Walmart, Jet.com'u 3,3 Milyar Dolara Satın Alıyor!

ABD'li perakende zinciri devi Walmart, e-ticaret şirketi Jet.com'u 3,3 milyar dolara satın almak için anlaşmaya vardığını duyurdu. Detaylar haberimizde..

ABD'li perakende zinciri devi Walmart, e-ticaret şirketi Jet.com'u 3,3 milyar dolara satın almak için anlaşmaya vardığını duyurdu.

Walmart'tan yapılan açıklamaya göre, her iki şirketin yönetim kurullarının onayladığı anlaşma kapsamında Walmart, Jet.com'a 3 milyar dolar nakit ve 300 milyon dolar değerinde hisse senedi verecek.

Walmart İcra Kurulu Başkanı (CEO) Doug McMillon, fiyatlarını düşürecek, ürün çeşitliliğini genişletecek ve alışveriş deneyimini basitleştirecek yeni yollar aradıklarını belirterek, müşterilerinin de bunu istediğini belirtti.

McMillon, Jet.com'u satın almalarının, Walmart'ın büyümesini hızlandıracağını vurguladı. Analistler, söz konusu anlaşmayı Walmart'ın e-ticaret devi Amazon'un internet ve mobil uygulamalarla gerçekleştirdiği satış hacmine ulaşmak ve  piyasada daha rekabetçi olabilmek için bir hamle olarak değerlendiriyor.

Walmart geçen yıl 428 milyar dolar gelir elde ederken, bunun sadece 14 milyar dolarlık kısmı internet ve mobil uygulamalardan yapılan satışlardan gelmişti. E-ticaret devi Amazon'un geçen seneki geliri ise 107 milyar dolar  olmuştu.

AA kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor