KOSGEB 4. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri'ne Son Başvuru 16 Ağustos'ta!

KOSGEB'in başarılı işletmelerin ve girişimcilerin ödüllendirilmesi amacıyla düzenlediği "KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri" yarışmasının başvuruları başladı. Detaylar haberimizde..

KOSGEB'in başarılı işletmelerin ve girişimcilerin ödüllendirilmesi amacıyla düzenlediği "KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri" yarışmasının başvuruları başladı. Başvurular 16 Ağustos 2015 Pazar günü saat 24:00'e kadar yapılabilecek.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, işletmelerin yüzde 99'unu oluşturan KOBİ'lerin, ihracatın yüzde 60'ını ve istihdamın yüzde 76'sını gerçekleştirdiğini belirterek, "KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni, 'KOBİ'lerin Oskarı' niteliği taşıyor. Tüm KOBİ ve girişimcilerimizi, 16 Ağustos'a kadar yarışmaya başvurmaya çağırıyorum." dedi.

Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulunan KOSGEB Başkanı Recep Biçer, KOSGEB'in başarılı işletmelerin ve girişimcilerin ödüllendirilmesi amacıyla 2012 yılında "KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri" uygulamasını başlattığını hatırlattı.

KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri yarışmasının bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceklerini belirten Biçer, yarışmayla başarılı KOBİ ve girişimcileri kamuoyuna tanıtmayı, ülke ekonomisine sağladıkları katkıyı anlatmayı ve örnek olmalarını sağlamak için düzenlediklerini söyledi.

KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Yarışması aday başvurularının "www.kobivegirisimcilikodulleri.gov.tr" ve KOSGEB resmi web sitesinden online yapılabileceğini kaydeden Biçer, başvuru formlarına girilecek verilerin doğruluğunun belge istenerek teyit edileceğini vurguladı.

 "Her Kategoride 5 Finalist Tespit Edilecek"

Biçer, başvuruların belirlenen kriterler üzerinden sistem tarafından değerlendirilip puanlanacağını anlattı. Ön değerlendirmeden geçen işletmelerin başvuru evraklarını, ilgili hizmet merkezi müdürlüğüne iletmesi gerektiğini belirten Biçer, "Başvurular komisyon tarafından değerlendirilerek, her kategoride 5 finalist tespit edilecek. KOSGEB, özel sektör, kamu kurum/kuruluşları, ekonomi alanında öne çıkmış yazarlar ve üniversitelerden olmak üzere 7 kişiden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda, kategori birincileri belirlenecek." diye konuştu.

Yılın Başarılı KOBİ Büyük Ödülü'nün; en az 5 mali yıl önce kurulan, son 3 mali yıl içinde istikrarlı büyüme sağlayan, yüksek pazar payına sahip, kurumsallaşmış, marka tanınırlığı yüksek, sosyal sorumluluk projelerinde yer alan, ihracat, verimlilik ve istihdamla katma değer oluşturan adaylar arasından seçileceğini anlatan Biçer, "Bunun yanında Yılın Başarılı KOBİ Ödüllerinde; İnovatif KOBİ Ödülü, İşbirliği Güç Birliği Yapan KOBİ Ödülü, İhracatçı KOBİ Ödülü ile Çevre Dostu KOBİ Ödülü kategorileri bulunuyor. Yılın Başarılı Girişimci Ödüllerinde ise Genç Girişimci Ödülü, Kadın Girişimci Ödülü, Küresel Doğan Girişimci Ödülü ve İnovatif Girişimci Ödülü dalları yer alıyor" ifadelerini kullandı.

KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri'ne 2012 yılında bin 108, 2013 yılında 3 bin 58 ve 2014 yılında ise 3 bin 403 başvuru yapılmış. 

Unutmayın, KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri yarışmasının başvuruları 16 Ağustos 2015 Pazar günü saat 24:00'e kadar "www.kobivegirisimcilikodulleri.gov.tr" ve KOSGEB resmi web adresinden online olarak yapılabilecek.

KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.kobivegirisimcilikodulleri.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi ekosistemimizdeki tüm girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor