Kendi Kasabasını Kuran Kadın Girişimci: İksir Sema Aydın!

24 yıl matematik öğretmenliğinin ardından doğduğu topraklara geri dönen İksir Sema Aydın, en büyük hayalinin peşinden koşup kendi kasabasını kurdu. Detaylar haberimizde..

İksir Sema Aydın Türkiye turizm sektörünün en önemli isimlerinden biri. Oyle ki; 24 yıl boyunca Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında matematik öğretmenliği ve idarecilik yapan bu başarılı girişimci kadın, turizm sektörüne bir eğitimci eliyle dokunarak çocukluk hayali olan kendi kasabasını doğup büyüdüğü topraklarda kurarak Kastamonu’nun turizm çehresini değiştirerek KAGİDER tarafından 1.likle taçlandırıldı.

24 yıl matematik öğretmenliğinin ardından doğduğu topraklara geri dönen İksir Sema Aydın, en büyük hayalinin peşinden koşup kendi kasabasını kuran ilk kadın olarak hafızalara yer etti.

Turizm sektörüne eğitimci kimliğiyle el veren İksir Sema Aydın, Kastamonu'nun Daday ilçesine yani doğup büyüdüğü topraklara kendi kasabasını kurarak hem bölgenin turizmini canlandırdı, hem de bölgenin istihdamına katkı sağladı.

KAGİDER tarafından Yöresinde Fark Yaratan Kadınlar proje 1.si olan başarılı yatırımcı İksir Sema Aydın, 5 yıl içinde devasa bir kasaba halini alan muhteşem tatil ve yaşam kasabasını aşkla ve binbir emekle kurduğunu dile getirirken, Kastamonu’da böyle bir istihdam sağladığı için de çok mutlu olduğunu belirtti.

Kadın girişimci adaylarına ilham verecek güzel bir örnek olan başarılı girişimcimiz İksir Sema Aydın'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor