Kadın Yönetici Sayısında Dünya Sıralamasında İkinciyiz!

"2014 Küresel Cinsiyet Uçurumu" raporuna göre Türkiye, kadın yönetici sayısında dünya sıralamasında Norveç'ten sonra ikinci sırada yer aldı. Detaylar haberimizde..

"2014 Küresel Cinsiyet Uçurumu" raporuna göre Türkiye, kadın yönetici sayısında dünya sıralamasında Norveç'ten sonra ikinci sırada yer aldı.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) "İş Hayatında ve Yönetimde Kadın" başlığı altındaki "2014 Küresel Cinsiyet Uçurumu" raporunu yayımladı.

Raporda, kadınların hala üst düzey yöneticilikte yeteri kadar temsil edilmediği ancak 108 ülkeden gelen veriler doğrultusunda 80 ülkede üst düzey kadın yönetici ve müdürlerin sayısında artış olduğu ifade edildi.

ILO'nun İşveren Faaliyetlerinden Sorumlu Müdürü Deborah France Massin, kadınların üst düzey yöneticilik ve müdürlük pozisyonlarında temsil edilme oranında son 20 yılda artış kaydedildiğini ifade etti ve sözlerini şöyle devam ettirdi: "Kadınların üst düzey karar mekanizmalarında yer alması iş performansını artırıyor. Fakat iş hayatında, özellikle de üst düzey pozisyonlarda, cinsiyet ayrımcılığını aşmamız için önümüzde maalesef uzun bir yol var."

Raporda, dünyanın en büyük şirketlerinin üst yöneticilerinin sadece yüzde 5'inin kadın olduğu ve küresel cinsiyet eşitsizliğindeki uçurumun 81 yılda kapanabileceği kaydedildi.

Norveç, yüzde 13,3 ile yönetim kurulu başkanı kadın olan ülkelerin başında gelirken Türkiye, yüzde 11,1 ile ikinci sırada yer aldı. Raporda ayrıca 19 ülkede yönetim kurulu başkanı kadın olan tek bir şirket bile olmadığına dikkat çekildi.

Kadın müdürlerin en çok olduğu ülkeler sıralamasında ise; Jamaika yüzde 59,3 ile listenin başında yer alırken, Yemen yüzde 2,1 ile sonuncu oldu. Bu listede; ABD 15, Rusya 25, İngiltere 41 ve Türkiye ise 94. sırada yer alıyor.

TRT Haber kaynaklı haberimizi kadın girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor