Borsa İstanbul ve Angel Labs'tan Melek Yatırımcı Akademisi Semineri

Özel Pazarın kurucusu Borsa İstanbul, İstanbul İş Melekleri Merkezi ve Dünya çapında 50’den fazla ülkede yeni girişim ekosistemlerini destekleyen Uluslararası Angel Labs Patformu ile birlikte Melek Yatırımcı Akademisi Semineri düzenledi. Detaylar haberimizde..

Özel Pazar'ın kurucusu Borsa İstanbul, İstanbul İş Melekleri Merkezi ve Dünya çapında 50’den fazla ülkede yeni girişim ekosistemlerini destekleyen Uluslararası Angel Labs Patformu ile birlikte Melek Yatırımcı Akademisi Semineri düzenledi.

Borsa İstanbul, girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi çerçevesinde girişimci ve bunlara yatırım yapan melek yatırımcı sayısının artırılması, ekosistemin büyütülmesi, istihdam ve inovasyon sağlamaya yönelik çalışmalara verdiği desteği sürdürüyor.

Bu kapsamda Borsa İstanbul ve Türkiye'deki melek yatırımcılığı geliştirmeyi amaçlayan akredite melek yatırımcı ağı İstanbul İş Melekleri Merkezi iş birliğiyle Dünya çapında 50’den fazla ülkede yeni girişim ekosistemlerini destekleyen Uluslararası Angel Labs platformunun sunduğu "Angel Labs Melek Yatırımcı Akademisi Semineri", 22 Ocak 2015 tarihinde İstanbul Beşiktaş’taki Point Hotel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya, Borsa İstanbul Kotasyon ve Özel Pazar Grup Müdürü Sertac F. Karaağaoğlu ve Borsa İstanbul Özel Pazar Bölüm Müdürü Recep Bildik katıldı. Seminerin açılış konuşması İstanbul İş Melekleri Merkezi Kurucu Ortağı Gülsüm Çıracı tarafından gerçekleştirildi. Seminerde Angel Labs Co-Founder Tuğçe Ergül de eğitim verdi.

Seminerde konuşan Borsa İstanbul Özel Pazar Bölüm Müdürü Recep Bildik, Borsa İstanbul bünyesinde girişimciler ile yatırımcıları uzun vadeli ortaklıklar için bir araya getirerek ihtiyaçları olan finansman ve likiditeyi sağlamaya yönelik yeni bir alternatif çözüm aracı olarak hizmete açılan Özel Pazar hakkında da bilgi aktardı. Bu etkinliklerin Türkiye’de melek yatırımcılık konusunda farkındalık yaratma ve ekosisteme yeni yatırımcılar kazandırma anlamında  önemli katkılar sağlayacağını belirten Recep Bildik, şunları söyledi:

“Girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmak için yeni bir alana yöneldik. Borsa İstanbul Özel Pazar olarak dünyada bir ilki gerçekleştirdik. Bu anlamda Özel Pazar da bir girişimcilik örneğidir. Amacı girişimciler ile yatırımcıları buluşturmaktır. Girişimcilik inovasyon, büyüme ve istihdam yaratma açısından stratejik öneme sahip ve bu konuda hükümetimizin önemli teşvikleri var. Daha henüz yeni doğmakta olan şirketlere melek yatırımcılar yatırım yaptığından, sermaye sağladığından ve mentorluk yaptığından melek yatırımcıların girişimcilik alanındaki rolü çok önemlidir ve sayılarının artırılması gerekmektedir.  Bizim de Borsa İstanbul olarak ülkemizdeki girişimcilik ekosisteminin büyümesine yönelik bu tip hizmetlerimiz devam edecek.”

Seminerin açılış konuşmasını yapan İstanbul İş Melekleri Kurucu Ortağı Gülsüm Çıracı da, İstanbul Startup Angels olarak yüksek etki yaratacak girişimleri başlangıç aşamasında keşfetmek, mentorluk yapmak ve Türkiye'deki potansiyel yatırımcıları geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Bugüne kadar toplam 160 potansiyel melek yatırımcıya eğitim verildi. Yatırımcılık ekosisteminin gelişmekte olduğu Türkiye için bu rakam oldukça önemli. Borsa İstanbul Özel Pazar platformu ile 2015 yılı içerisinde Anadolu'daki potansiyel melek yatırımcılara da ulaşarak, yaygınlaştırmayı ve Melek yatırımcı sayısını arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

Borsa İstanbul Özel Pazar hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bistozelpazar.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi Borsa İstanbul Özel Pazar hakkında bilgi sahibi olmak isteyen tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor