Bakan Fikri Işık: Teşvik Sistemimizi Yeniliyoruz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Eskişehir Valiliği'ni ziyaretinde "Teşvik sistemimizi yeniden ele alıyoruz ve yüksek teknoloji ürünlerde birinci bölgenin dahi beşinci bölge desteklerinden yararlanmasını hedefliyoruz." şeklinde konuştu. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Eskişehir Valiliği'ni ziyaretinde "Teşvik sistemimizi yeniden ele alıyoruz ve yüksek teknoloji ürünlerde birinci bölgenin dahi beşinci bölge desteklerinden yararlanmasını hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Eskişehir'in Türkiye'nin önemli illerinden birisi olduğunu ifade eden Işık: "Nüfusunun ötesinde özgül ağırlığa sahip bir ilimizdir. Eskişehir, sadece Türkiye'nin kültürel açıdan en önemli illerinden biri değil, sanayi açısından da ülkenin en önemli illerinden birisidir. Eskişehir'de zamanında kurulan kamu tesislerinin Türk sanayisine yaptığı hizmetleri gayet iyi biliyoruz." dedi.

Eskişehir'in devrim otomobiline ev sahipliği yapan bir kent olduğunu, hızlı bir büyüme ve gelişme kaydettiğini anlatan Bakan Işık, şunları kaydetti: "2012-2013 yılları arasında Eskişehir'deki toplam ciro büyümesi yaklaşık 3 milyar liranın üzerinde, yüzde 15'in üzerinde bir büyüme var. 2013 yılı sonu itibariyle Eskişehir'de toplam ciro 20 milyar Türk lirasının üzerine çıkmış durumda. Bu bizim girişimci bilgi sisteminden aldığımız önemli bir veri. Eskişehir'in bu büyümesinin daha da hızlanmasını arzu ediyoruz. Eskişehir, birinci bölge illerimizden. Eskişehir'de temel hedefimiz de yüksek teknolojide Türkiye'nin önemli merkezlerinden birisi olmasıdır. Teşvik sistemimizi yeniden ele alıyoruz ve yüksek teknoloji ürünlerde birinci bölgenin dahi beşinci bölge desteklerinden yararlanmasını hedefliyoruz. O açıdan da Eskişehir önümüzdeki süreçte en avantajlı illerden bir tanesi olacak."  

sanayi.gov.tr  kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor