasına katılan tüm projeler bizi çok heyecanlandırdı.  Teknoloji bazlı geliştirilen sosyal inovasyon projelerinin Türkiye'nin gelişiminde büyük katkısı olacağı kanısındayım." dedi.

Aydın sözlerine şöyle devam etti: "Biz Çözüm Kumbarası'nda ilk üçe giren projeleri belirlerken, iş ortaklarıyla birlikte sosyal sorunlara reel ve sürdürülebilir çözümler sunan ve potansiyel barındıran fikirleri seçmeye çalıştık. Ödüle layık görülen üç proje de özgün, yenilikçi ve teknolojiye kolayca adapte olacak parlak fikirler. Bundan sonraki süreçte de bu projelerin inovatif bir yaklaşımla çözümler üreteceğine dair inancımız tam."

Girişim Haber olarak Çözüm Kumbarası finalistlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Çözüm Kumbarası hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.cozumkumbarasi.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor