Geleceğin Mucitleri İcatlarıyla Samsung'un Kapısını Çaldı!

Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından Samsung’un ana sponsorluğunda, Multi Channel Developers (MCD) işbirliğiyle düzenlenen Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması’nda kazananlar belli oldu. Detaylar haberimizde..

Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından çocukların yaratıcılığını desteklemek amacıyla, iki senedir, Samsung ana sponsorluğunda düzenlenen “Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması”nın kazananları belli oldu.

Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından Samsung’un ana sponsorluğunda, Multi Channel Developers (MCD) işbirliğiyle düzenlenen Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması’nda kazananlar belli oldu. Yarışmanın birincisi “İlaç Saati Hatırlatıcı” projesiyle İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Beylerbeyi Özel Ortaokulu’ndan Veli Armağan Alper Sevim oldu.

Dereceye Giren Projeler Halk Oylaması ve Jüri Oylarıyla Belirlendi

Türkiye çapında ortaöğretim düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin çevre, enerji, sağlık ve teknoloji dallarındaki projeleriyle katıldığı yarışmada 687 başvuru içerisinden belirlenen 10 finalistin proje videoları, 27 Nisan tarihine kadar Kidz TV’de yayınlandı. Ardından, 27 Nisan - 3 Mayıs tarihleri arasında projeler halk oylamasına sunuldu.

samsunggeleceginmucitleri.com üzerinden Daily Motion’a yönlendirilen halk oylaması sonuçları ve oylamanın tamamlanmasını takip eden jüri değerlendirmesi neticesinde, İlaç Saati Hatırlatıcı projesiyle İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Beylerbeyi Özel Ortaokulu’ndan Veli Armağan Alper Sevim birinciliğe layık görüldü. Fişmatik projesiyle Özel Doğu Ataşehir Ortaokulu’ndan Tuana Daş ikinci; Ağrısız Sedye projesiyle Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan (Afyonkarahisar) Nur Sena Şanlı üçüncü oldu.

Yarışmayı değerlendiren Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, “Hayal gücü ile teknolojinin bir araya gelmesi, insanlığı ileriye götüren buluşlara zemin hazırlıyor. Sosyal sorumluluk vizyonumuzun odağında daima eğitim var. Türkiye’de teknolojiyi çok yakından takip eden genç nesil, aynı zamanda kendilerine uygun ortam sunulduğunda çok yaratıcı ve çarpıcı fikirler de ortaya koyuyor. Yaratıcı Çocuklar Derneği ile yürüttüğümüz Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması’nı çok önemsiyoruz, çünkü çocukların bilimsel düşünme becerilerine, yaratıcılık ve hayal güçlerine yatırım yapmak, onlara ilham vermek hem etkili sonuçlar doğuruyor hem de bu üretkenliğe vesile olmak bizlere büyük bir mutluluk veriyor.” dedi.

Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa ise yarışmayı şöyle değerlendirdi:

“Samsung Geleceğin Mucitleri Bilim Yarışması, çocukların hayal güçlerini kullanarak yaratıcılıklarını geliştirmek üzere gerçekleştirilen ortak bir projedir. Bugünün dünyasında sürdürülebilir yegane rekabet avantajı hem bireyler hem şirketler hem de ülkeler için yaratıcılıktır. Çocuklarımızın yaratıcılıklarını kullanarak ortaya koyacakları yeni proje ve ürünlerin gelecekte insanlığa çeşitli alanlarda katkı sağlayacağına inanıyor, geleceğin mucitlerini şimdiden kutluyorum.”

Yarışma sponsoru Multi Channel Developers’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Esra Oflaz ise

“Geçmişin söyleyecek yeni bir sözü yok. Her şey şu anda ve gelecekte. Çocuklarımızın yaratıcılığının kapılarını açtık, icatlarını bir araya getirdik. Güzel yarınlar ve çağı yakalayan bir Türkiye için çalışmaya devam ediyoruz. Dünya gelişimle şekilleniyor.” dedi.

“Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması”nın Kazananları

Ödül Kazanan Okul Proje Açıklama
Birincilik Ödülü Veli Armağan Alper Sevim İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Beylerbeyi Özel Ortaokulu/ İstanbul İlaç Saati Hatırlatıcı İlaçlarını almayı unutanlar için içerisinde alınması gereken ilaçları barındıran ve ilaç saati geldiğinde hatırlatarak  ilacı sunan bir elektronik cihaz.
İkincilik Ödülü Tuana Daş Özel Doğu Ataşehir Ortaokulu / İstanbul Fişmatik Fişi prizden çıkarırken öncelikli olarak emniyeti ve sonrası için kullanım kolaylığı sağlayan aparat sistemi.
Üçüncülük Ödülü Nur Sena Şanlı Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu / Afyonkarahisar Ağrısız Sedye Hastanelerde sedyeden yatağa ve yataktan sedyeye aktarımlarda yaşanan sıkıntıları ortadan kaldıracak hareketli bir sedye sistemi.
Mansiyon Ödülü Gülay Babatutmaz Tasarruflu Altıgen Havlu Kağıdım
Mansiyon Ödülü Emirhan Dursun Bugün Ağaç Kurtardınız mı?
Mansiyon Ödülü Doğa Tekneci - Fatma Caner Ayakta Kalma

Öğrencilere bilimi sevdirerek onları yeni buluşlar yapmaya teşvik etmek, yaratıcılıklarını pekiştirmek ve yeteneklerini görmelerini sağlayarak özgüvenlerini arttırmak üzere ilk kez 2013 yılında hayata geçirilen “Samsung Geleceğin Mucitleri” yarışmasıyla Samsung, Türkiye’de pozitif bilimlerin gücüne inanan ve evrensel değerlere sahip çıkan, yaratıcı bir neslin yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

“Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması” hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.samsunggeleceginmucitleri.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor