Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor'a Altın Pusula Ödülü!

TÜHİD tarafından bu yıl “Birlikte Daha Güzel” temasıyla; 15.’si gerçekleştirilen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü, Microsoft Türkiye, Finansbank ve Habitat Derneği’nin işbirliği ile hayata geçirilen Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor projesinin oldu. Detaylar

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD)  tarafından bu yıl “Birlikte Daha Güzel” temasıyla; 15.’si gerçekleştirilen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü, Microsoft Türkiye, Finansbank ve Habitat Derneği’nin işbirliği ile hayata geçirilen Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor projesinin oldu. 

5. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’ne 135’i kurum, 72’si Genç İletişimci Projesi olmak üzere 16 ana ve 10 alt kategoride 207 proje başvuruda bulundu. Projelerden 33’ü ödüllendirildi. Törende, iletişim duayenleri Betûl Mardin ve TÜHİD Kurucusu Prof. Dr. Alâeddin Asna adına da, “Betûl Mardin Geleceği Şekillendiren Liderler” ve “Alâeddin Asna Kurumsal Sorumlulukta Tutarlılık ve Süreklilik” ödülleri verildi.

Hedef 5 Bin Çocuğa Kod Yazma Eğitimi Vermek

Çocukların bilgisayar karşısında tüketici olmaktan çıkıp üretici konumuna gelmesi amacıyla Microsoft Türkiye, Finansbank ve Habitat Derneği tarafından hayata geçirilen Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor projesi çocukların yaratıcılığını ve bilgisayar becerilerini geliştirecek, onları programcılık ile tanıştırarak kod okuryazarlığı bilincini yaymayı hedefliyor. Proje kapsamında Türkiye’nin farklı illerinde 8-12 yaş arasındaki çocuklara, sınıf ortamında 16 saatlik “KODU Programlama Dili” eğitimi veriliyor. Çocukların bilgisayar becerilerini ve analitik düşünme yeteneklerini ilerletmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Siirt’ten Bursa’ya 22 ilde 8-12 yaş arasında 4 bin 528 çocuğa eğitim verildi. Hedef 5 bin öğrenciye kod yazma eğitimi vermek.

Finansbank’a Harika Matematik ile Eğitim Ödülü

Finansbank törende ayrıca “Harika Matematik Sergisi” ile Sponsorluk İletişimi dalında Eğitim Ödülü’nün sahibi oldu. Finansbank’ın Minik Eller Büyük Hayaller Platformu kapsamında hayata geçirilen Harika Matematik Sergisi, The ZONE by Finansbank’ta İstanbul’daki çocukların ziyaretine açık.

Finansbank ayrıca, gezici bir tır ile sergiyi Anadolu’daki çocuklar ile de buluşturdu. Matematiği eğlenceli yönüyle çocuklarla buluşturan ve Ortaokul Matematik Dersi Öğretim Programı’na da uygun olan sergi, her şehirde yerel yönetimler ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin desteğiyle belirlenen mekanlarda birer hafta boyunca çocukların ziyaretine açıldı. Çocuklar, “Brahma Kulesi”, “Mükemmel Vitruvis”, “Aynalar”, “Sesin Geometrisi” ve “Gemiyi Batmaktan Kurtar” modüllerinin bulunduğu sergiyi keyifle gezdi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor