"Women Teachmakers" Eskişehir'de Sizleri Bekliyor!

Mart ayında Uluslararası Kadınlar Günü dolayısıyla dünyanın birçok yerinde düzenlenen "Women Teachmakers (WTM)" etkinliklerinin Eskişehir ayağı 7 Mart’ta Osmangazi Üniversitesi’nde gerçekleşecek. Detaylar haberimizde..

Mart ayında Uluslararası Kadınlar Günü dolayısıyla dünyanın birçok yerinde düzenlenen "Women Teachmakers" (WTM) etkinliklerinin Eskişehir ayağı 7 Mart’ta Osmangazi Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Women Techmakers Eskişehir’de kadınlar ve erkekler bir arada, kadınların BT (Bilişim Teknolojileri) ekosistemindeki yerini tartışıp, BT sektöründe karşılaştıkları problemleri ve deneyimleri paylaşıp son gelişmelerinden haberdar olabilecekler.

Oturumlar ile başlayacak olan etkinlik öğle yemeğinin ardından paralel atölyeler ile devam edecek. Program planı ise şu şekilde:

Women Techmakers Eskişehir
10:00 - 13:15

5 adet oturum ve oturum aralarında sandbox programı bulunmakta.

  • Keynote
  • Özge Kökçü - Women @ Google TR
  • Berna Agar - Google Ürünleri ve Topluluklar
  • 7'den 70'e
  • Aslı Sabancı - Apple Watch
14:00 - 16:00 3 Adet paralel atölye gerçekleşecek.
(Aynı saatler içerisinde sadece 1 atölyeye kayıt olabilirsiniz.)
16:30 - 18:30 3 adet paralel oturum daha gerçekleşecek.
(Aynı saatler içerisinde sadece 1 atölyeye kayıt olabilirsiniz.)
18:00 - 18:45 Sandbox & Networking
18:45 - 19:30 Quiz Night

Atölyeler sayesinde teknik alanda ilerlemek isteyen katılımcılar ile çalışmalar yapılmış olacak. Teknik konulara ilgi duymayan aynı zamanda teknoloji ile yakından ilgilenen katılımcılar için ise sandbox alanları ve mini atölyeler oluşturuldu.

Sandox alanında katılımcılar için birçok fırsat mevcut. En güzel CV hazırlayan üç kişiye staj ve iş imkanı sağlanacak.  İlk kez Google marketinin merkezinden yani Dublin’den bir Googler Anadolu şehrindeki bir etkinliğe katılmış olacak ve yakından tanışma şansınız olacak. Google Türkiye ekibinden isimler de bizlerle olacak!

Fuaye alanında da ilgi çekici standlar yer alacak ve katılımcılar bu standlarda eğlenebilecek. Etkinlikte Mini Maker Faire olacak. Robot yapımı üzerine yarışmalara katılan kız öğrencilerin projeleri sergilenecek. Bu da demek oluyor ki birbirinde güzel robotlar size ev sahipliği yapacak. Pankek robotu, 3Drone, 3D reader, giyilebilir cihazlar, Oculus Rift gibi son teknoloji ürünleri etkinlikte sizleri bekliyor olacak. Pankek robotundan çilek soslu pankek de yemiş olacaksınız.

Atölyelerden sonra etkinlik katılımcıları ile konuşmacılar, Nestle, Redbull ve kahve ikramlarıyla fuaye alanında bir araya gelecek. Katılımcılar Quiz Night için en az 3 en fazla 5 kişilik takımlarını oluşturacak ve saatler 18:45’i gösterdiğinde Quiz Night başlayacak. Ana salonda  yansıtılan sorulara takımlar halinde cevap vererek Quiz Night yarışmasına katılabilir ve eğlenerek öğrenebilirsiniz. Yarışmanın sonunda dereceye giren gruplara ödüller verilecek. Ödüller etkinlik web sitesinden duyurulacak.

Unutmayın, "Women Techmakers Eskişehir" etkinliği 7 Mart 2015 Cumartesi günü Osmangazi Üniversitesi Fazıl Tekin Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek. Etkinlik ücretsiz olup kadın erkek herkesin katılımına açık olacak.

Women Techmakers Eskişehir etkinlikleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz wtm15.gdgeskisehir.org web adresini ziyaret edebilir, kayıt işlemlerini ise buradan gerçekleştirebilirsiniz. Etkinliğe kayıt olduktan hemen sonra sınırlı sayıda katılımcı kabul eden atölyelere katılmak için de kayıt olmayı unutmayın.

Haberimizi teknoloji ile ilgilenen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor