2015 Yılının İhracat Yıldızları Ödüllendiriliyor!

Türkiye ihracatının 'ödül maratonu' başlıyor. DÜNYA Gazetesi, DHL Express Türkiye, Akbank ve Vodafone tarafından 14 yıldır düzenlenen 'İhracatın Yıldızları - İhracatı Teşvik Ödülleri 2015' için başvurular devam ediyor. Son başvuru tarihi 8 Nisan 2016. Detaylar haberimizde..

Türkiye ihracatının 'ödül maratonu' başlıyor. DÜNYA Gazetesi, DHL Express Türkiye, Akbank ve Vodafone tarafından 14 yıldır düzenlenen 'İhracatın Yıldızları - İhracatı Teşvik Ödülleri 2015' için başvurular devam ediyor. Son başvuru tarihi 8 Nisan 2016.

Organizasyonla 2015 yılında Türkiye ihracatında yepyeni başarı hikayeleri yazanlar, mayıs ayında düzenlenecek törenle ödüllendirilecek.

'İhracatın Yıldızları - İhracatı Teşvik Ödülleri 2015'
Kategori Ödüller Detaylar
A) Dış Ticaret Sermaye Şirketleri Sektörel Dış Ticaret Bazında
İhracat Performans Ödülü İhracatını 2015 takvim yılı içinde nominal olarak bir önceki yıla göre en fazla artıran firmalar degerlendirmeye alınacak.
B) Üretici-İhracatçı Şirketler Bazında Kreatif Ürün Ödülü Türkiye’den ilk kez ihraç edilen ya da katma degeri oldukça yüksek veya geleneksel ürün-pazar konseptinin dısında ürün ihracatı gerçeklestiren firmalar degerlendirmeye alınacak.
Yeni Pazar - Pazar Çeşitliliği Miktar ya da nominal ihracat geliri düzeyine bakılmaksızın, en fazla sayıda ülkeye ihracat gerçeklestiren veya herhangi bir ürünün ilk kez ihracatını gerçeklestiren firmalar degerlendirmeye alınacak.
e-İhracat Ödülü Tanıtım, pazarlama, ve siparis islemlerinin internet / e-ticaret platformları üzerinden yapan firmalar degerlendirmeye alınacak.

Hizmet İhracatı Ödülü
Ulastırma (navlun dahil), turizm, haberlesme, insaat, sigorta hizmetleri ile mali hizmetler, bilgisayar ve bilgi hizmetleri, patent ve lisans komisyonları, ticari ve ticaret baglantılı diger hizmetler, finansal kiralama hizmetleri, çesitli teknik hizmetler, kisisel-kültürel ve egitsel hizmetler bu kategoride degerlendirmeye alınacak.
Ticaret Elçisi Ödülü Türkiye’nin ihracatçısını dıs pazarlarda destekleyerek etkinligini artırmasını saglayan, yabancı misyonlar, dernekler, elçilikler, ataselikler bu kategoride degerlendirmeye alınacak.
İnovasyon Ödülü Baz alınan yılda Yenilikçilik ve Ar-Ge konusunda yaptıgı çalısmalar ile ihracatta fark yaratan firmalar, bu kategoride degerlendirmeye alınacak.
Markalı İhracat (TURQUALITY) Ödülü Turquality desteginden faydalanan ve bu destek kapsamında yurtdısında Türk Malı imajını güçlendiren firmalar, bu kategoride degerlendirmeye alınacak
C) Tüm Firmalar ile İhracata Dogrudan İlişkili Kurum ve Kuruluşlar Bazında Özel Ödüller Seçici kurulun yapacagı degerlendirme ile özel niteligi haiz faaliyetlerinden dolayı öne çıkan firma, kurum ve kuruluslar degerlendirmeye alınacaktır.

Ödüller
1-

'B' kategorisinde dereceye girecek firmalara DHL Express Türkiye tarafından, Türkiye’den yurt dışına ücretsiz gönderi hakkı tanınacak.

Bu çerçevede

  • Birinciye    1.500$
  • Ikinciye      1.000$
  • Üçüncüye      500$

tutarında gönderi hakkı verilecek.

2- Her kategoride ödüle deger bulunan firma, kurum ve kuruluşlara DÜNYA Gazetesi, bir yıllık ücretsiz abonelik hakkı verecek.
3-

Akbank tarafından her kategoride ödüle deger bulunan firma, kurum ve kuruluşlara Wings Kart avantajları ile birlikte, yurt içi veya dışı seyahatlerinde kullanmak üzere,

  • Birinciye  155.000 mil puan
  • İkinciye      90.000 mil puanÜçüncüye  46.000 mil puan

armağan edilecek.

4- Her kategoride ödüle deger bulunan firmalara Vodafone, bir yıl boyunca kazananın seçecegi ‘bir’ kurumsal hatta “Vodafone İş Ortağım Dünyayla Konuşturan Mobil Ses Paketi”nden ücretsiz faydalanma hakkı verecek.

Başvuru Koşulları

  1. Yarışmaya Türkiye’de kurulmuş ve en az son iki yıldan bu yana faaliyette bulunan ihracatçı ve üretici-ihracatçı firmalar katılabilecek.
  2. Yarışmada, firmaların 2015 takvim yılı içinde gerçekleştirdikleri ihracat işlemleri değerlendirmeye alınacak
  3. Firmalar, hangi ödül kategorisi için başvuruda bulunduklarını, Organizasyon Sekretaryası’na ödül başvuru formunu eksiksiz doldurmak ve aşağıda belirtilen evrakları ibraz etmek suretiyle yazılı olarak bildirilecekler.
  4. Firmalar ihracatlarının tamamını ya da bir kısmını Dış Ticaret Sermaye Şirketleri veya Sektörel Dış Ticaret Şirketleri üzerinden gerçekleştirmiş olsalar bile, “B” kategorisine (ihracatlarını kayıtlardan belgelemek suretiyle) aday olabilecekler.
  5. “B” kategorisindeki ödül ya da ödüllere aday firmalardan ikinci asama için değerlendirmeye alınanlar;
       a) İlgili ürün ve-veya pazara ait ihracat kayıt belgelerini (gümrük çıkıs beyannamesi, döviz alım belgesi, vb.)
       b) Firmalarını tanıtıcı kısa bilgi notunu 8 Nisan 2016 tarihine kadar Organizasyon Sekreteryası’na ulaştıracaklar.
  6. Firmalar, birden fazla ödül kategorisi için başvuruda bulunabilecekler.

İhracatı Teşvik Ödülleri 2015'e başvuruda bulunmak isteyen okurlarımız başvuru işlemlerini buradan gerçekleştirebilirler.

Dünya Gazetesi kaynaklı haberimizi ihracat yapan girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor