Liseli Girişimcilerden Ucuz ve Çevreye Zarar Vermeyen Enerji Projesi!

MetLife Vakfı, Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliği ile lise öğrencileri arasında “girişimcilik ve sosyal inovasyon” konusunda farkındalık yaratan Sosyal İnovasyon Kampı’nın beşincisi Robert Koleji’nde gerçekleştirdi. Detaylar haberimizde..

MetLife Vakfı, Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliği ile lise öğrencileri arasında “girişimcilik ve sosyal inovasyon” konusunda farkındalık yaratan Sosyal İnovasyon Kampı’nın beşincisi Robert Koleji’nde gerçekleştirdi.

Robert Koleji, Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi, Çamlıca Anafen Anadolu ve Fen Lisesi, Emirgan Özdemir Sabancı Anadolu Lisesi, Ümraniye Anadolu Lisesi, Nahit Menteşe Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, Maltepe Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören 70 lise öğrencisinin yer aldığı Sosyal İnovasyon Kampı’nda, her okuldan bir yarışmacının katılımıyla oluşturulan 10’ar kişilik karma ekipler yarıştı.

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Sosyal İnovasyon Kampı’nda lise öğrencileri, “Türkiye’de sosyal bir problemi çözmek isteseler nasıl bir giriş yaparlardı” sorusuna yanıt aradı. Öğrenciler bu amaçla tüm gün boyunca yaptıkları hazırlık çalışmaları sonuncunda bir şirket kuruluşu tasarlayarak, saptadıkları sosyal probleme çözüm olacak ürün ve iş modelini jüri önünde sundu.

“Eko-lojik Kasis Projesi ile Çevreye Zarar Vermeyen Ucuz Elektrik Enerjisi”

Ekiplerin yaptıkları sunumlar sonunda birinciliği “Eko-lojik Kasis” isimli proje kazandı. Kazanan ekip geliştirdikleri proje ile geçiş yoğunluğunun fazla olduğu köprü ve işlek yolların üzerine koyulacak dinamolu kasis sistemleri ile çevreye zarar vermeyen ve hareket enerjisini elektrik enerjisine çevirebilecek bir sistem modelledi. Proje ile ucuz ve çevreye zararsız enerji üretilmesi amaçlanıyor. Kazanan ekibin üyesi olan öğrenciler MetLife’ta staj fırsatı ile ödüllendirildi.

MetLife Life Changer Projesi’nin İlk Aşamasını Oluşturuyor

Sosyal İnovasyon Kampı, lise düzeyindeki öğrencilere yönelik ilk sosyal inovasyon uygulaması olan ve üç ayrı alana odaklanan MetLife Life Changer projesinin ilk ayağını oluşturuyor.

Yılda iki kez gerçekleştirilen ve MetLife gönüllülerinin öğrencilere mentorlük yaptığı Sosyal İnovasyon Kampı; sorun tespiti, takım çalışması, çözüm geliştirme, iş modeli ve jüri önünde sunum aşamalarını kapsayan etkinliklerden oluşuyor.

MetLife Vakfı’nın 19 ülkede hayata geçirdiği “Life Changer” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatılan ve çeşitli etkinlikler ile devam eden programdaki üç uygulama alanı,

  • Sosyal İnovasyon Kampı,
  • Şirket Programı,
  • Sosyal Girişimciler Buluşuyor

başlıklarından oluşuyor.

Finansal olarak MetLife Vakfı tarafından desteklenen MetLife Life Changer Projesi, şirket gönüllülerinin finansal okur yazarlık ve girişimcilik konularındaki bilgi birikimlerini gençlere aktarma esasından oluşuyor. 2015 yılında; Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde 19 ülkeden yaklaşık 1000 MetLife gönüllüsü 20.000’i aşkın öğrenciye destek oldu.

Sosyal İnovasyon Kampı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.3xgencbasari.com/sosyal-inovasyon-kampi web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor