KOSGEB Destekli Kadın Girişimciye Farkındalık Ödülü Verildi!

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun 7. kuruluş yıl dönümünde KOSGEB Desteği ile noel ve cenaze çelengi üretim atölyesi kuran Gülfer Kızılçay, "Farkındalık Ödülü"ne layık görüldü. Detaylar haberimizde..

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun 7. kuruluş yıl dönümünde KOSGEB Desteği ile noel ve cenaze çelengi üretim atölyesi kuran Gülfer Kızılçay, "Farkındalık Ödülü"ne layık görüldü.

Girişimcilik ve sosyal projeler gibi farklı alanlarda sergiledikleri başarılı çalışmalarla diğer kadınlar için rol modeli oluşturan, toplumsal önyargıların yıkılmasına katkıda bulunan kadınlara yıl dönümü anısına "Farkındalık Plaketleri" verildi.

Ödül töreninde "Farkındalık Plaketi" Alan İsimler

  • Türkiye'nin ilk ve tek kadın karakol komutanı olan, ilçesinde kadına karşı şiddetin önlenmesine katkıda bulunan Astsubay Üstçavuş Şenay Haydar,
  • İşitme engelli Piyanist Esra Ceren Karayaka,
  • Evliliğinin ilk yıllarında görme yetisini kaybeden ve 25 yıldan beri Şeref Mengene ile evliliğini sürdüren Fatma Mengene ve eşi,
  • Atölyesinde noel ve cenaze çelengi üreten, KOSGEB kredisiyle üretim kapasitesini artıran kadın girişimci Gülfer Kızılçay,
  • Türk Yıldızları'nın ilk kadın üyesi Pilot Binbaşı Esra Özatay,
  • Hayırsever çalışmalarda bulunan ve kadının statüsünün iyileştirilmesine yönelik çalışmalara katkı sağlayan Dilek Sabancı

Gülfer Kızılçay, 2010 yılında KOSGEB'ten aldığı 27 bin lirası hibe, 16 bin lirası geri ödemeli olmak üzere toplam 43 bin lira destekle kendi işini kurdu. Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki atölyesinde, eşi ve işçileriyle samandan ürettiği Noel ve cenaze çelenkleri üretimi yapan Gülfer Kızılçay, artık yurtdışına noel çelenkleri ihracatı yapıyor.

Girişimci Gülfer Kızılçay’ı tebrik eden KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Karakoç, KOSGEB’in diğer destek programları ile işletmesini daha da geliştirebileceğini hatırlattı.

KOSGEB kaynaklı haberimizi ekosistemimizdeki tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor