Yeni Nesil Sanayi "Sanayi 4.0" Devrimi İçin Hazırlıklara Başlandı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık: "Şubatta yapılacak Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK) toplantısının ana gündemi olarak Sanayi 4.0 konusunu belirledik" dedi. Detaylar Haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık: "Sanayi 4.0 devrimi, yapay zeka, robotik teknolojiler, akıllı üretim sistemleri, 3-D yazıcılar, nesnelerin interneti, büyük veri ve bulut bilişim gibi alanlarda yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Şubatta yapılacak BTYK toplantısının ana gündemi olarak Sanayi 4.0 konusunu belirledik" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sanayi 4.0 devrimi, yapay zeka, robotik teknolojiler, akıllı üretim sistemleri, 3-D yazıcılar, nesnelerin interneti, büyük veri ve bulut bilişim gibi alanlarda yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, "Şubatta yapılacak Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK) toplantısının ana gündemi olarak Sanayi 4.0 konusunu belirledik" dedi.

Bakan Işık, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, kendisine bağlı kuruluşların 2016 yılı bütçesinin görüşmelerinde sunum yaptı.

Haberin tamamını okumak için www.sanayi.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor