Yaratıcı Fikri Olan Girişimcilere BASF’den 500.000 Avro!

Bu sene 150. yıl dönümünü kutlayan dünyanın lider kimya şirketi BASF, odaklandığı üç temel sorundan bir tanesi olan akıllı enerji konusunda bir yarışma düzenledi. Detaylar haberimizde..

Bu sene 150. yıl dönümünü kutlayan dünyanın lider kimya şirketi BASF, odaklandığı üç temel sorundan bir tanesi olan akıllı enerji konusunda bir yarışma düzenledi. Yenilenebilir enerjinin depolanması sorununa çözüm getirebilecek fikirlerin peşine düşen BASF, yarışmada kazanan proje için toplam 500.000 Avro ödül veriyor.

2 Haziran’a kadar başvuruların kabul edileceği yarışmanın amacı, sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygın kullanılmasını sağlayacak çözümler üretmek. Güneş ve rüzgârdan elde edilen enerji, depolanamadığı için yazın ziyan oluyor, kışın ise yetersiz kalıyor ve bu nedenle her an kullanıma hazır bir enerji kaynağı olamıyor. BASF, inovatif kimya ile yeşil enerjinin depolanmasını sağlayacak teknolojik ve finansal olarak uygulanabilir çözümler üretmeyi hedefliyor.

BASF çalışanları dışında herkese açık bu yarışmaya NineSights web sitesi üzerinde en fazla beş kişilik takımlar oluşturarak başvurabilirsiniz. Birinci gelen projeyi hazırlayan takım üyelerinin her birine 100.000 Avro ödül verilecek ve maksimum ödül tutarı 500.000 Avro olacak. BASF, kazanan projeyi ekip üyeleriyle birlikte kendi laboratuvarlarında hayata geçirmeyi planlıyor.

BASF Hakkında

Kimya yaratıyoruz” sloganıyla 150 yıldır kimya sektöründe faaliyet gösteren BASF, 113.000 çalışanı ve 200 milyar TL’yi aşkın (74 milyar Avro) yıllık satış rakamı ile dünyanın lider kimya şirketi unvanını taşıyor. Ekonomik başarı, sosyal sorumluluk ve çevre korumasını bir arada gerçekleştirmeyi hedefleyen BASF, Ar-Ge yatırımları ve buluşları sayesinde neredeyse tüm endüstriyel alanlarda faaliyet gösteren şirketlere ürün sağlıyor ve hayatı kolaylaştırıyor. BASF ürün ve çözümleri, yeryüzündeki kıt kaynakların korunmasına katkıda bulunmanın yanı sıra gıda ve besinlerin sağlıklı üretilmesini sağlıyor ve yaşam kalitesinin yükselmesine yardımcı oluyor. Kısacası BASF, sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratıyor.

Unutmayın, BASF’ın akıllı enerji yarışmasına başvurularınızı 2 Haziran’a kadar gerçekleştirebilirsiniz.

Kimya şirketi BASF’ın akıllı enerji konusunda düzenlediği yarışma hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.basf.com.tr web adresini ziyaret edebilir, başvurunuzu buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi yaratıcı fikri olan girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor