3X Genç Başarı Ticaret Fuarı Ödülleri Sahiplerini Buldu!

“3X Genç Başarı Ticaret Fuarı” ödülleri sahiplerini buldu. Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın uyguladığı 3X Programı’nın final ayağı olan Ticaret Fuarı’nda, 61 okuldan 80 Genç Başarı Şirketi yarıştı. Detaylar haberimizde..

“3X Genç Başarı Ticaret Fuarı” ödülleri sahiplerini buldu. Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın uyguladığı 3X Programı’nın final ayağı olan Ticaret Fuarı’nda, 61 okuldan 80 Genç Başarı Şirketi yarıştı.

Genç Başarı Eğitim Vakfı Genç Başarı (Junior Achievement) Şirket Programı” kapsamında, İSTKA, Türkiye’de Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYIAD), İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Girişimcilik Derneği, BOEING, MetLife ve Citi Foundation işbirliğiyle düzenlenen Ticaret Fuarı’nda öğrencileri, öğretmenleri ve iş dünyası gönüllülerini bir araya getirdi.

Lise öğrencilerine “iş fikri geliştirme, iş planı hazırlama, şirket kurma, işletme ve tasfiye etme tecrübesi” yaşatmayı amaçlayan ve öğrencilerin yaparak öğrenme motivasyonu, kişisel beceriler, takım çalışması, beşeri ilişkiler, finansal okur-yazarlık, kritik düşünme, istihdam edilebilirlik ve problem çözme konularında gelişimlerini hedefleyen “3X Programı”nın final ayağı olan Ticaret Fuarı’nda, 61 okuldan 80 Genç Başarı Şirketi, En İyi Stant, En İyi Satış/Pazarlama, En Yaratıcı Ürün ve Genel klasmanda En İyi Şirket ödülleri kategorilerinde yarıştı.

2015 Yılın Şirketi ödülünü, gelirinin bir kısmı hayvan barınaklarına bağışlanmak üzere, hayvanlara karşı şiddeti konu alan tişörtler tasarlayan İMMİB Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan “Yansıma Genç Başarı Şirketi” kazandı.

Görme engellilere yönelik tasarlanan çizgi roman ile “En İnovatif Ürün” ödülünü Özel Koç Lisesi’nden “HOPE Genç Başarı Şirketi” aldı. Bu ürün, görme engelliler için geliştirilen ve aynı zamanda QR Code teknolojisiyle seslendirilen çizgi roman olma özelliği de taşıyor. “En İyi Stant” ve “MetLife En İyi Satış Pazarlama” ödülünü ise yine İMMİB Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan “Yansıma Genç Başarı Şirketi” kazandı. Toplamda en yüksek puanı alan “Yansıma Genç Başarı Şirketi” Temmuz ayı içinde Berlin’de düzenlenecek “Avrupa Yılın Şirketi” yarışmasına katılacak.

3X Fuarı’na Katılan İki Şirketten “Ürün Patent Başvurusu”

Fuara katılan şirketlerden, Beylikdüzü 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin kurduğu  “Başaranlar Genç Başarı Şirketi”, Parkinson ve MS hastalarının ev ortamında öz bakım ihtiyaçlarını karşılamalarına yönelik ekipman, Istanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kurduğu “Doğakat Genç Başarı Şirketi” ise doğal yöntemlerle yoğurdun raf ömrünü uzatan ürün geliştirerek “ilklere” imza attılar.

Yarışmanın jüri üyeleri Hatice Kal (TOBB Kadın Girişimciler Kurulu), Doğan Taşkent (Arkan&Ergin), Ali Gürdal (MNG Kargo), James R. Moore (The Boeing Company) ve Minhac Çelik’ten (Microsoft Türkiye) oluştu.

Liseli öğrenciler tarafından kurulan ve işletilen “Genç Başarı Şirketleri” 23 Mayıs 2015 Cumartesi günü TORIUM Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen “Genç Başarı Ticaret Fuarı”nda ürün ve hizmetlerini sergiledi.

3X Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.3xgencbasari.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor