Girişimciler, Melek Yatırımcılar 7 Eylül'de İstanbul'da Sizleri Bekliyor!

Avrupa Birliği’nin Invest Horizon Investment Forum / Ufuklara Yatırım Forumu, iş fikri olan ve melek yatırımcılara sunum yaparak yatırım almayı hedefleyen girişimciler ve startuplar için. Türkiye’de ilk kez TBAA’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek bu yatırım forumuna katılım ise tamamen ücretsiz.

Avrupa Birliği’nin Invest Horizon Investment Forum / Ufuklara Yatırım Forumu, iş fikri olan ve melek yatırımcılara sunum yaparak yatırım almayı hedefleyen girişimciler ve startuplar için. Türkiye’de ilk kez TBAA’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek bu yatırım forumuna katılım ise tamamen ücretsiz.

Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği (TBAA), Avrupa Melek Yatırım Ağı (EBAN) ile Avrupa Birliği’nin girişimciler için geliştirdiği çok önemli bir projesini 7 Eylül’de İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ Arı Çekirdek Merkezi'nde uyguluyor.

7 Eylül sabahı İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ Arı Kent’te saat 10:00 – 12:00 arası 2 saat boyunca girişimcilere ücretsiz bir sunum eğitimi verilecek. Bu eğitim aralarında Intel’in Orta Doğu Bölge Müdürü Ferruh Gürtaş, İstanbul Teknik Üniversitesi Teknopark CEO’su Kenan Çolpan, Borsa İstanbul Özel Pazar Direktörü Sertaç Fuad Karaağaoğlu, Borsa İstanbul Özel Pazar Müdürü Recep Bildik gibi güçlü isimlerin aralarında bulunduğu bir ekip tarafından verilecek. Eğitimin yanı sıra melek yatırımcıların karşısına çıkacak olan girişimcilere koçluk ta yapılacak. Böylelikle, girişimciler, öğleden sonra melek yatırımcıların karşısına çıkmadan evvel yapacakları 3 dakikalık sunumlarda nelere dikkat etmeleri gerektiğini de öğrenmiş olacaklar.

Genellikle bu tip forumlarda sunum yapan girişimcilerin daha önceden bazı deneyimleri oluyor. Bu yüzden 3 dakikalık sunumun nasıl gerçekleşeceği baştan sona bu koçluk bölümünde kendilerine anlatılmayacak. Ancak, bu koçluk çalışmasını yürütecek uzmanlar öğleden sonraki melek yatırımcı profilini ve beklentilerini çok iyi bildikleri için bu seansta girişimcilere bu 3 dakikadan nasıl en fazla verimi alabileceklerini aktaracaklar.

Saat 12:00’da öğle yemeği arası verilecek ve girişimciler TBAA’nın ve İTÜ Çekirdek’in misafiri olarak öğle yemeğinde bir birleriyle networking yapma imkanına sahip olacaklar. 14:00’dan itibaren melek yatırımcılara sunumlar başlayacak. Tüm sunumlar İngilizce olacak çünkü program Avrupa Birliği Projeler Komisyonu'nun üyeleri tarafından raporlanacak. Bu yüzden girişimcilerimizin mutlaka İngilizce bilen ve sunum yapabilecek ekip üyeleriyle beraber hazır olmaları gerekiyor.

Saat 14:00 – 16:00 arası sürecek olan yatırım kısmında girişimciler TBAA üyesi ağların başkan ve üyelerinden oluşan yaklaşık 30 civarında melek yatırımcının karşısına çıkacaklar. Bu ağların Başkan ve CEO’larının yanı sıra üyeleri de öğleden sonraki sunumda girişimcileri dinleyecekler. Her 3 dakikalık sunum sonrası 3 dakikalık soru-cevap bölümü de olacak.

Bu foruma katılmayı düşünen girişimcilere en önemli tavsiyemiz, mümkünse ürünlerinin bir demosunu beraberinde götürmeleridir. Genellikle girişimciler, özellikle İstanbul dışından gelenler, demolarını getirmiyorlar ve sadece power-point sunumla yetiniyorlar. Eğer demoyu getiremiyorlarsa mutlaka videosunu getirip melek yatırımcılara sunsunlar. Bu 3 dakikanın en önemli kısmı demonun bizzat melek yatırımcılar tarafından görülmesi kısmıdır.

Bu forum sonunda melek yatırımcılar veya melek yatırım ağları, hangi girişimcilerin projeleri ilgilerini çektiyse, o proje için yatırım görüşmelerine başlayacaklar.

3 Eylül’e kadar başvurular devam edecek ve ön elemeden geçen projelerin tamamı sunumlarını 7 Eylül’de İTÜ Arıkent’te ( Ayazağa Kampüsü) yapacaklar. Ancak online başvurunuzu 3 Eylül’e kadar yapmanız gerekiyor.

Investment Forum / Ufuklara Yatırım Forumu hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.investhorizon.eu web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi iş fikri olan ve melek yatırımcılara sunum yaparak yatırım almayı hedefleyen girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor