Ülkemizden 2 Proje Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödüllerinde Yarışıyor!

KOSGEB’in Ulusal koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri için Türkiye’den aday belirlenmesi ve teklif edilmesi süreci tamamlandı. Detaylar haberimizde..

KOSGEB’in Ulusal koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri için Türkiye’den aday belirlenmesi ve teklif edilmesi süreci tamamlandı.

Türkiye yarışmaya;

  • Girişimcilik Ruhunun Geliştirilmesi kategorisinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi Programı (detay için tıklayın)
  • Kaynak Etkinliğinin ve Çevre Dostu (yeşil) Pazarların Gelişiminin Desteklenmesi kategorisinde İzmir Kalkınma Ajansı’nın Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı(detay için tıklayın)

projeleri ile katılacak.

Girişimciliğin Avrupa çapında kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ve teşviki ile geliştirilmesi, işletmeleri ve girişimciliği en başarılı şekilde teşvik edenlerin belirlenmesi, en iyi girişimcilik uygulamalarının ve politikalarının sergilenmesi ve girişimciliğin katma değeri üzerine farkındalığın arttırılması ve potansiyel girişimcilerin cesaretlendirilmesi amacıyla Avrupa Komisyonu’nun sponsorluğunda 2006 yılından beri düzenlenen Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri yarışmasına AB üyesi ülkeler, İzlanda, Norveç ve Sırbistan’ın yanı sıra 2011 yılından itibaren Türkiye de katılıyor. Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri için Türkiye’den aday belirlenmesi ve teklif edilmesi noktasında KOSGEB ulusal koordinatörlük görevini yürütüyor.

Ulusal, bölgesel ve yerel düzeyde girişimciliğin geliştirilmesine yönelik model ve programlar geliştiren ve uygulayan kurum/kuruluşların katılabileceği ödül yarışması, 6 kategoride gerçekleştiriliyor:

  • Girişimcilik ruhunun geliştirilmesi
  • Yeteneklere yatırım yapma,
  • Girişimcilik ortamının geliştirilmesi,
  • İşletmelerin uluslararasılaştırılmasının desteklenmesi,
  • Kaynak etkinliğinin ve çevre dostu pazarların gelişiminin desteklenmesi,
  • Sorumlu girişimcilik.

Ulusal seçim süreçleri sonunda, her ülkeden belirlenen iki aday Komisyon’a bildirilmektedir. Bu yıl 10.su düzenlenecek olan yarışma için ülke çapında KOSGEB’e 25 proje başvurusu yapıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda tüm projeler takdire değer bulunmakla birlikte Avrupa Komisyonu’nun belirlediği sınırlar ve kriterler dâhilinde Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri için Türkiye’den aday gösterilmek üzere iki proje seçilerek, Avrupa Komisyonu nezdinde adaylık süreci resmi olarak başlatıldı.

Girişim Haber olarak Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri'nde ülkemizi temsil edecek olan proje yürütücülerine başarılar diliyoruz. KOSGEB kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor