Bir Sosyal Sorumluluk ve Zorunluluk Girişimi SOSYAL İMTİHAN Başlıyor!

Bir Sosyal Sorumluluk ve Sosyal Zorunluluk Projesi olan SOSYAL İMTİHAN 18 Şubat 2016 Perşembe Günü saat 19.00’da İstanbul - Başakşehir’de (Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi) büyük tanıtım gecesi ile başlıyor. Detaylar haberimizde..

Bir Sosyal Sorumluluk ve Sosyal Zorunluluk Projesi olan SOSYAL İMTİHAN 18 Şubat 2016 Perşembe Günü saat 19.00’da İstanbul - Başakşehir’de (Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi) büyük tanıtım gecesi ile başlıyor.

“Gençlerimize internet dünyasında TIKLAtarak okutmaya, OKUduğunu anlamaya, ANLADIĞINI yaşamayı benimseten bir neslin yetişmesine vesile olmak” misyonu ile kapılarını dünyaya açacak olan Bir Sosyal Sorumluluk ve Sosyal Zorunluluk Projesi olan SOSYAL İMTİHAN, gençlerimizin medya ve sosyal medya ile imtihanını sorgulayıp, onların medyanın ve sosyal medyanın olumsuz etkilerinden uzak kalmayı becerebilmelerini ve bu mercileri olumlu kullanmalarını hedeflemektedir. Ayrıca gençlerimizin kariyer planlamalarına yardımcı olmak ve girişimcilik yönlerini ön plana çıkarmak için Girişimcilik Eğitimleri de bu projenin ana hedefleri içerisinde yer almaktadır.

Medya ve Sosyal Medya günümüzde artık çok büyük bir güç ve bu güç çocuklarımızı ve gençlerimizi çok kolaylıkla kontrolü altına almaktadır. SOSYAL İMTİHAN bu güce karşı durmak değil tam aksine bu gücün özellikle gençlerimiz tarafından fark edilmesi ve gençlerimiz tarafından milli, manevi ve ahlaki değer yargılarına dikkat ederek kullanmalarını sağlamak için doğmuş bir projedir.

“Medya ile Sosyal İmtihan” Çocuklarımıza ve gençlerimize hangi algı operasyonları yapılıyor? Subliminal mesajlar hayatımızın neresinde? 25. Kare tekniği ile neler yapılmak isteniyor? Kimler toplumumuzda ahlaki çöküntüyü oluşturmak için gençlerimize ahlaki olmayan davranışları normalleştirme çabaları yapmakta? Hangi amaçlarla toplumdan soyutlanmış bir gençlik oluşturulmaya çalışılıyor?    konularında bilinçlendirirken,

“Sosyal Medya ile Sosyal İmtihan” ise Sosyal Medyayı niçin kullanırız veya kullanmalı mıyız? Sosyal Medya kullanıcısı olarak nelere dikkat etmeliyiz? Sosyal Medyada etik kurallara ne kadar dikkat ediyoruz? Sosyal Medya nimet midir, külfet midir? Sosyal Medyanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? Sosyal Medyanın güvenirliliği ne kadardır? Sosyal Medya, eğitimin önünde bir engel midir?  vb. konularda gençlerimizi bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır.

“Girişimcilik ve Sosyal Girişimcilik”te Gençlerimizin girişimciliği önünde duran en büyük engel nedir? Projezade ve Projezede kavramları nasıl doğdu? Sessiz girişimci kimdir? Şeytan yatırımcılar ve Melek yatırımcılar kimlerdir? Geleceğin girişimcileri nasıl olacak? Girişimciler ülkemizde neden çabuk pes ediyor? Konularında bilinçlendirmeyi hedeflemektedir.

SOSYAL İMTİHAN Projesi, klasik seminerlerin ötesinde seminere katılan hedef kitlemizin seminer sonrası da takip edileceği ve kesinlikle ilgisiz bırakılmayacağı sürdürülebilir bir eğitim ve seminer modeli olarak karşımıza çıkacaktır.

SOSYAL İMTİHAN Projesinin hedeflerinden biri de yılın belli günlerinde Türkiye’nin her yerinden gelen gençlerle geniş katılımlı bir SOSYAL İMTİHAN ZİRVESİ gerçekleştirmektir.

Teknolojinin her yanımızı bir ağ gibi sardığı günümüzde yeni nesil tehlikeli bir yalnızlığa itilmektedir. Bu yalnızlığa karşı durmak adına “artık yalnız değilsiniz” diyen SOSYAL İMTİHAN ekibi günümüz dijital dünyasının olumsuz tarafları çocuklarımızı ve gençlerimizi daha fazla ele geçirmeden olumlu taraflarını kalıcı olarak öğretmek için geliyor.

Sosyal İmtihan zor ama imkânsız değil, zoru başarmak için geliyoruz” sloganıyla yola çıkan Bir Sosyal Sorumluluk ve Sosyal Zorunluluk Projesi olan SOSYAL İMTİHAN Projesinin büyük tanıtım gecesi 18 Şubat 2016 Perşembe Günü saat 19.00’da İstanbul - Başakşehir’de yapılacak.

 

 

SOSYAL İMTİHAN şimdi başlıyor, Davetlisiniz!

Yer : Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi  (Başakşehir Mahallesi 411. Sk.  Başakşehir/İstanbul)
Zaman: 18 Şubat 2016 / Perşembe  19:00
Bilgi ve İrtibat: Seyfettin Turan - 0536 404 32 61

Tanıtım Gecesi Konuşmacıları:

- Ferdi ŞENOL (Proje Mimarı)
- Murat ERMİŞ (Eğitimci)
- Murat ZURNACI (Yapımcı)
- İsmail HAZNEDAR (JCI 2015 dünya başkanı - Stratejik işler kurucusu)
- Emrah ALTUNTECİM (Yazar - Eğitmen)

SOSYAL İMTİHAN Projesi hakkında daha detaylı bilgi için www.sosyalimtihan.com web sitesini inceleyebilir, güncel gelişmeleri projenin Facebook sayfasından ve Twitter hesabından takip edebilirsiniz.

Girişim Haber olarak desteklediğimiz bu değerli sosyal girişimcilik, sosyal sorumluluk ve sosyal zorunluluk girişimini duyarlı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor