GREAT Scale-Up Türk Girişimcilere Birleşik Krallık’ın Kapılarını Açıyor!

Türkiye’nin en başarılı girişimci şirketleri, Birleşik Krallık’ın GREAT kampanyası kapsamında geçen sene düzenlediği GREAT Start-up yarışmasının devamı niteliğindeki GREAT Scale-up yarışması ile şirketlerini Birleşik Krallık’ta büyütme fırsatını yakalayacak. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin en başarılı girişimci şirketleri, Birleşik Krallık’ın GREAT kampanyası kapsamında geçen sene düzenlediği GREAT Start-up yarışmasının devamı niteliğindeki GREAT Scale-up yarışması ile şirketlerini Birleşik Krallık’ta büyütme fırsatını yakalayacak.

Birleşik Krallık’ın Türkiye ile sağlık, eğitim ve enerji gibi pek çok farklı sektörde ticaret ve yatırım ilişkilerini geliştirmek amacıyla Mart 2013’ten bu yana sürdürdüğü GREAT kampanyası, Türk şirketlere yeni ufuklar açmaya devam ediyor. Kampanya kapsamında geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen GREAT Start-up yarışmasında elde edilen başarının ardından bu yıl düzenlenen GREAT Scale-up yarışması, kazanan şirketlerin Birleşik Krallık’ta işlerini büyütmelerini ve uluslararası bir ağa dâhil olmalarını sağlamanın yanı sıra girişimci bir ekosistem ile bağlantı kurmalarına yardımcı olacak.

Türk Şirketleri Londra’da Fırsatlarla Buluşacak

GREAT Scale-up yarışmasının tanıtımı Suada’da yapılan 5. Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu’nda gerçekleştirildi. GREAT Scale-up yarışmasını duyuracak olmaktan dolayı duyduğu heyecanı dile getiren Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, “Türkiye ve Birleşik Krallık tüm sektörler genelinde girişimci ve yenilikçi şirketlere sahip. Birleşik Krallık olarak biz fikir ve ticaret alışverişinin istikrar ve refaha katkı sağladığına inanıyoruz. Bu yüzden Türk ve İngiliz şirketlerini her fırsatta bir araya getirmeye çabalıyoruz.” dedi.

Yarışma hakkında bilgiler de veren Leigh Turner, “İşletmelerini İngiltere’de büyütmek isteyen şirketler, Türk CEO’lardan oluşan güçlü bir heyet tarafından değerlendirilecek ve iş fikri, niteliği ve İngiltere’deki büyüme potansiyeli gibi kriterlere göre katılımcılar arasından 5 girişimci şirket seçilecek. Şirketlerin ufuklarını genişletme fırsatı bulacağı bu yarışmanın iki ülke arasındaki bağları daha da güçlendireceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Katılım Şartları

GREAT Scale-up yarışması, tüm sektörlerden tanımlanmış bir işletme modeli ve kaydına sahip ölçeğini genişletmekte olan Türk şirketlerinin katılımına açık. Aday şirketlerde aranan özellikler arasında;

  • şirketin en az 4 yıldır faaliyette olması,
  • 2014 yılı faaliyet gelirinin en az 500.000 sterlin olması,
  • Birleşik Krallık piyasasına sürülmeye uygun bir iş birimine sahip olması ve Birleşik Krallık’ta bir yıl içinde faaliyete geçme planına sahip olması yer alıyor.

Kadın Girişimci, Anadolu’dan Girişimci, Sosyal Girişimci, Yenilikçi İşletme ve Jüri Özel Ödülü kategorileri için yarışacak adayların başvurularını 20 Kasım - 24 Ocak tarihleri arasında www.gov.uk/great-startup-turkey adresinden gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Başvuru sahiplerinin değerlendirilmeye tabii tutulacağı kriterler arasında;

  • Birleşik Krallık piyasasında uygulanabilir, pratik ve karlı bir iş fikrine sahip olunması (%25),
  • Şirketin Birleşik Krallık’ta başarılı olma isteği ve potansiyeline sahip olması (%25),
  • Derinlemesine analiz veya pazar araştırması gibi iş fikrini destekleyici nitelikli verilere sahip olunması (%20),
  • Fiili veya öngörülen getiriler ve büyüme potansiyeline sahip olunması (%20)
  • Şirketin Birleşik Krallık’ta faaliyete geçmeye hazır olması (%10)

Büyük Jüri Şubat ayının ikinci haftası bir araya gelerek kazananları belirleyecek ve sonuçlar Mart 2016’da ödül töreniyle açıklanacak.

Ödüller

Kazananlar için Birleşik Krallık’ta özel bir işletme programı hazırlanacak. Londra’ya üç günlük bir iş seyahati yapacak olan girişimcilere alanlarında uzman muhasebeciler ve avukatlar aracılığı ile Birleşik Krallık’ta işletme kurma, çalışma vizesi ve vergi konularında danışmanlık hizmetleri sağlanacak. Yakın zamanda Londra’da kurulan Türk şirketlerle görüşmelerin ayarlanmasının yanı sıra Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı’nın (UKTI) sunduğu fırsatlar ile ilgili bilgi verilecek. Kazanan şirketler, Birleşik Krallık girişim sermayeleri ve girişimcilik ekosisteminde yer alma fırsatı bulacak.

Unutmayın, GREAT Scale-up'ta ıyarışacak adayların başvurularını 20 Kasım - 24 Ocak tarihleri arasında www.gov.uk/great-startup-turkey adresinden gerçekleştirmeleri gerekiyor.

GREAT Scale-up hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.gov.uk/guidance/great-startup-turkey web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor