Uzay Turizmine Dünyada Yaklaşık 500 Milyon Dolar Yatırım Yapıldı

VIP Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu Les Ottomans’da gerçekleştirilen basın toplantısında yenilenen sitesini, Eşsiz Seyahat Deneyimlerini, EKOVIP paketlerini, MICE Turizmini ve Uzay Seyahatini tanıttı. Detaylar haberimizde..

VIP Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu Les Ottomans’da gerçekleştirilen basın toplantısında yenilenen sitesini, Eşsiz Seyahat Deneyimlerini, EKOVIP paketlerini, MICE Turizmini ve Uzay Seyahatini tanıttı.

Türkiye’de turizm sektöründe ilklere imza atan VIP Turizm’in basın toplantısında Ceylan Pirinçcioğlu Türkiye’de ve dünyada turizm sektörünün önemine değindi ve VIP Turizm 2015 yılında gerçekleştireceği projeleri tanıttı.

Eşsiz Seyahat Deneyimleri ile yeni web sitesi vip.com.trTıkla Dünyayı” sloganı ile tanıtıldığı toplantıda, Uzay Seyahati’nin de ayrıntıları paylaşıldı. Artık geri sayımın başladığı projenin deneme uçuşlarının bu yıl Haziran ayında başlayacağı ve ilk uçuşun da 2015’in sonunda yapılacağı belirtildi.

2015 Beklentimiz 100 Milyon TL

The Economist Dergisi'nin gelenekselleşen ‘yeni yılın yükselen sektörleri’ araştırmasına göre turizm, 2015 yılının parlayacak sektörlerinden olacak.

Türkiye ise dünyada turistlerin en çok talep gösterdiği 6. ülke olup her yıl 30 milyonu aşkın turist tarafından ziyaret edilmekte ve bu sayı her yıl artmaya devam etmektedir. Türk turizm sektöründeki enerjik ve sürekli büyüme, son küresel ekonomik krizin olumsuz etkilerinden etkilenmeyerek henüz kullanılmamış çok büyük bir potansiyeli de elinde tutmakta.

VIP Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu 2015 yılında yaklaşık 100 milyon TL ciro beklentileri olduğunu belirtti.

Turizm Sektörüne Yapılan Devlet Desteği Önemli

40 milyon turistin Türkiye'yi ziyaret edeceği öngörülen 2015 Yılı Programında; Kış Turizmi Master Planı hazırlanması, yeni işletmecilik modelleri geliştirilmesi ve bazı ülkelerde kültür ve tanıtma müşavirlikleri faaliyete geçirilmesi yer alıyor.

Türkiye’de turizmin büyüdüğünü ve herkese uygun seyahat seçenekleri sunulduğunu belirten Pirinçcioğlu; “Son 20 yıldır Türkiye’de iç turizmin, yurt içi ve dışına hareketi artarak devam ediyor. Gelişen pazar içerisinde çeşitli profiller oluştu. Turizm yaygınlaştı... Bugün piyasada herkesin bütçesine göre ürün var. O nedenle artık pahalı, daha lüks, daha akıllı veya daha ekonomik demek yerine ‘isteğinize ve bütçenize uygun, mutlaka keyifli bir seyahat mümkün’ demek daha doğru olur. Çok çeşitlilik ve detaylandırılmış programlar tüketicinin hizmetine sunulmaya devam edecek.” dedi.

Pirinçcioğlu, Rusya’da yaşanan ekonomik kriz ve Avrupa’da avronun değer kaybetmesine karşı Türkiye’de turizmi canlandırmaya yönelik hükümetin turizm sektörünü destekleyecek bazı uygulamalar yapabileceğini belirtti. İran’ın yeni bir turizm noktası olarak Rusya’nın yaşadığı ekonomik krizin Türk turizmi üzerindeki etkilerini azaltabileceğine değinen Pirinçcioğlu, devlet desteğinin ve doğru tanıtımın İran, Norveç, Orta ve Uzakdoğu gibi geliştirilebilecek cazip turizm noktaları için önemli olduğunu vurguladı. Amerikalılara uygulanan vizenin kaldırılmasının psikolojik etkisi olduğunu düşündüğünü belirtti.

VIP TurizmEşsiz Seyahat Deneyimleri” ile uzay seyahatinden, Hollywood starlarıyla düzenlenen turlara, Toscana’da İtalyan sürüş pilotları ile Maserati’nin hız dünyasının keşfine kadar birçok eşsiz seyahat seçeneği sunuyor.

Uzaya Gitmek Artık Hayal Değil, Gerçek!

SCX şirketinin X-Cor Lynx Uzay Roketi'nin Türkiye temsilciliğini üstlenen VIP Turizm, hayallerinizi gerçekleştirmeye devam ediyor. X-Cor şirketinin bu hayali gerçekleştirmek için yaptığı yatırım yaklaşık 250.000 milyon avro.

2015 yılının sonunda gerçekleşecek ilk uçuşta, X-Cor Lynx Uzay Roketi, kalkıştan 4 dakika sonra saniyede 3 bin 564 kilometre hıza ulaşacak. 58’inci kilometrede motorlar kapanacak ve itme gücü ile 100 kilometre yükseğe tırmanacak. 100 kilometre yükseklik aşıldığında seyahate katılanlar resmi olarak astronot kabul edilecekler. Yer çekimsiz ortamda yaklaşık 7 dakika kalındıktan sonra geriye dönüş başlayacak ve bu süreçte 4G sürati ile adrenalin seviyesi maksimuma çıkacak.

Lynx Uzay Roketi’nin kalkış ve inişi için Karayipler’in Curaçao Adası’na özel olarak inşa edilen bir Uzay Limanı kullanılacak. Uzay yolcularına yaklaşık 7 dakika yer çekimsiz ortamda kalma deneyimi yaşatacak olan seyahat, yerküreden hareket ve dönüş olmak üzere toplam bir saat sürecek.

Uzay Turizmi Büyüyen Bir Sektör Olma Yolunda

Büyük ilgi gören uzay turizmi için dünyada bin kişi başvuruda bulundu. Uzaya yolculuk yapmak isteyen on binlerce kişinin olduğu bildiriliyor. Türkiye’den de 4 kişinin kayıt olduğu 8 kişinin de sırada ilk gidenleri beklediği seyahatin bedeli 100 bin dolar. Aralarında Leonardo DiCaprio, Stephen Hawking, Justin Bieber ve Lady Gaga gibi isimlerin yer aldığı, 57 ülkeden 1000 kişinin başvuruda bulunduğu uzay seyahatine Türkiye’den Ahu Aysal, Ercan Kaygısız ve Timur Özkan katılacak.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor