İMMİB’in Desteklediği Tasarımcılar A’Design Awards’ta 5 Ödül Aldı!

İMMİB’in desteğiyle dünyanın en büyük tasarım yarışmalarından biri olan ‘A' Design Award’a katılan 5 Türk tasarımcı projeleriyle ödülleri topladı. Detaylar haberimizde..

İMMİB’in desteğiyle dünyanın en büyük tasarım yarışmalarından biri olan  ‘A' Design Award’a katılan 5 Türk tasarımcı projeleriyle ödülleri topladı.

88 ülkeden 94 farklı kategoride 20 binin üzerinde tasarımın yer aldığı yarışmada Türk tasarımcıların eserleri, SHARELIGT-Taşınabilir ışık kaynağı, GROW-sıcak su torbası, OLED-Taşınabilir ışık, BERFEND-Kahvaltı bıçağı, O-mix Çırpıcı projeleri tasarımlarıyla A' Design Award’ da ödüle layık görüldü.

A' Design Award ödül töreni 8 Haziran'da İtalya’da

5 proje daha önce İMMİB tarafından düzenlenen 2015 Endüstriyel Tasarım Yarışması’nda dereceye girmişti. İMMİB, 2005 yılından bu yana öğrenci ve profesyonel tasarımcılara yönelik Endüstriyel Tasarım Yarışmalarını düzenliyor. Türk tasarımcıları dünyaya tanıtmak amacıyla geçtiğimiz yıldan itibaren dereceye giren yarışmacıların uluslararası yarışmalara katılım masrafları da İMMİB tarafından karşılanmaya başlandı. Düzenlediği Endüstriyel Tasarım Yarışması ile Türk tasarım kültürünün oluşturulmasına katkı sağlayan İMMİB aynı zamanda yarışmaya katılan tasarımcıları yeni iş fırsatlarıyla buluşturuyor.

Merkezi Brüksel'de bulunan The Bureau of European Design Associations - BEDA (Avrupa Birliği Tasarım Ofisi)'nin desteğiyle ilki 2010 yılında düzenlenen A' Design Award yarışması; inovasyon ve tasarımın gelişmesiyle ülkelerin ekonomik rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. Aynı zamanda kazanan tasarımlar için bir akreditasyon niteliği taşıyan yarışma, ürünlerin ve tasarımcılarının tanıtımlarına katkıda bulunuyor.

A’ Design Awards’ta ödül kazanan 5 proje

Kategori Ödülü Kazanan İsimler
Proje Ödül
Elektrik Kategorisi Profesyonel Mansiyon
Hatice – Başar Kesdi SHARELIGT-Taşınabilir ışık kaynağı Silver A' Design Award
Plastik Kategorisi Profesyonel Tahsin Emre Eke GROW-sıcak su torbası Bronze A' Design Award
Elektrik Kategorisi Profesyonel Birinci
Muzaffer - Ayça Koçer OLED –Taşınabilir Işık
Bronze A' Design Award
Metal Kategorisi Profesyonel Birinci Ayş Kırımlı BERFEND-Kahvaltı bıçağı A' Design Award
Metal Kategorisi Profesyonel İkinci
Muzaffer - Ayça Koçer OMİX- Çırpıcı
'A' Design Award

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 11.353 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Uluslararası, Yarışma
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor